CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (96): A FOST ANUL LUMINII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În curând, voi începe sezonul al IV-lea al tabletelor. Nu înainte de a face un bilanţ al anului, ce tocmai se încheie, cu evenimente ce par a ţine de domeniul paranormalului. Pentru neiniţiaţi. Cei care a conştientizat semnificaţia Anului Luminii nu prea au avut de ce să fie uimiţi de cele întâmplate. Şi, totuşi, câteva evenimente se încadrează perfect în sfera semnelor celeste. Chiar dacă aş fi vrut că lucrurile să se deruleze cu o viteză mai mare şi mai pe înţelesul general. N-a fost să fie!  
 
E bine, însă, când totul se termină cu bine! Am scăpat, în cele din urmă, de javra ordinară, parte a sistemului, care ne-a otrăvit existenţa ani de zile. A fost un blestem, sau, mai bine zis, un model de cum nu trebuie să se comporte decidenţii noştri. Acum Demisul e un cal mort, căruia, unii îi tot caută, insinuant, potcoavele. Aştept cu interes reacţia Justiţie!... Pământene.  
 
Schimbarea este cea mai mare realizare a românilor în Anul Luminii. Despre noul locatar voi comenta după cele o sută de zile acordate pentru acomodare. Oricum, teleportarea unui pian în sala de protocol a Cotroceniului, deşi pare un miracol, este un semn al revenirii la normalitate. România se reconectează la adevăratele valori. Fără hăhăiturile, paharele şi glumele grobiene ale Demisului-şef de stat. Sistemul cripto-mafiot, ce a ocupat, viclean, ambele aripi ale eşicherului politic românesc, a fost pus pe coji de nucă, de către electoratul amorsat de diaspora. Păpuşarii FSN, erijaţi în democraţi, la vremuri de restrişte, au început, în sfârşit, să dea socoteală. Fie în faţa Justiţiei pământene, fie a celei divine. Lista e foarte lungă ! Mai sunt câteva mii, ascunşi prin vizuini de lux.  
 
Alt eveniment pe care vreau să-l subliniez e conştientizarea puterii votului de către un popor aburit, un sfert de secol, ce părea dinainte învins de propaganda sistemului mafiot şi a televiziunile sale de partid. Este cel mai mare câştig pentru naţiunea română. Astfel, cercul Revoluţiei Române, confiscată, abil, la câteva ore de la izbucnirea ei, de hulpavii fesenişti, are şansa să se închidă prin finalizarea dosarelor grele, pline de crime, din acest sfert de secol. Pierdut de România şi de locuitorii ei. Ion Iliescu declară ritos „Eu am venit pe valul Revoluţiei. Ea nu a fost generată de oameni ca mine.” Fostul preşedinte recunoaşte, astfel, că Revoluţia română a fost una veritabilă. O declaraţie corectă. A uitat, însă, să o completeze: Eu şi gaşca mea doar am confiscat-o! În interes personal.  
 
Cu siguranţă, Piaţa Publică va reacţiona mult maI repede la derapajele aleşilor şi decidenţilor. Aşa este normal într-o societate civilizată. Anul Luminii ne-a adus, în sfârşit, schimbarea fundamentală! Să ne bucurăm din plin de aceste sfinte sărbători! Cu speranţă, sănătate şi convingerea lucrului bine făcut!  
 
LA MULŢI ANI !  
 
N.B. Aştept ca jurnaliştii să vorbească normal. Oare când o să reînceapă jurnaliştii să mai exagereze şi să dramatizeze tot timpul? Ce este atât de uluitor în gestul preşedintelui Johannis de a face un dar de Crăciun unui copil sărman? Cum, adică, nu ştie nimeni, când ştirea s-a dat pe toate posturille? Este un gest absolut firesc într-o ţară normală. Aici e problema pe care o avem. Cu ţara anormală în care trăim de ceva timp. Adusă în această stare şi de jurnaliştii din mass media românească. Apropo, aşteptaţi măcar să treacă Sărbătorile şi, apoi, începeţi să împrăştiaţi tot soiul de zvonuri! Doar la asta vă pricepeţi de minune! Să construiţi, în calitate de formatori (!?!), o ţară nu ştiţi, doar să demolaţi! Asta faceţi de 25 de ani. Aţi avut ce învăţa de la Ardei umplut&Co!  
 
PE SURSE  
 
• Miracol! Lacul Snagov a secat după ce Iohannis a reparat ţeava spartă de la Vila Lac 2 (de pe malul lacului Floreasca). Unde repari şi unde... seacă ! (sursa: lelea Safta)  
 
• Am ajuns de râsul curcilor! Nu poate Sf. Ilie să tragă un pârţ şi, gata, cod galben, portocaliu, roşu de viscol, de vânt, de gheţuş sau ger. Auzi ger la -1, -10 grade C? Şi la -30 ce o mai fi? Se anunţă sfârşitul lumii?  
 
• Cade o tont cu maşina în şanţ, de vină e nu ştiu cine, că nu a făcut nu ştiu ce! Operatorii filmează roţi, volane, parbrize sparte, se amestecă cu imagini filmate în alţi ani şi iese o adevărată telenovelă. Iar boborul plânge de sare cămaşa de pe România!  
 
• Văd că nu a apărut, încă, violatorul de serviciu! Alo, domnu', treci la action! Te-aşteaptă alde tonciu şi reporterii speciali de la RTV, B1Tv, Realitatea, Antena 3 etc. etc. Cristi, ai venit de pe Mont Blanc? Motor!  
 
N.B. De ziua Revoluţiei nemţene, 22 decembrie, la Prefectura Judeţului Neamţ, am avut bucuria lansării volumului „VREMEA NEMERNICILOR”, în prezenţa unui prefect tânăr plin de viaţă, care promite. Mulţumiri, dragilor colegi! Pentru cine nu ştie, încă, judeţul Neamţ este eliberat de capii sistemului cripto-mafiot prin intervenţia Justiţiei pământene, dar şi a celei divine. Urmează plevuşca. Finii naşilor! Să tot fie vreo câteva sute din cei 14.000 la nivelul patriei ciuruite!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 28 decembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (96): A FOST ANUL LUMINII / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1461, Anul IV, 31 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!