CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (84): PARADA DEZBRĂCAŢILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe catwalk-ul politichiei dâmboviţene a avut loc evenimentul mult anunţat. Dezbrăcarea candidaţilor. În direct, la oră de vârf. Trei dintr-o lovitură! Din cei 14 aspiranţi. Cei din faţa pupilei.  
 
Troncotă, decanul Academiei Naţionale de Informaţii: „Dacă era ofiţer acoperit nu-l mai chema Ponta şi nu mai ştia nimeni de el.” Corect ! I s-a spus Pisicul, apoi Plagiatorul! Sau invers?!  
 
Nu mă mir că udreniana a rămas imaculată. În ţinută milaneză. Sau pariziană. Sau moscovită!? Mai mult pe geantă. ALRO sună de două ori! Plevuşca, cu pretenţii de catindaţi, a fost ignorată. A fost lăsată în ţoalele ei de toate zilele. La unii urât mirositoare!  
 
Cu tulburelul în nări, ţara profundă, furnizoare de materie primă pentru serviciile secrete, n-a prea dat ochii peste cap. Nu mai stă la căminul cutural să despice firul în patru cum e cu spionii ! Concomitent şi prin funcţii publice! Unde-s procesele cu duşmanii poporului? De altădată!... Acum pomeni cu nemiluita! Doar, doar SCM va duce, din nou, de nas prostimea! Da, şi boborul, gata, nu mai votează aşa la comandă! Ci în funcţie de ce-i în pungă. Nu contează pe cine! Să vină zăhărelul! După aia potopul! Unde nu-i cap, vai de buzunare! Şi să tot fie de vreo 70 de ani!  
 
Văd că Johannis stă la palavre cu blogerii şi alte grupări speciale.  
- Treci, Santa Klaus, prin sate şi orăşele! Acolo e viaţa adevărată! Lumea te aşteaptă să o convingi şi să te cunoască. Să-ţi vadă ochii şi statura. Nu te pierde în discuţii sterile despre homosexuali, lesbiene, handicapaţi, spioni, ebola, ce-a mâncat Becali, cu cine s-a mai culcat Tonciu ...  
- Poporul profund te aşteaptă ! Bate pe la porţile oamenilor şi întreabă-i ce vor de la ţara asta! Pomană sau Muncă?  
- Problemele minore şi ale minoritarilor, importante nu zic, le tot putem dezbate după aceea. Acum, prezintă soluţiile tale la marile probleme ale celor mulţi. Sărăciţi de 25 de ani de şobolanii roşii. Înfipţi pe Stânga (firesc) şi infiltraţi pe Dreapta. De unde ne tot dau lecţii de moralitate! Iar ei put a Jilava de la mare distanţă! De pe ambele laturi! Ale eşicherului!  
- Vorba Lianei: „Au trecut 25 de ani de la Revoluţie şi România a reuşit să evolueze de la „Măi, animalule!", la număratul ouălor, şi trecând pe la „Ţigancă împuţită!", a ajuns la „Fă, Doina!"... cu multe succesuri!”  
- Fără eşece, tovarăşi!  
- Unii, jurnalişti şi comentatori săraci cu duhul, încă mai cred că Demisul a uitat dosarul dezbrăcatului la Realitatea Tv. În studio. E un vechi truc în lumea spionajului, numai că Rareş n-a muşcat momeala. Nu ştiu câţi ziarişti ar fi rezistat la o asemenea ispită! Măcar nişte copii tot o fi făcut !?! Sau era dosar maradona? Până una-alta, Demisul e tot mai gol! Şi miroooaaaaase!...  
 
ULTIMA ORĂ !  
Unde dai şi unde crapă!?  
Demisul îl dezbracă pe Ponta şi Piţurcă îşi dă demisia!  
Aplicând principiul se poate întâmpla ca în urma egalului amărât al Rusiei cu Moldova să-şi dea demisia... Putin!  
 
NU UITAŢI !  
Votaţi Ponta?  
Va curge lapte şi miere!  
 
Votaţi Johannis?  
Va trebui să munciţi!  
 
Alege pomana, nu fii fraier !  
 
Guvernul o ţine langa cu tot felul de pomeni. Otrăvite!  
Măreşte alocaţii, salarii, lansează programul PRIMA MAŞINĂ!  
Se aude că, în curând, pentru seniori se pregăteşte programul PRIMUL SICRIU!!!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 18 octombrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (84): PARADA DEZBRĂCAŢILOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1387, Anul IV, 18 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!