CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (113): STAFIA USL, SAU MARELE FURT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cei cu ani în plete îşi amintesc cum a fost instaurat „democratic” comunismul în România. În noiembrie 1947 s-au organizat „alegeri libere” sub atenta supraveghere a şenilelor sovietice. Cu toată propaganda specifică regimului totalitar sovietic, rezultatul la urne a fost dezastruos.  
 
- Nicio problemă, a spus comisarul Vîşinski, responsabil cu instalarea primului guvern de sorginte comunistă în România. - Inversaţi rezultatele!  
 
Şi au urmat 42 de ani numai cu alegeri democrat-populare! 99,99% pentru cei care au numărat voturile. Nu înainte de venirea băieţilor care culegeau buletinele de vot cu diverse înscrisuri!  
 
Acum trei ani, Piaţa Universităţii + alte pieţe din ţară şi străinătate, prin presiunea creată, reuşesc să dea jos Guvernul Ungureanu. După cel al lui Boc. Vă amintiţi incantaţia? „Hop, hop, hop!/ Ungureanu după Boc!” Pe fondul creării unui proiect politic, ce părea mai mult decât fezabil, este demis „şeful de stat”, marele panglicar al politicii româneşti al ultimelor două cincinale. Repus în funcţie în baza celebrei erate a CCR. Alegerile din toamnă duc la un scor nemaiîntâlnit în istoria postdecembristă. Pentru coaliţia USL cu al ei program destul de bine închegat.  
 
Numai că, obiceiurile vechi nu se uită! PSD, urmaşul fidel al „câştigătorilor” din noiembrie 1947, pun presiune tot mai mare pe PNL şi reuşesc, prin metode specifice, neutralizarea lui Crin Antonescu, liderul incomod atât pentru PSD, cât şi pentru PDL. USL se pulverizează!  
 
Într-o ţară cu o brumă de cultură democratică ar fi fost organizate noi alegeri. La noi, nu. Parlamentul devine ilegitim, la fel ca toţi aleşii locali de pe listele USL. Ei fuseseră votaţi pe o anumită realitate politică, care nu mai exista.  
 
Ce fac şobolanii roşii? Nimic mai simplu! Fură, ziua în amiaza mare, programul USL, cu toate componentele liberale. Ca să dea o spoială de legitimitate, este scos din joben un aşa-zis partid de dreapta prin coruperea trădătorului manechin. Exact ca în 1947-1948! Mai mult, corupe peste 5.000 de aleşi! De la toate nivelurile. Aleşii, fără onoare şi demnitate, au pus botul! Acum văd că le bate DNA-ul pe la fereastră!  
 
De Crăciun, prezidenţialele sunt câştigate de reprezentantul noului partid de dreapta, proaspăt rezultat dintr-o combinaţie ciudată, dar necesară, a PNL-ului istoric cu ce mai rămăsese din PDL, după plecarea susţinătorilor Demisului naţional la PMP, ai Monicăi Macovei la M10 şi ai posesorului funiei de usturoi.  
 
Noul PNL este luat în primire de mercenarii, unii vorbesc chiar de ofiţeri sub acoperire(!), din mass media, aparţinători sistemului cripto-mafiot şi forfecat zi de zi. La noul PNL există, încă, multe probleme de imagine şi comunicare.  
 
Preşedintele Johannis vine cu o altă abordare în ale politicii româneşti, ce îi face pe jurnaliştii, susţinători ai şobolanilor roşii, inclusiv ai Demisului, infiltrat pe Dreapta, să nu-i poată găsi hibe de exploatat în plan politic. Atunci interpretează orice gest al preşedintelui. Lucruri nesemnificative! Preşedintele rezistă! Până când? Se va încerca izolarea, ca şi în cazul Constantinescu?  
 
Justiţia se trezeşte după aservirea totală faţă de regimul băsescian dând semne de independenţă. Urmează o adevărată campanie de deratizare a partidelor aflată în plină derulare. Parlamentul îşi dovedeşte incapacitatea de înţelegere a demersurilor justiţiare. Aroganţa atinge limite maxime. În ciuda asigurării, de către liderii tuturor partidelor, a ridicării imunităţii oricărui şparlamentar dedulcit la oala cu miere a puterii. Locale sau naţionale.  
 
Ies la iveală furturi de neimaginat. Zeci de reţele mafiote locale încep să fie destructurate. Televiziunile de toate culorile crează mari spectacole, abil întreţinute şi de organele specializate. Cu informaţii pe surse! De dragul sau de frica unor parlamentari, cărora DNA-ul le cere insistent ridicarea imunităţii, manechinul, răsplătit ilegal cu conducerea Senatului de către şobolanii roşii, şovăie. Ajunge să încalce, la vedere, Constituţia, prevalându-se de un regulament ilegal. Scandalul este imens!  
 
Pe fondul ăsta, plagitorul-prim ministru iese la rampă susţinând că se sacrifică punând în aplicare programul USL, deşi nu mai are mandatul pentru a face acest lucru. În fapt, plagiază la greu ideile liberale ! În felul acesta speră să îşi securizeze postul ! Geaba se strofocă noul PNL cu tot felul de manevre!  
 
Pe scurt. Ponta plagiază ideile liberalilor. Cu aplicarea lor e o problemă! Astfel, datoria externă a României pe termen lung este la 15 februarie 2015 de 74,5 miliarde euro, datoria publică directă ajungând la 30,7 miliarde euro!  
 
 
Ciuruitul jubilează prin nostalgicii săi!  
 
Despre această „realizare” nu a scos un cuvânt la aniversarea, cu surle şi trâmbiţe, a trei ani de guvernare, când au fost prezentate semirealizări peste semirealizări ! Toate iscusit ambalate în poleiala multicoloră a reflectoarelor şi lansate cu sonorităţi stridente de rock-and-roll.  
 
Cu mortul USL.2(!) în fereastră „cel mai cinstit guvern din România cu cei 14 miniştri ai săi puşcăriabili” o va duce până în 2016. Dacă scheleţii plagiatorului nu vor fi cumva scoşi din dulap, de doamna DNA, la vedere !?! După rezolvarea cazului Şova mai vorbim!  
 
Constat că mulţi jurnalişti şi analişti autohtoni sunt buni de scris scenarii pentru filme politice. Pentru Hollywood! La noi nu are cine le regiza. Cert e un singur lucru. Minciuna are picioare scurte! Pinocchio a plătit, întotdeauna, cu vârf şi îndesat. Aşa m-a învaţat Carlo Collodi. În toate există o soluţie! Iar soluţia va veni de unde nu te aşteapţI!  
 
N.B. Victor Ponta pe 26 ianuarie 2015: „Aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele cazuri aduse în faţa Parlamentului, PSD va vota de fiecare dată pentru îndeplinirea solicitărilor Justiţiei.” Să nu mai asculte şparlamanetarii PSD de şeful lor?! E a treia oară când îi dau cu tifla!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 2 mai 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (113): STAFIA USL, SAU MARELE FURT / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1586, Anul V, 05 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!