CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (120): NEAMŢUL PĂCĂLIT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Interesant cum neamţul poate fi manipulat în asemenea hal! Cum pot fi promovate, cu atâta uşurinţă, rezervele de cadre ale Partidului Comunist Român. De fapt, MRU este infiltratul Sistemului Cripto-Mafiot (SCM) în administraţia prezidenţială. PSD se preface că se opune, dar MRU este unul de-al lor. Şobolan cu acte în regulă. Promoscovit.  
 
În realitate, lui Ponta&Co propunerea le convine de minune. Doar e omul lor infiltrat pe Dreapta! Ca şi Băsescu şi mulţi alţii. Au învăţat de la CEKA! Unii au rămas un vajnici fesenişti, proveniţi din omul de tip nou creat de Ceauşescu & Iliescu. Nu ai ce le face. Nu au cum evolua. Aşa mor. Cadavre vii. E plină ţara de asemenea specimene. Unguent e unul dintre ei.  
 
Nu, MRU este cel, care în calitate de şef al unui serviciu secret, făcea în mod ilegal guvernul României acum câţiva ani? Casandrele spun că a trădat cauza românilor şi în chestiunea tezaurului, furat de sovietici, precum şi a restituirii moştenirii Godju către alte zări etc. etc. Gafele nenumărate, inclusiv susţinerea lui Băsescu, alt infiltrat al feseniştilor SCM pe Dreapta, nu au cum să recomande promovarea mutecistului ceauşist spre o asemenea funcţie.  
 
De ce trebuie să pună neamţul oameni controversaţi, când sunt atâţia profesionişti în domeniu? Nu e bine, Johannis, nu e bine! Când sunt atâtea cadre tinere bine pregătite, cum poţi pune o asemenea loază? Unde-i aplicarea punctului 8 din Proclamaţia de la Timişoara? Am pretenţii ca, măcar, liberalii să respecte acea doleanţă justificată a poporului român. Fără comunişti de soi în posturi de decizie naţională! A înnebunit Johannis sau şi el e tot unul din Sistemul Cipto-Mafiot sau e una dintre rarele manevre abile ale domniei sale? Să vedem.  
 
*  
S-a votat noua lege a alegerilor parlamentare. Şparlamentarii şi-au umflat premeditat numărul la ultimele alegeri, ca acum să face caz de reducerea numărului de parlamentari. Propagandă ieftine! Care reducere, dacă e acelaşi număr ca în 2009? Să se respecte ce s-a decis la Referendum! 300! Hai, cu două camere! Una de lucru şi una de dormit. Atât. Şi 300 de parlamentari este un număr enorm. Pentru România. Au modificat oare Constituţia iliesciană şi nu am aflat. Au făcut reforma admnistrativă prin care să destructureze găştile mafiote judeţene şi locale? În schimb şi-au votat pensii. Speciale. Pentru faptul că doar au dormit şi au folosit Parlamentul în interes pesonal. Tot e vremea nemernicilor!  
 
*  
Trupe şi armament NATO în România?! Se miră perfid toată ziua posturile tv româneşti. Vândute altor interese. Am zis de mult timp că RTV e un post sub acoperire. Adică, le-ar conveni şobolanilor roşii „români” să nu fim deloc apăraţi şi să ne ia ruşii ca din oală?  
 
Da, Iulian, aşa se scrie istoria în TRIUNGHIUL MORŢII! Independenţi nu avem cum să fim. La poale de Carpaţi. Nu mai avem codri, unde să ne ascundem şi nici vitejii de altădată! Iar ruşii ne tot ameninţă cu luatul. Nu se mai satură că ne-au luat teritorii întregi, ne-au omorât sute de mii de români prin gulagurile sovietice, ne-a jecmănit de toate roadele solului şi subsolului cât am fost colonia lor, ne-au furat tezaurul... Dăunăzi, fariseii moscoviţi, acuzau pactul Ribbentrop-Molotov, dar nu vor, sub niciun chip, anularea lui. Păi, asta-i ţară civilizată, când te ameninţă dimineaţa, la prânz şi seara cu bâtele lor motorizate sau spaţiale!? Când trimit trupe de golani fără uniform într-o altă ţară vecină şi o dezbină! E ţară de secol XXI? Da, Iulian, doar diplomaţia mai poate salva România! Dacă am avea poziţia Islandei ar fi altceva.  
 
N.B. De fapt, nu ştiu dacă mai avem vreun post tv ştirist cu adevărat românesc! Sau jurnalişti români cu adevărat patrioţi!  
 
*  
Când veţi depolitiza, nemernicilor, centrul unei capitale, totuşi, europene? V-aţi pus firma ca păduchele pe fruntea Bucureştilor! Pe o clădire nespălată ca şi voi, şobolanilor. Ruşine! Măcar liberalii au avut bunul simţ şi au dat-o jos acum câţiva ani. Iar clădirea lor a fost complet renovată şi eliberată de strigături politice. Să punem presiune pe şobolani! Distribuiţi! Să vadă Europa ce conducători de doi lei avem!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 27 iunie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (120): NEAMŢUL PĂCĂLIT / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1640, Anul V, 28 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!