CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Interviuri >  
Autor: Romanian Television Of New York         Ediţia nr. 3020 din 08 aprilie 2019        Toate Articolele Autorului

Dennis Deletant: Romania under Communism; Paradox and Degeneration. Lansare de carte la ICR New York
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Emisiunea Romanian TV of NY(RTVNY) de duminica, 31 martie, 2019, a cuprins un reportaj-interviu cu istoricul britanic Dennis Deletant care si-a lansat ultima carte despre Romania in timpul regimului comunist la Institutul Cultural din New York in seara zilei de 22 martie 2019. Studiul, intitulat Romania under Communism: Paradox and Degeneration, a fost publicat de editura Routledge din Londra in septembrie 2018.  

Professor Emeritus Dennis Deletant a raspuns catorva intrebari formulate de Romanian Television of New York(RTVNY). Aceste intrebari s-au referit la factorii care au generat traiectoria comunista specifica a Romaniei; cauzele care au determinat ca utopia comunista sa devina un stat totalitar represiv sub Gheorghiu Dej si Ceausescu; specificul legaturii dintre Securitate si partidul comunist roman; mostenirea comunista in Romania de azi; si diferenta dintre povestea despre comunismul romanesc scrisa de oficialii statului roman si versiunea istoricului britanic. Dennis Deletant este autorul unor monografii si studii de referinta despre istoria contemporana a Romaniei.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Dennis Deletant: Romania under Communism; Paradox and Degeneration. Lansare de carte la ICR New York / Romanian Television Of New York : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3020, Anul IX, 08 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Romanian Television Of New York : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romanian Television Of New York
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!