CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poeme > Duiosie >  

Scrisoare mamei

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scrisoare mamei  
  
Dragă mamă,  
I-am spus unui pictor să-mi picteze portretul tău, iar el mi-a răspuns:  
-”Nu cunosc nici o culoare atât de minunată încât să pot picta chipul mamei tale.  
-Iartă-mă, dar nu pot să te ajut!”  
Atunci, am rugat un sculptor să-mi sculpteze chipul tău. Sculptorul mi-a răspuns că nu cunoaște nici un material din care poate să realizeze un asemenea chip, care să-l poată ajuta să surprindă bucuriile, tristețile tale trecătoare, frumusețea ta blajină, nici măcar mâinile lui nu-l mai ajută.  
Atunci, am rugat un poet să-mi scrie un poem despre tine, mama. Răspunsul poetului, deși s-a lăsat oarecum așteptat, a fost următorul:  
-”Iartă-mă, draga mea! Am epuizat toate cuvintele în toate poeziile mele atunci cand ți le-am scris ție. Oricât m-aș strădui, recunosc, nu aș găsi stihurile potrivite astfel încât să o descrie atât de frumos, atât de minunat, atât de divin, cum este mama ta.  
-Iartă-mă, dar nu te pot ajuta!”  
M-am îndreptat spre gradina cu flori și am rugat toate florile lumii să-mi lase în palmă mirosul tău, să-l port cu mine oriunde destinul mă va indrepta, să pot să-mi amintesc mereu de tine.  
-”Iarta-ne, dar nu te putem ajuta! Tu ești singura ființă de pe pământ care cunoaște mirosul mamei tale!”  
Atunci, mi-am îndreptat privirea spre cer și l-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute, iar El mi-a râspuns:  
- ”Copila mea, singura care poate realiza cel mai minunat chip al mamei tale, doar tu poți fi!  
-Tu ești singura ființă care i-a simțit mirosul, atunci când te-a alaptat la sânul ei cel dulce. Tu ești îngerul care a cunoscut-o dinainte de a te naște. Doar mâinile tale cunosc amprenta feței sale. Copilă fiind, în timp ce îi mângâiai fața, ea a rămas etern întipărită în podul palmelor tale. Doar ele pot descrie cu exactitate frumusețea, bunătatea, tristețile și, poate, neîmplinirile ei.   
-Numai tu poți fi pictorul, sculptorul, poetul, mirosul mamei tale. Doar în inima ta bate și inima ei. Prin venele tale nu curge doar sângele tău, ci si al ei. Numai tu porți culoarea sângelui ei. Să nu uiți!  
-Și, ca un dar din partea mea pentru ea, pentru că o iubești atât de frumos, atât de adânc și atât de înalt, primește curcubeul acesta pe care îl voi desfășura acum pe cer. ”  
Așadar, atunci când sunt departe de tine, mamă, să nu uiți, te rog, niciodată: te port în fiecare bătaie de aripă, în fiecare zbor ce mi-a fost hărăzit, în fiecare adâncime în care voi fi aruncată. Te port etern în fiecare celulă a ființei mele. Da! Mereu te caut și întotdeauna te regăsesc: în fiecare zâmbet pe care-l primesc, în fiecare îmbrățișare primită, în fiecare rază de soare, în fiecare lacrimă de iubire.   
Și, pentru că ”dar din dar se face rai”, primește din partea mea cel mai frumos cadou de ziua ta: Acest curcubeu care deja a apărut pe cerul vieții tale. Primește-l cu toată iubirea mea de tine! TE IUBESC DIVIN!  
LA MULȚI ANI!  
  
Cu toată iubirea posibilă, a ta fiică,   
Roberta-Sondra! 
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare mamei / Roberta Sanders : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2610, Anul VIII, 22 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Roberta Sanders : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Roberta Sanders
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!