CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Sergiu GĂBUREAC - SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primăria Municipiului Bârlad  
Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” – Bârlad  
vă invită  
vineri 17 octombrie 2014, de la ora 16:30  
la lansarea e-albumului-catalog  
SALUTARI DIN TARA MOLDOVEI DE JOS  
Autori: Sergiu-Marian Găbureac şi Gheorghe Vasiliu  
Prezintă: Gelu Voicu Bichineţ şi prof. Gruia Novac  
 
După 11 ani de documentare şi cercetare, un nou proiect cartofil a fost finalizat împreună cu prietenul meu, cartofil, numismat, medalist şi filatelist, Gheorghe Vasiliu. 11 ani de discuţii, controverse, dezbateri, achiziţii şi muncă.Este o istorie în imagini a ceea ce au realizat străbunii, bunicii şi părinţii nostri de-a lungul a anilor, lucruri puţin cunoscute chiar şi în zilele noastre.  
 
Cum arătau localităţi din cele trei judeţe, oamenii, clădirile, străzile... o istorie completată cu numeroase date de interes istoric, literar, geografic. O bucurie pentru ochi şi inimă! Numai noi, contemporanii, nu prea am ştiut să păstrăm, demolând cu furie, centrele, azi istorice acolo unde există, punând, la loc de fală, celulele betoanelor cenuşii. Acum privim cu uimire de ce au fost în stare. Avem de ce să fim mândri cu înaintaşii noştri!  
 
Albumul-catalog  
SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS  
este o premieră în domeniu, o lucrare de referinţă de mari dimensiuni, 260 de pagini, format A4, full color, care cuprinde, reproducerea a peste 700 de cărţile poştale illustrate şi alte imagini editate între 1898 şi 1938 pentru fostele judeţe FĂLCIU, TUTOVA şi VASLUI.  
Să nu uităm!  
 
Bârladul a fost capitală a Moldovei de Jos!  
La Vaslui au fost Curţi Domneşti!  
Huşiul - centru spiritual de mare forţă!  
Practic, albumul cuprinde tot ce este cunoscut, până la această dată în colecţiile colaboratorilor noştri (cca 50 de colecţionari, prieteni, instituţii şi autorităţi din România şi din străinătate), cărora le mulţumesc şi pe această cale.  
Fără ei o astfel de lucrare ar fi fost imposibil de realizat.  
Vă aştept, cu drag, la bucuria lansării!  
-----------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREAC  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - SALUTĂRI DIN ŢARA MOLDOVEI DE JOS / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1385, Anul IV, 16 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!