CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Rexlibris Media Group         Ediţia nr. 3286 din 30 decembrie 2019        Toate Articolele Autorului

MUZICOLOGUL ROMÂN DR. CORINA UNGUREANU-KISS INVITATĂ ÎN GERMANIA LA ANIVERSAREA A 250 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI LUDWIG VAN BEETHOVEN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Beethoven bei uns” este un proiect “Auftakt” realizat pe 14 și 15 decembrie 2019 în întreaga Germanie de Asociația Culturală Beethoven de la Bonn, unde a luat parte și muzicologul român Dr. Corina (Ungureanu) Kiss. În numai două zile acest proiect a cuprins 825 de acțiuni: concerte, lecturi, prelegeri și spectacole. Ca și în urmă cu 250 publicul a avut oportunitatea de a savura muzica lui Beethoven în cercuri mici private acasă, biserici, instituții, centre culturale sau săli de concerte. 
  
Dr. Corina Kiss pianistă, compozitoare și muziciană de excepție, a prezentat la Centrul de formare înaltă din NRW-Neuss trei lucrări cu pian: „Rondo în Si bemol major pentru pian și orchestră”, „Tripul concert op.56 pentru pian, vioară și violoncel”, „Fantesia Corală op. 80 pentru pian, cor și orchestră” și cartea „Unsterbliches Genie der Universalmusik” (Geniul nemuritor al muzicii universale) de Ionel Muntean unde Corina Kiss a scris prefața: 
  
„...Din punct de vedere muzicologic acest Album în care se îmbină în mod armonios Maximafilia cu Istoria Muzicii, pune într-o nouă lumină, lumea compozitorilor și artiștilor care au avut legătură cu procesul componistic și interpretativ a creației lui Beethoven. 
  
Această expunere este ilustrată cronologic prin cărți maxime reprezentând relații interumane, artiști interpreți, dirijori, scriitori, politicieni, peisaje, scrisori, partituri și nu în ultimul rând cu muzicienii importanți care i-au influențat stilul componistic de-a lungul vieții, sau au fost influențați în creația lor de muzica lui Beethoven. 
  
Această cercetare a autorului deschide perspective noi în prezentarea compozitorului german, corelate cu o serie de informații și imagini originale mai puțin sau deloc cunoscute chiar și de muzicologi... Bettina Bretano (von Arnim) fascinată de forța ce o emana L.v. Beethoven, un om scund cu ochii mici și cu o energie uimitoare, îi scrie lui Gothe: «Când l-am văzut prima dată, tot universul parca s-a mistuit în clipa aceea: Beethoven m-a făcut să uit lumea întreagă și chiar pe tine, oh, Gothe… Nu cred că mă înșel afirmând că omul aceasta a depășit cu mult civilizația modernă»”. 
  
Germania, 15 Decembrie 2019 
  
Referinţă Bibliografică:
MUZICOLOGUL ROMÂN DR. CORINA UNGUREANU-KISS INVITATĂ ÎN GERMANIA LA ANIVERSAREA A 250 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI LUDWIG VAN BEETHOVEN / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3286, Anul IX, 30 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!