CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Sanda Tulics         Ediţia nr. 3399 din 21 aprilie 2020        Toate Articolele Autorului

Apusul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apusul
Alexandrina Tulics-- album Splendori  
  
...Făcea soarele un ocol la apus de ajungea în partea frumoasă a nucului,căruia i se vedea luciul frunzelor,nervurile sănătoase sclipind.
Venise să-și ia razele,fetele-i răsfățate să le ducă în țara altor doruri, unde era așteptat .
-Doamne,de ce-l petreceam cu inima tânjind,când se uita în urmă până la cel mai subțire arc de foc de -i rămânea jarul în urmă?
De ce mă speria plecarea lui,fiidu-mi teamă că mâine nu va mai răsări?!
De ce mă despărțeam atât de greu de splendoarea focului parcă răzbunător sau trist la plecare?
Rămâneam în urma lui cu gânduri nelămurite de tristețe.
...Venea încet, se apropia ca o bună prietenă umbra înserării și îmi acoperea în faldurile întunecoase umerii, luându-mă înțelegător,protector deoparte,așteptând să-i spun despre tristețe... Mă uitam dincolo de fața ei peste umerii de ceață neagră și deasă a serii. Ea venea în fiecare amurg,
cu misiunea de a mă duce în casă,de a fi răbdătoare cu mine până când toate cele de trebuință serii erau la locul lor.
Muzica stelară,luna văzută prin ochiuri de jaluzele,norii dansând de-mi păreau balerinele nopții și cerul..un ocean ce-și scoate noaptea tezaurul luminos la vedere,atent să culeagă rugile pământenilor.  
  
Referinţă Bibliografică:
Apusul / Sanda Tulics : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3399, Anul X, 21 aprilie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Sanda Tulics : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sanda Tulics
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!