CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (116): ELIBERAŢI POSTUL, VINE FINA !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăiască unitatea de monolit a Partidului Social(ist) Democrat!  
 
Ceauşescu&Co. ar fi mândri de asemenea urmaşi. Pe final, n-a ţinut că suta de lei şi atunci a fost debarcat. Trebuia să vina noua garnitură de lupi tineri, dornici de averi fără număr. Nu s-au încurcat în detalii. L-au executat pe ăl bătrân de Crăciun. Tocmai pentru a arata că noul front e constituit tot din atei, fără niciun Dumnezeu. Jaf la drumul mare!  
 
Boborul s-a dezmeticit pentru o clipă, dar prin mijloace specifice, manipulare grobiană, şantaj, mituire, aducerea conştiinţei proletariatului din Valea Jiului pentru plantarea panseluţelor pe locul unde golanii strigaseră câteva luni bune: „Jos comunismul!”  
 
Auzi îndrăzneală !? Ce a urmat se ştie. Devalizarea ţării fără pic de jenă. Când a apărut intrusul Emil, şobolanii roşii au ieşit la atac frontal! L-au neutralizat cu aceleaşi metode miniereşti. A fost linişte până în ziua de azi. S-au infiltrat şi pe Stânga şi pe Dreapta şi dă-i viteză! La hoţii! Inclusiv din fondurile europene alocate României pentru dezvoltare. Mai ales după reuşita implantării lui Băsescu pe Dreapta, circul social-democrat a fost perfect. Cu PDL în coadă! Aceeaşi Mărie sub acoperire.  
 
După ultimele alegeri, cu final neprevăzut nici de mama Omida, socialiştii au simţit că le fuge pâmântul de sub picioare! Le-ar fi convenit ca Dreapta să fie dezbinată, ca să poată domina totul! Nu au reuşit. Nu le-a rămas decât diversiunea cu trimiteri la anumite persoane din componenţa Dreptei. Compromise şi pe cale de a fi epurate.  
 
Aşa cum am prevăzut, turma de şobolani a trecut la anihilarea lui Johannis. Numai că neamţul nu e Emil Constantinescu. Are ceva experienţă în politica dâmboviţeană. Plus consilieri. Interni şi externi. Contratacă scurt, la obiect, fără explicaţii inutile à la Băsescu (marele şobolan acoperit, infiltrat pe Dreapta).  
 
Referendumul de demitere a lui Băsescu nu a fost fraudat! E drept, s-au produs ceva nereguli în plan local, fără a influenţa în vreun fel rezultatul general. Pentru asta e condamnat, de fapt, Dragnea, deşi ai lui susţin că pentru că a îndemnat lumea să voteze! Manipulări tipic pesediste. Băsescu a fost demis prin voinţă populară! Lucrul ăsta se vede şi mai bine acum, când ies la suprafaţă hoţiile, numărul dosarelor penale înmulţindu-se cu fiecare zi pe numele fostului „şef de stat” şi a ciracilor săi. La concurenţă cu cele ale actualilor şi foştilor guvernanţi. Presiunea străzii (opinia publică) e tot mai mare! Pe fondul ăsta, şobolanii de toate culorile dau din colţ în colţ. S-ar retrage în păduri, dar Năstase&Co au avut grijă să nu prea mai existe ! În schimb, văd că au început să facă gropi de gunoi în vârf de munte! La Pojorâta.  
 
Guvernul de cumetrie rezistă, rezistă, rezistă! Doar suntem singura ţară din UE care are în fruntea guvernului un plagiator şi jumătate cu miniştri penali! Ultima mutare. Naşul/Martorul Dragnea pleacă din guvern şi este înlocuit cu fina ! Vărul de la Justiţie joacă bătuta pe loc! Socrul se piteşte prin tufişuri, doar-doar nu l-or vedea organele! Ali Baba - mic copil!  
 
Parlamentul ilegitim căută să-şi pună la adăpost penalii. Din ce în ce mai mulţi! Tupeul parlamentarilor depăşeşte orice limită. În timp ce au refuzat, în prima fază, dublarea alocaţiilor de 40 de lei pentru copii, votează in corpore, tacit (!), crearea pensiilor pentru inactivitatea de parlamentar! Aşa cum va trece şi ordonanţa cu iertarea traseiştilor!  
 
Mai nou şobolanii negociază ca viitorul Parlament să fie la fel de umflat (330 deputaţi şi 126 senatori)! Nu mai au pic de ruşine! Parcă boborul hotărâse 300. De toţi. Ce mai contează cetăţeanul în ochii rapandulelor politice?  
 
Reţelele de tip mafiot foarte bine organizate au mari influenţe în mass-media tabloidizată. Băsescu, care se dă în stambă cotidian, a devenit portdrapelul şobolanilor. Пропаганда e pe toate canalele mass media ! B1, A3 şi RTV sunt în linia I. Acum, se vede cât de minuţios şi-au pregătit „socialiştii”, în cei 25 de ani, aparatul manipulator.  
 
„Licheaua” (!? - apud Băsescu) Johannis a tăcut să vadă ce le poate pielea. Acum le arată public adevarata faţă. Pas cu pas! Curăţenia clasei politice, şi nu numai, trebuie continuată cu viteză mai mare. Dragnea demisionează şi din funcţiile politice pentru că ştie ce urmează!? Ghinion! Unde credibilitate nu e, nimic nu e!  
 
Scurtisime (via lelea Safta)  
 
• Bordel închis de inspectorii OPC din cauză că multe femei erau stricate.  
• Daniela Crudu va conduce Institutul Cultural Român, Filiala Dubai.  
• Poliţia simplifică procedurile: şoferii din Telorman, Vaslui şi Zalău vor avea alcoolemia trecută în permisul auto.  
• Cel mai tânăr revoluţionar din '89 s-a născut ieri la maternitatea Giuleşti.  
• Inexplicabil! Un locuitor din Harghita s-a trezit într-o dimineaţă vorbind româneşte.  
• România e singura ţară din UE in care premierul da ordonanţe de urgenţă ca să-şi regleze problema doctoratului.  
• Când traversez strada, pisica neagră scuipă de trei ori peste umărul stâng.  
• În rest, e bineeeee!  
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 23 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (116): ELIBERAŢI POSTUL, VINE FINA ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1605, Anul V, 24 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!