CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Accente >  
Autor: Sanda Tulics         Ediţia nr. 3520 din 20 august 2020        Toate Articolele Autorului

Metamorfoza
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Metamorfoza  
  
Alexandrina Tulics -album Splendori  
  
Se uită nerăbdătoare,clipesc de câteva ori insistent, mă întorc să nu le văd,închid ochii și strâng primul strat al lacrimii ce vrea să le arate părerea de rău a plecării peste pădurea cu vârfurile pomilor auriți de prezența lor.  
  
Își joacă pe pleoape același dans insistent și curios al fiecărui sfârșit de zi când se grăbesc să nu întârzie la formarea globului de aur,un bol de foc ce arde cerul, dându-mi aceleași păreri de rău ca ieri în care mă vrea prezentă la trecerea lui,dincolo de creasta dealului care înghite ultima semilună,ca focul pieptului înroșit.  
  
Rămân neclintită un timp în care parcă îmi simt pulsul vital dus... acolo unde el își arată zâmbetul luminos și cald în țările unde este atât de așteptat.  
  
Umbre răcoroase îmi ating fața,parcă-și respiră prezența,determinându-mă să mă întorc greoi, simțind pierderea la plecarea soarelui,despărțirii de el...  
  
Mă ating de boarea cuminte,mă las mângâiată de suflarea ei ,asigurând-o că sunt bine chiar dacă știe că sunt tristă.  
  
Urc cele patru trepte și ochii mi se plimbă recunoscători peste florile multicolore care emană un parfum fermecător, dominat de imaculata prezență a reginei nopții.  
  
Abia acum simt eliberarea de strângerea inimii la pierderea luminii solare.  
  
Inspir profund,miresmele petalei, închid ochii și mă văd o floare a reginei,cu trupul încorsetat de un verde ce-și pierde din putere până la albul pur și bogat al petalei atât de bogate în frumusețe și parfum.  
  
Se miscă încet în semicerc,împrăștiind eter necunoscut de ziua ce tocmai a plecat...  
  
Emoționată de aroma persistentă îmi ridic ochii căutând sursa parfumului și zăresc zâmbetul discret al serii ce m-a invitat în salonul umbrelor,rezervat invitaților de onoare, etalând superbul evantai al rochiei reginei nopții...  
  
Referinţă Bibliografică:
Metamorfoza / Sanda Tulics : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3520, Anul X, 20 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Sanda Tulics : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sanda Tulics
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!