CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Sanda Tulics         Ediţia nr. 3370 din 23 martie 2020        Toate Articolele Autorului

La vișine
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La vișine 
  
Alexandrina Tulics-album Splendori 
  
...Te uiți spre cer, rugile ți-o iau înainte,se rostogolesc înaintea Domnului în bucurie și obișnuință iar tu te vezi dintro dată în copilărie,cu rochițe de vară și pofta de poame cât frunzele pe gard, visezi dorul neterminat de-a pleca în vacanță la țară... Ți-o iau înainte pașii parcă fugăriți prin praful dealului lin până la vie unde ești stăpâna vișinului și ale ''luminițelor roșii cu gust dulce acrișor... Cauți pui de păsări, le-ai vrea pe toate în sân să-ți cânte toate odată iar tu,să le liniștești cu bătăile inimii ca niște mânuțe ce știu să mângâie,liniștească, până la tăcere. Mănânci, aduni în sân vișine,ai fugi după iepurii care sar și arată mai înalți decât tine. Începi să râzi soarelui care e gata să te ducă până acasă dacă asculți și o iei ușor în urma lui... Un drum de aur în care el,tu și umbra ta,vă întoarceți de fiecare dată acasă. Te oprești în coastă la Cazacu,mai cânți o melodie pe care numai el soarele o înțelege și -ți promite din rugina razelor că mâine,te va aștepta dimineața pe țol să te răsfețe în dansurile razelor multicolore pe care ai vrea să le ții în sân ca pe păsările din vișin... E seară,imaginile au trecut dealul spre Porumbu de unde se-aud zbierete de animale dornice de apă, copii fericiți de întoarcerea părinților acasă.Miroase a prune pârguite,fân,corcodușe cât stelele pe cer care te îmbie pe crengi. Te întorci,să iubești poteca spre vie, rugii ce-ți agață rochița și... te-au trezit din dulcea ,minunata copilărie, cu ochi umezi... 
  
Referinţă Bibliografică:
La vișine / Sanda Tulics : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3370, Anul X, 23 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Sanda Tulics : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sanda Tulics
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!