CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Rexlibris Media Group         Ediţia nr. 3087 din 14 iunie 2019        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - UN EVENIMENT ARTISTIC EXCEPȚIONAL ORGANIZAT LA BERLIN DE O ROMÂNCĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Simona Tache Tărtăcuță - specialist marketing și comunicare - este curator și coordonează proiectul expozițional „EU-RO ALTERNATIV” de la Galeria „Fantom!” din Berlin. Proiectele expoziționale ale Simonei au reunit artiști din mai multe țări din Europa, interculturalitatea fiind axa principală. În primavara anului 2018 expozițiile „Parcurs” desfășurate la ARCUB, Centrul Cultural al Bucureștiului, și Press Play, de la galeria bucureșteană Kube au adus în atenția publicului din România doi artiști plastici belgieni. Anul acesta, în afara unui proiect curatorial la Veneția, Simona pregătește un proiect artistic amplu - pictură, sculptură și performance - care va avea loc la București și Bruxelles și care reunește artiști din România, Belgia și Italia. Un proiect care, la 30 de ani de la transformarea politică și socială a României și a întregii Europe lanseaza intrebarea „WHAT’S NEXT?”  
 
***  
Expozitia EU-RO ALTERNATIV propune o succintă incursiune în România de astăzi, la treizeci de ani de la dispariția regimului comunist din blocul estic, o perspectivă alternativă asupra unei societăți aflate la finalul unui fenomen de transformare și care asistă, totodată, la nașterea unuia nou.  
 
Privit metaforic, Zidul prabușit în 1989 a creat o altă mentalitate colectivă, o altă percepție asupra prezentului și asupra viitorului, un alter-ethos ce devine pretext pentru multiple întrebări. Raspunsurile din lucrările celor trei artiști aduc în Galeria „Fantom” o altă Românie, un univers în contrast cu noțiunea de stereotip, un univers a cărui energie atrage privitorul în propriul proces al interogării sau al aducerii aminte.  
 
Cei trei artiști – Rone (pictură), Andreea Cel Mare (fotografie) și Dan Nica (sculptură) – au ales Berlinul ca simbol al originii pentru noua Europă, punctul de început al schimbării politice, sociale și culturale, lansând astfel o veritabilă invitație la descoperirea unor tendințe alternative ale artei plastice românești. De-a lungul ultimilor zece ani, Galeria „Fantom”, prin găzduirea mai multor manifestări ale artiștilor plastici și ale scriitorilor români, a devenit un veritabil vector de comunicare a artelor din țara noastră, adresându-se deopotrivă diasporei și publicului german.  
 
Cei trei artisti plastici – RONE (pictura), Andreea Cel Mare (fotografie) și Dan Nica (sculptura) – aduc o privire alternativă asupra spațiului românesc de azi, cu lucrări ce ilustrează tendințele actuale ale artei plastice.  
 
Expoziția EU-RO ALTERNATIV va avea loc între 13 iunie si 7 iulie 2019  
 
și va beneficia de comunicarea generată de  
 
Galeria „FANTOM”  
 
–  
 
Social media  
 
Newsletters vor fi adresate clienților galeriei, criticilor de artă germani, muzeelor de artă contemporană, presei culturale, Institutului Cultural Român de la Berlin. La vernisaj vor lua parte reprezentanși ai mass media locale, critici de artă, colecționari, artiști, un public german pasionat de artă sau membri ai diasporei românesti. La rândul lor, cei trei artiști vor promova evenimentul în rețelele sociale, pe paginile proprii... dedicate creațiilor artistice.  
 
***  
 
RONE (www.rone.ro)  
 
Pictură  
 
„Prin această serie de lucrări intitulate sugestiv «Ploi rotunde/Round Rains», propun un joc minimal în care fervorea ductului liber al verticalelor, ce aduc aminte de senzualitatea scurgerii picăturilor de apă, intră în dialog cu suprafețe monocrome, în care vibrația în plan lipsește motivat pentru a nu știrbi din plăcerea lecturii privitorului. Asocierea acestor imagini propuse de mine cu cele ale unor ploi scoate din ecuație noțiunea de abstract. Să rezumăm totul la un altfel de joc, un joc colorat al transparențelor prin care vă îndemn la o anume meditație asupra efemerului momentelor în care ne lăsăm spiritul purtat de frumusețea naturii.”  
 
ANDREEA CEL MARE (www.celmare.ro)  
 
Fotografie  
 
Andreea Cel Mare ilustrează printr-o serie de fotografii viziunea ei arhitecturală asupra modului în care trecutul și prezentul coabitează în București, capitala României.  
 
 
Sculptură  
 
„Fascinaţia pe care o degajă vechile fonturi tipografice este, pentru privitorul de astăzi, neschimbată, şi probabil identică cu uimirea pe care a adus-o invenţia tiparului. Această extensie a omului ce se prezintă ca o imagine a preciziei repetate, a inspirat forme complet noi de extindere a energiilor sociale. Stilul de literă al titlurilor de ziar şi al publicaţiilor actuale din media, tinde să dea literelor o formă aproape iconică, o formă apropiată de rezonanţă auditivă, aşa cum este apropiată şi de calitatea sculpturală. Temele pe care le abordez în sculptura mea pleacă de la caracterul tipărit, privit ca textură, şi, în acelaşi timp, ca element principal, ca centru de interes al lucrărilor.”  
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - UN EVENIMENT ARTISTIC EXCEPȚIONAL ORGANIZAT LA BERLIN DE O ROMÂNCĂ / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3087, Anul IX, 14 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!