CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (77): LUME, LUME !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bâlciul de toamnă invadează România. Panaramele srl, recent renovate, funcţionează la capacitate maximă. Lume, lume, gratis pentru toţi! Poţi vedea cele mai tari numere de prestidigitaţie şi şmecherie politică! 
  
Domnişoara, fostă doamnă, Elena Udrea îmbucă salam Victoria de dragul unui vot în plus, la care au aderat şi rămăşiţele PNŢ-cd. 
  
Politrucul Klaus Johannis mărturiseşte, bâlbâindu-se un sfert de ceas, cum a dobândit cele şase case prin meditaţii aprofundate. Pisicul Ponta, printr-un nou plagiat de maidan, a găsit calea spre orizonturile roşii, prin eliberarea sclavilor primari de pe moşioara J&B, pentru marea latifundie a PSD-ului. Sensei Monica Macovei visează partide noi cu doar trei fondatori. Poate minieri! Ghişe insistă să-i citim platforma. Manechinul Tăriceanu se opune, dar nu ştie la ce! Iepurele Diaconescu aleargă ca Don Quijote până o ajunge pe Rosinanta, Ungureanu prinde fluturi sub acoperire, iar William Brânză... 
  
Mustul începe să fiarbă! Băsescu jubilează! Nici nu mai are nevoie de alegeri prezidenţiale! Bani cheltuiţi inutil! Oricum, varianta îi iese şi odată cu ea drumul, spre libertate şi privilegiile postprezidenţiale, îi este netezit! Alături de violatori, moaşte politice, cutremure şi hoţi, udreniana ocupă tot mai mult ecranele. Culmea, a trebuit să aflu, în străinătate, că România a obţinut şi anul acesta rezultate foarte bune în agricultură. Asta e! 
  
Se strigă intens: „Alegerile vor fi fraudate!” Nu, fraţilor, nu mai e nevoie ! Oficializarea prostituţiei politice, şi la nivel local, a rezolvat problema. Primul primar, un oltean, a făcut pasul. Ca acest patrihot, om de onoare şi fără pată, vor fi cu zecile! Soluţia democratică, alegeri anticipate în localităţile unde există blocaje, a fost ignorată! E mai simplu aşa, cu aleşii noştri, oameni de cuvânt, unul şi unul! Astfel, alegerea preşedintelui ideal, pentru continuarea furăciunilor, se va rezolva în doi timpi şi trei mişcări. Mutarea se va da în plic cu 24 de ore înainte. Ori, ori! 
  
Degeaba se îngrijoreaqză însuşi Unchiul Sam! De la marginea Bucureştilor. Curtea Constiuţională se va prostitua aşa cum i se va cere ! Unii europeni se fac că nu ştiu cu cine au de-a face! Prestidigitatorii noştri din sistemul cripto-mafiot îi vor face şi de astă dată! Aşa cum s-a întâmplat în toţi cei 25 de ani postdecembrişti. Se pare că Occidentul asta îşi doreşte! 
  
Vor curge amnistiile, măririle de pensii, promisiunile, condamnările de senzaţie, dreptatea până la capăt (!?!) ... în timp ce politrucul Ponta va mânca liniştit popcorn! În semn de solidaritate cu americanii! Clovnul naţional nu încetează să declare că-i cel mai bun şi mai priceput în conducerea destinelor ţărişoarei, pentru care are numai proiecte de succes. Ca şi pentru Europa. Unul şi unul ! De ne bagă în tot felul de belele. Ne ameninţă, ritos, că va părăsi Cotroceniul doar în ultima zi de mandat. De Ignat! 
  
Apropo, mă tot sâcâie un amic, de peste baltă, cu „Ce-i acela băsism?”! Că nu găseşte cuvântul în dicţionar !?! 
  
BĂSISM = regim bazat pe: manipulare în interes personal; crearea unei false Opoziţii; realizarea de proiecte bazate pe încălcarea, flagrantă, a legislaţiei; amestecul direct în treburile celorlalte puteri (în special în ale Puterii judecătoreşti, dar şi ale Guvernului, Parlamentului, serviciilor secrete...); prezentarea unor eşecuri, notorii, ca fiind adevărate succese (era să scriu succesuri); promovarea nonvalorilor (fraţi, surori, fiice, gineri, cumnaţi, cumetri) în posturi decizionale sau sau asigurarea unor sinecuri fără acoperire.  
  
Pe scurt, e regimul care a creat grupuri de tip de mafiot, prin care se fură la greu şi se manipulează boborul la nivel naţional şi local. Mulţumit, sir? De ce nu-l găsim în dicţionare? Simplu! Cuvintele noi nu ajung imediat în dicţionare. Astfel, nu găsim nici ceauşism. Şi, de ce nu, pontism! 
  
ULTIMA ORĂ ! 
  
Se pare că virusul „fumuri” a funcţionat şi în cazul Simonei Halep! La fel ca şi la echipa Steaua. Dar, cu Steaua, deja, m-am obişnuit. Să sperăm că îi va fi învăţătură de minte! Dacă nu, se va alătura altor meteoriţi, sute de olimpici din învăţământul românesc şi a altor vârfuri de moment din alte domenii, care au intrat în marele anonimat din cauza aceluiaşi virus. E greu de luptat cu el! 
  
Bunicul meu a fost atât de sărac încât toamna îşi încheia haina cu greieri ... 
  
(Girel Barbu) 
  
  
Toate bune!?!  
  
Ai nevoie de o informaţie? 
  
Mică, mică? O rezolvăm împreună. 
  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică! 
  
------------------------------------------------- 
  
Sergiu GĂBUREC  
  
http://blogulluigabu.blogspot.ro 
  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 
  
Bucureşti 
  
sâmbătă, 30 august 2014 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (77): LUME, LUME ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1340, Anul IV, 01 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!