CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Evaluari >  
Autor: Sanda Tulics         Ediţia nr. 2752 din 14 iulie 2018        Toate Articolele Autorului

Povestea viorii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Povestea viorii 
  
Sanda. Tulics 
  
..Ce mult seamănă povestea viorii ce-și cântă existența cu povestea noastră,a fiecăruia dintre noi... 
  
Când ''lumea '' te licitează ... nu dă niciun ban pe tine... n-ai valoare în ochii ei ci doar .. batjocoră, apăsare, rușine și vorbe scoase din adânc ,să te facă să suferi ... când cei ce-și ''fac treba'' cu astfel de stări ce se cred victorioase asupra ta... 
  
Într-o zi se prezintă la marea licitație Acela care știe cânta pe toate viorile dezacordate de suferință , îți ia sufletul-vioară în mână, te mângăie ,ștergându-ți ''praful vorbelor de ocară și aruncă înapoia ta și a Lui'' oboseala și plânsul din odăița în care-ți vede lacrimile . 
  
Te acordează după partitura și cheia muzicală în care ai fost creat... și începe să cânte melodia eliberării sufletului , descătușând suferința ce iasă transformată în emanații de frumusețe nemaiauzită a sufletului eliberat.... Asistența stă înmarmurită și privește consternată lucrarea mânilor Sale, a singurului Meșter de viori, ce plâng în locuri numai de El văzute... 
  
Din acea clipă toți din jur văd în vioara ce cântă, valoarea și prețul ei dat de Cel ce o știe mânuii, cânta pe ea,numai în cheia dragostei de suflete... 
  
( O vioară licitată de o persoană străină de valorile ei este pusă în situația de a nu primi nici măcar 1dolar pentru valoarea ei ,pâna apare un bătrânel ce începe să cânte într-un mod absolut aparte, descoperind în fața asistentei adevaratele ei valori... În urma cântecului nemaiauzit de frumos , brusc îi crește valoarea viorii ce primește un preț demn de remarcat... ) 
  
Referinţă Bibliografică:
Povestea viorii / Sanda Tulics : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2752, Anul VIII, 14 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sanda Tulics : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sanda Tulics
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!