CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (132): PARADOXURI ROMÂNEŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Citind o sumă de ştiri privind realităţile româneşti din ultimii 26 de ani nu poţi să nu constaţi că agenturili (de informaţii) ne vor răul.  
 
Voi nominaliza câteva, în timp ce noul guvern lucrează şi în weekend pentru aflarea unor adevăruri ascunse abil prin sertarele fostului guvern. Se fac paşi importanţi în dezamorsarea rapidă a tot felul de ştiri alarmante cu care ne-am obişnuit în cei 26 de ani. Să ne întoarcem la subiect.  
 
„România este ţara cu cel mai mare procent de insatisfacţie la adresa clasei politice; românii se plâng în mod constant de corupţia şi incompetenţa politicienilor lor. Dar este singura ţară unde nu a avut loc nici un miting anti-corupţie în ultimii 26 de ani şi unde participarea publicului la acţiuni anti-corupţie este minimă.”  
 
Lelea Safta sare şi-mi dă exemplul ultimei răscoale bucureştene, la care s-au raliat peste 70.000 de cetăţeni din multe oraşe ale patriei, exact sub sloganul CORUPŢIA UCIDE! Poţi să o contrazici? Mă întreb dacă s-ar fi reacţionat prompt de către societatea civilă încă de la devalizarea Bancorex-ului de către scumpii (sic!) noştri mafioţi cum ar fi decurs lucrurile. Din punct de vedere politic?  
 
Nu credeţi că „onorabilii” membri ai Comisiilor juridice ale Parlamentului, care au votat pentru nominalizarea lui Guseth ca ministru tehnocrat (=meseriaş), ar fi trebuit să-şi dea demisia? Au trecut şapte zile şi nici un gest de onoare! Ce credibilitate mai au aceste comisii cu asemenea specialişti imorali? Suntem iar de râsul Europei! A reacţionat cumva noua societate civilă prin PUB? Scuze! A existat un gest de onoare. Şi-a dat demisia, din celebrele Comisii, tocmai un parlamentar care a votat împotriva nominalizării tutei!  
 
Urmează „spălarea” partidelor în gerurile iernii. PNL-ul anunţă timid retragerea unor rapandule la viitoarele alegeri. Toţi cei care au făcut parte din cabinetele Tăriceanu şi Boc nu vor mai putea candida la viitoarele alegeri! Parcă nu e suficient! Corect este retragerea tuturor analfabeţilor politic şi a celor care au probleme cu justiţia sub orice formă! La nivel local şi naţional. Vom vedea! La noi nu-i problema să-ţi dai cuvântul, ci să te ţii de cuvânt!  
 
„România este ţara cu cea mai mică absorbţie a banilor europeni, dar este ţara cu cel mai mare procent de bani europeni furaţi (din puţinul folosit) motiv pentru care Uniunea Europeana a tăiat fondurile pentru infrastructură.”  
 
Ceea ce a comis, acum vreo trei cincinale, madam şparlamentar Carola Hildegard Puwak, pe atunci ministru al Integrării Europene, pare o bagatelă, pe lângă ce ne aud urechile în prezent. Confirmat tot mai mult de organele abilitate.  
 
„România este ţara unde şcoala este obligatorie până la sfârşitul liceului (în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul I în Europa la şcolari analfabeţi (30%), iar 42% dintre români cred că Soarele se învârteşte în jurul Pământului.”  
 
Ei, aici se află explicaţia multor paradoxuri româneşti. Educaţia de pospai din ultimii 40 de ani (sic!) stă la baza involuţiei societăţii româneşti. Vrem sau nu vrem să recunoaştem, acesta este un mare adevăr. Cum să reacţioneze vechea şi noua „societatea civilă” dacă predarea civismului a fost ocolită cu grijă de educatorii noştri. Avem un popor cititori de litere, cu mari probleme în înţelegerea propoziţiilor simple. Apropo! Am primit un mesaj umoristic, vizavi de terorismul manifestat în ultimul timp în bătrâna Evropă. Un subiect tragic, dar românul nu se dezminte cu umorul său cel de toate zilele! „Minciună sfruntată! Ioroparlamentara noastră nu se teme să meargă la Bruxelles! Din contra: înarmată cu două bombe cu prepoziţii, cu chimirul plin de cratime şi vesta burduşită cu diftongi şi triftongi a pornit în cautarea teroristului neprins. Nu vă amăgiţi - şalul e pentru inducerea în oroare a teroristului pe care îl va păli drept în moalele capului cu un citat!” îmi susură candid Luminiţa. De la capătul tunelului! Iată un produs al şcolii româneşti ajunsă, politic, europarlamentar! Nu ştiu dacă a fost întrebată cum se învârte Soarele! Cum s-a învârtit ea, se vede!  
 
Informaţia „România este printre ţările cu cei mai mulţi absolvenţi de universitate din lume, dar este ţara fără nici o universitate în top 500 (sub ţările africane) şi ale cărei diplome nu sunt luate în seama la angajare, nicăieri in Europa.” este uşor tendenţioasă. N-om fi noi în top 500, dar în Top 700 existăm! Miile de medici români, plecaţi în lume unde au fost imediat angajaţi şi recunoscuţi ca atare, dovedesc recunoaşterea şcolii medicale româneşti. Şi ar mai fi multe de adăugat. Problema gravă a învăţământului universitar e pregătirea în neştire a tineretului nostru în profesii ce nu răspund cererilor pieţii muncii.  
 
„România este printre puţinele ţări care interzic complet prostituţia (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia şi Ucraina)”, conform EU Observer. No comment, deoarece nu-mi dau seama cât de mare e cererea! Am auzit, doar, că e o concurenţă acerbă cu reprezentantele ţărilor primitoare. Legale. Constat că la prostituţia politică cererea e foarte mare. Pe piaţa internă!  
 
N.B. Vine un nou 1 Decembrie!  
Vom cânta, cu siguranţă, Deşteaptă-te române!  
 
ULTIMA ORĂ!  
Se aude că DNA&echipa nu au liber nici de Ziua Naţională ! Unii sunt în stare să ia şpaga şi la parade, nu doar prin parcări şi cimitire.  
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
http://blogulluigabu.blogspot.ro  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3  
gsm_as@yahoo.com  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 28 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (132): PARADOXURI ROMÂNEŞTI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1794, Anul V, 29 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!