CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Şerban Cionoff         Ediţia nr. 2502 din 06 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Şerban CIONOFF - PUCIŞTII DIN UZPR ŞI MORIŞCA ABUZULUI DE DREPT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă cu câteva zile, Judecătoria sectorului 1 din Bucureşti urma să se pronunţe asupra cererii formulate de autoproclamatul Consiliu Director al UZPR pentru a i se recunoaşte calitatea de reprezentant al uniunii de creaţie a breslei noastre. Dar, pentru a doua oară, instanţa a amânat soluţia, noul termen fixat fiind 2 noiembrie. Până la ora la care scriu aceste rânduri, nu a fost publicată motivarea, dar înclin să cred că un foarte probabil argument îl reprezintă lipsa dovezilor care să convingă onorata instanţă că aceştia sunt adevăraţii reprezentanţi ai Uniunii noastre. Mă refer, la echipajul de comando, încropit la pretinsa Adunare Generală din 2 septembrie din ordinul puciştilor cu epoleţi, aceiaşi cu cei care, cu câteva luni în urmă, l-au constrâns pe Doru Dinu Glăvan, preşedintele statutar ales al UZPR, să se autosuspende din funcţie şi să predea uzurpatorilor ştampila şi cheile sediului din Bulevardul Magheru.  
 
Numai că, în şedinţa publică din 28 septembrie, Judecătoria sectorului 1 a admis „cererea petentei Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, prin Doru Dinu Glăvan”, şi a dispus înregistrarea modificărilor la Registrul Special aflat la grefa acestei judecătorii. Este vorba despre organele de conducere al UZPR statutar alese la Adunarea Generală din 8 septembrie care l-a reconfirmat pe Doru Dinu Glăvan ca preşedinte al Uniunii. Totodată, Judecătoria sectorului 1 a dispus respingerea „ca inadmisibilă” a cererii de intervenţie formulată de auto-proclamatul Consiliu Director emanat în urma puciului cu epoleţi.  
 
Nu am calitatea şi cu atât mai puţin intenţia de a cere distinşilor juraţi să ia în considerare această soluţie, dar, ca fiecare cetăţean pentru care supremaţia legii şi al legalităţii este o axiomă pentru viaţa colectivităţii, nu pot să nu atrag, cu toată seriozitatea atenţia asupra faptului că sediul UZPR continuă să fie ocupat în mod abuziv de către acest grupuscul veleitar. Cu toate acestea, în asemenea condiţii cu totul neprielnice, adevărata conducere a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România îşi îndeplineşte misiunea cu care a fost investită. Asta în vreme ce pseudo-conducerea uniunii este ocupată, prin trompetele sale ruginite, cu denigrarea acelor ziarişti - deloc puţini, personalităţi reprezentative ale presei scrise şi audiovizuale - care au refuzat, refuză şi vor refuza pact cu diavolul.  
 
Vrem sau nu vrem, asta este situaţia! Şi totuşi, în pofida mesajelor otrăvite şi mincinoase lansate de propagandiştii clanului cupid, la pachet cu sforăitoarele promisiuni fără şanse de realizare, tot mai mulţi confraţi se adresează conducerii statutar alese a UZPR. Unii, pentru li se întocmi dosarele de atestare pentru a deveni membri ai uniunii, în vreme ce alţii, pensionari, pentru a perfecta documentele necesare primirii indemnizaţiei prevăzută de Legea 83/2016. Din păcate, deocamdată, adevărata conducere a uniunii nu poate face mai mult decât să ia act de aceste probleme, aşa după cum - tot deocamdată, sper!- se aşteaptă decizia cu caracter definitiv şi irevocabil a justiţiei în baza căreia să reintre în sediul abuziv ocupat de către gruparea fracţionistă. Am scris „deocamdată” şi vreau să cred că va există, cât mai curând, un punct terminus al acestei revoltătoare sarabande de tertipuri şi stratageme mincinoase care nu se pot numai decât „morişca abuzului de drept”!  
 
S-ar putea ridica, desigur, întrebarea: de ce, din moment ce există soluţia dată de Judecătoria Sectorului 1, conducerea statutară şi legal recunoscută a UZPR nu a solicitat autorităţilor abilitate să se procedeze la evacuarea puciştilor din sediul pe care îl ţin mai mult sub cheie şi după zăbrele? Atât la propriu cât şi la figurat! Foarte simplu, pentru că, până nu va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă, conducerea UZPR nu doreşte să se recurgă la măsuri de forţă şi nici să facă gesturi sau declaraţii care ar putea fi răstălmăcite, de către pucişti şi zvonacii lor,ca tentative de pune presiune pe justiţie.  
 
Acestea fiind spuse şi scrise, nu aş putea pune punct înainte de a insera o idee, dureros de adevărată, care revine cu o semnificativă frecvenţă în discuţiile publice privind intolerabila situaţie impusă şi întreţinută de către clica destabilizatoare: „Justiţia se află, acum, un extrem de important examen în faţa noastră, a celor care încă mai credem în statul de drept şi în supremaţia legii.” Idee pe care o argumentau astfel: „De felul în care vor fi stopate şi sancţionate, potrivit legilor statului de drept, acţiunile ale unor indivizi fără scrupule, care nu doresc decât dezbinarea şi înregimentarea celei de a patra putere în stat, va depinde, într-o mare măsură, şi nivelul încrederii publice în actul de justiţie!”  
 
Acesta este mesajul transmis de cei care ne respectă şi au încredere în breasla noastră, a ziariştilor, şi nu văd ce altceva ar mai putea fi adăugat!  
------------------------  
Şerban CIONOFF  
Jurnalul Național  
Bucureşti,  
1 noiembrie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Şerban CIONOFF - PUCIŞTII DIN UZPR ŞI MORIŞCA ABUZULUI DE DREPT / Şerban Cionoff : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2502, Anul VII, 06 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Şerban Cionoff : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Şerban Cionoff
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!