CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Sanda Tulics         Ediţia nr. 3647 din 25 decembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Colindă!? EI,NA !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colindă?! EI,Na !  
  
Alexandrina Sanda Tulics( marele album)  
  
 
  
...am alergat aseară cu-n clopoțel de glas,  
  
să-i urez iubitei României de; bine, spor , sfințenie și oameni buni.  
  
Am vrut să-i cânt ca în copilărie când ningea pe colindele noastre, acele nuiele afumate cu sfori ,lăsând urme negricioase ca a le vechilor crai veniți sa-l înconjoare pe Pruncul născut, dar m-a primit un geam cu flori de gheață prin care vedeam doar frânturi din viața copilăriei mele clară, simplă și atât de curată. Încercam să deslușesc imagini pe care nu le înțelegeam pentru că în loc de păduri plângeau cioturi de brad, îngenuncheate de ferăstraiele, ce le retezase coroanele ''niște prieteni austrieci care vorbesc limba unui popor germanic european atât de îngrijorat de tezaurul țării împreună cu un alt prieten englez tot atât de îngrijorat încât ''a asigurat'' în țara lui tezaurul tării mele. M-am uitat înspre munți! Ce goliciune și răni!E jale! Ce țipete de durere se aud decând au fost forțați să plece oamenii sau să-și vândă pe nimic căsuțele unor canadienii flămânzi-obsedați de aurul românesc... Am văzut prin ochiuri de geam copii cântând în altă limbă decât a poporului român și urări de ''Mary Christmas'' date pe vârfuri buzelor și suflate în toate colțurile lumii...  
  
Copiii ''mai norocoși ''au rupt cu nesaț ambalajul cadourilor și s-au ''rupt de realitate în fața ecranelor... pregătindu-se intens de viitorul ce le stă în față . De inteligența educată nu mai au nevoie, vor fi serviți cu produse gata pregătitie în China de unde vin cadourile pentru toată omenirea; Covid și derivatele lui și măsți să ne acopere fața! La greu! Acum virușii nu mai dansează pe teritoriul Chinei !! Ei na! Cum de ce?! Au fost ''aduși'' în Europa să fie premieră, ''lansare de viruși''! Să se simtă ca acasă ! Acolo vor fi tratați medical REGEȘTE!  
  
Cimitire de urgentă? Sacii ieșiți din spitale cu un număr înscris și numele ,scuturați de telefoanele care sună îndelung a dor de cei spiatlizați... Am căutat un loc în care să cânt măcar o lacrimă de doină românească dar un anunț îmi izbeste privirea! Au fost reținuți la granița românească italieni care au împușcat CIOCÂRLII ROMÂNEȘTI PENTRU DELICIUL LOR FIINDU-LE SMULSE LIMBILE!! CONSIDERATE TRUFANDALE ÎN RESTAURANTE!!!(ASTA A PUS GLONȚUL ÎN ÎNIMA MEA!!)  
  
-Eu de unde am plecat și unde m-am întors?!  
  
Între cele două continente este Oceanul Atlantic care s-a oferit să-mi plângă lacrimile în văzul popoarelor mirate de durerea mea și a Țarii mele.  
  
Iar doru-mi plânge, mă omoară de România de odinioară...  
  
Referinţă Bibliografică:
Colindă!? EI,NA ! / Sanda Tulics : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3647, Anul X, 25 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Sanda Tulics : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sanda Tulics
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!