CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (114): OPERAŢIUNEA MAREA IZOLARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce a trecut suta de zile a noului mandat al preşedintelui Johannis, sistemul cripto-mafiot (SCM) aplică, tot mai vizibil, măsura la care mă aşteptam. De fapt, e o reluare. Acelaşi lucru s-a petrecut şi, în 1996, la preluarea mandatului de către Emil Constantinescu. Închiderea preşedintelui, din afara FSN, în turnul de fildeş.  
 
La vedere, în mass media apare consensul, chiar laude la adresa noului preşedinte, linguşeli din partea prim ministrului-plagiator... prin spate, însă, i se înfig atipicului preşedinte, fără încetare, cuţite. Prin agenţii de influenţă. Mai mult sau mai puţin subterani. Circuli cu autobuzul, tramvaiul, troleul şi, brusc, auzi o voce din senin: „Mai lasă-mă dom'le cu adormitul ăsta de Iohannis! Nu vezi că nu a făcut nimic pentru noi, poporul? Nu ne-a mărit salariile, nu a creat locuri de muncă...”  
 
Mercenarii SCM, din lumea fizică sau virtuală, de pe site-uri cu nume conspirative, lansează tot felul de fumigene aruncând în spatele preşedintelui sarcini care în realitate aparţin altor instituţii. Încetineala cu care Parlamentul, ilegitim, lucrează la legile la care, teoretic, partidele îşi dau permanent acordul, la consultările cu preşedintele, declarând că sunt urgente şi necesare, demonstrează rezistenţa manifestată la cerinţele justificate ale preşedintelui.  
 
Dacă la început de mandat prezidenţial, parlamentarii au votat rapid ridicarea imunităţii unor colegi puşcăriabili, acum îi cu tifla preşedintelui. Pe faţă, fără şovăială! „Ia să ne mai lase în pace! Ce, ne dictează el nouă?” De fapt, Johannis nu a dictat. Cere un lucru absolut normal. Aşteptat de toată lumea.  
 
Activităţile cotidiene ale preşedintelui sunt tot mai rar mediatizate, expediate în scurte secvenţe televizate, fără comentarea semnificaţiei şi dezbaterea importanţei lor, mult mai breaking news fiind ştirile cu puşcăriaşii noştri de lux sau din lumea mondenă.  
 
Stilul sobru de acţiune al lui Johannis nu este pe placul jurnaliştilor dornici tot timpul de zgomot. Boborul obişnuit cu declaraţiile belicoase, non stop, de pe vremea Demisului, pare a nu înţelege mesajele scurte, pline de conţinut ale noului preşedinte. Lumea vrea vorbe, vorbe, vorbe!... De aceea, mai băgat în seamă de televiziuni este gargaragiul marinar cu declaraţii tot mai aiuritoare. Pe acest fond, sunt modificate zeci de legi. Pe şest sau la vedere. S-a ajuns ca penalii să facă legea în Parlament! Până şi unchiul Sam s-a autosesizat!  
 
Cum să nu te autosesizezi când vezi că din zece iniţiatori ai modificărilor Codului de Procedură Penală, menite să pună frână procurorilor, patru sunt cercetaţi penal! Inclusiv finul premierului Ponta! Se pune, astfel, cep luptei anticorupţie, spun experţii!?! Spre bucuria „aleşilor”. Q.E.D.! În timpul ăsta, legile electorale, legea modificării Constituţiei sau cea privind reforma administrativă, care ar mai destructura reţelele de tip mafiot din judeţe, sunt rostogolite spre Sfântul Aşteaptă!  
 
Deschizi televizorul pe autointitulatele posturi de „ştiri”. Apar jurnalişti, analişti, comunicatori... care îţi sugerează că preşedintele are ca preocupare principală doar aruncarea paltonului sau vânzarea pădurilor!? E normal să taci când se leagă paparazzi de paltonul tău, dar când eşti acuzat că vinzi pădurile ţării, nu ai voie să taci Johannis!  
 
Într-un asemenea context, de nu va avea reacţii rapide J(F)K se va trezi vorbind la pereţi. Dacă aşteaptă din partea Sistemului „o schimbare de conduită, mentalitate şi atitudine” se înşeală amarnic. În condiţiile în care Opoziţia e moartă-n coteţ! Doar Ludovic ce mai ţine piept, în rest zombie!  
 
Există un pas de la sublim (încredere 76%) la ridicol, ar fi spus Napoleon! Emil Constantiescu poate confirma! A trăit din plin momentul. Boborul, manipulat şi neştiutor, nu mai are răbdare, iar SCM va exploata abil situaţia. Cu spor!  
 
Pilula destresantă  
 
Ora de biologie  
- Bulă, ce conţin celulele ?  
- Infractori, doamna profesoară !  
 
Dacă doriţi să recitiţi accesaţi aici VREMEA NEMERNICILOR:  
 
Volumul a apărut pe suport hârtie şi pdf.  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 9 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (114): OPERAŢIUNEA MAREA IZOLARE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1592, Anul V, 11 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!