CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Rexlibris Media Group         Ediţia nr. 2669 din 22 aprilie 2018        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - LANSARE DE CARTE - DAN TEODORESCU - ESEURI CU BALONUL OVAL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Spectacol de zile mari cu ocazia lansării cărţii „Eseuri cu balonul oval", de jurnalistul Dan Teodorescu  
 
În seara zilei de vineri, 20 aprilie 2018, pe durata a patru ore, Salonul Moldova din incinta Hotelului Moldova din Iaşi a găzduit spectacolul de lansare a cărţii „Eseuri cu balonul oval", de jurnalistul Dan Teodorescu. Binecunoscutul om de presă din străvechea capitală culturală a Moldovei a organizat un eveniment artistic de zile mari, în parteneriat cu Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI), publicaţia "Sport Fan Club", Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, Cenaclul "George Topârceanu" şi conducerea Hotelului Moldova Iaşi.  
 
Cartea pusă în dezbatere publică numără 608 pagini şi în ea este tratată evoluţia rugbyului ieşean şi românesc de-a lungul timpului, cu cele mai importante evenimente sportive care au avut loc pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Dealul Copoului, pe stadionul Nena-Constructorul, stadionul Agronomia-Sandu Ville-Gorun, pe TEPRO sau Tineretului.  
 
Există şi o bogată galerie foto pe teme rugbystice, dar şi un capitol pe teme culturale, cu evenimentele la care a participat în acest an autorul cărţii, jurnalistul Dan Teodorescu, care este şi membru UZPR şi APSR, membru senior în ALPI şi vicepreşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, cu publicaţii multiple pe teme sportive şi de cultură în mass-media din România şi străinătate.  
 
Pentru început, după ce Dan Teodorescu a mulţumit celor peste 80 de oameni prezenţi la evenimentul de la Hotelul Moldova, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au trudit în rugby-ul ieşean de-a lungul timpului, cartea fiind dedicată acestora. Au prezentat apoi cartea "Eseuri cu balonul oval" şi activitatea jurnalistului Dan Teodorescu importanţi oameni de cultură şi sport din Iaşi, precum George Marici, Corina Matei-Gherman, Emil Gnatenco, respectiv Clement Nemesniciuc, Ciprian Ursu şi Petru Vieru.  
 
Spectacolul care a urmat şi care a încântat asistenţa cu multe momente artistice de înaltă clasă, a avut următoarele repere:  
• Muzică populară cu Karla Ursu, Andrei Nicăi, Eliana Agafiţei şi Rodica Ioniţă-Grosu.  
• Muzică uşoară cu Dănuţ Petrişoaea, Nina Cuciuc şi duetul Alexia Urtoi - Matei Iancu (locul 2 în finala Eurovision România din 2018).  
• Recital actoricesc cu George Marici şi Ina Cocuz.  
• Recital de epigrame şi poezie cu membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), în prim plan fiind Vasile Larco, Doina Toma, Angela Pistol, Rodica Ioniţă-Grosu, Sofia Doina Gavrilă, Ionel Pintilii, Mihai Caba.  
• Recital de balet cu Ştefana Popa.  
• Muzică folk cu Adi Gegiuc, Mihăiţă Cornea, Andrei Maftei şi Adi Bezna.  
 
Jurnalistul Dan Teodorescu a mai oferit 11 medalii personalizate cu ocazia evenimentului de lansare a cărţii „Eseuri cu balonul oval" oamenilor de cultură şi din rugby-ul ieşean prezenţi la manifestare, ei fiind George Marici, Corina Matei-Gherman, Nina Cuciuc, Karla Ursu, respectiv Gheorghe Prisacariu, Petru Vieru, Bogdan Budişteanu, Clement Nemesniciuc, Corneliu Anton, Cristian Veriveş şi Emil Crişan.  
 
După sesiunea de autografe oferită de jurnalistul Dan Teodorescu a urmat un coktail şi discuţii prieteneşti. S-a cântat totodată şi „Mulţi ani trăiască!" în jurul unui tort aniversar oferit participanţilor de sărbătoriţii Karla Ursu şi Dan Teodorescu, ambii născuţi în aceeaşi zi de 19 aprilie, la o diferenţă însă de mai mulţi ani unul de altul!  
 
Jurnalistul Dan Teodorescu mulţumeşte în final firmei „Tymbark" şi domnului Andrei Popa pentru sponsorizarea făcută în cadrul evenimentului de la Hotelul Moldova. La pupitrul tehnic al manifestării s-au aflat Laurenţiu Cocuz şi Culiţă Păduraru, operatori foto-video fiind Mihai Chelaru, Marian Stănescu, Rodica Rodean (Asociaţia Universul Prieteniei), Ionel Pintilii (Apollonia TV), Ioan Vârlan.  
 
Moderatorii evenimentului au fost Dan Teodorescu şi George Marici.  
 
* Împreună pentru A 8  
 
Acelaşi Dan Teodorescu remarcă eforturile depuse de domnul Cătălin Urtoi (tatăl lui Alexia, prezent şi dumnealui la eveniment), cel care se luptă de mai mult timp, să sperăm cu succes, pentru realizarea autostrăzii A8, care ar lega Moldova de celelalte regiuni istorice ale României.  
 
Conform invitaţiei oficiale primite de la domnul Cătălin Urtoi, grupul de iniţiativă civică "Împreună pentru A 8" şi Asociaţia "Moldova vrea autostradă", în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, ne invită pe toţi să susţinem nevoia regiunii Moldovei de a ieşi din izolare, prin construirea de autostrăzi.  
 
Sâmbătă, pe 19 mai 2018, va fi organizat un marş motorizat spre Bucureşti, pentru realizarea acestui obiectiv de mare importanţă pentru moldoveni. Punctul de întâlnire va fi intersecţia drumurilor E 85 şi E 581, în dreptul localităţii Tişiţa (jud. Vrancea), la ora 12.00, iar de acolo se va merge spre Bucureşti, în coloană, de la ora 13:00. Din Iaşi se va pleca în aceeaşi zi de sâmbătă, 19 mai, de la ora 7:00, din Piaţa Unirii, în două coloane de autovehicule (autoturisme, motociclete, camioane, furgonete, autocare etc).  
 
Persoanele de contact sunt inginerii Cătălin Urtoi şi Ionel Apostol, istoricul Dorin Dobrincu şi geograful Adrian Covăsnianu.  
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - LANSARE DE CARTE - DAN TEODORESCU - ESEURI CU BALONUL OVAL / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2669, Anul VIII, 22 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!