CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Rexlibris Media Group         Ediţia nr. 2167 din 06 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Rexlibris Media Group - ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI LA CANBERRA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La 2 Decembrie 2016, începând cu ora 17:00, Excelenţa Sa doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a găzduit Recepţia pentru marcarea Zilei Naţionale a României în saloanele Ambasadei României din Canberra. Artiştii iconari Kornelia şi Matei Schinteie din Covasna au expus propriile icoane religioase şi laice, realizate pe lemn, sticlă, marmură şi piatră. Pe simezele Ambasadei se află expoziţia de fotografii din Primul Război Mondial intitulată Marele război românesc în sunet de vioară, acestea schiţând graniţele româneşti.  
 
Au participat Ambasadorii şi Înalţii Comisari ai Bulgariei, Ciprului, Croaţiei, Emiratelor Arabe Unite, Ecuadorului, Estoniei, Georgiei, Greciei, Guatemalei, Italiei, Marocului, Palestinei, Pakistanului, Portugaliei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Spaniei, Turciei, Ucrainei şi Vaticanului şi însărcinaţii cu afaceri/adjuncţii şefilor de misiuni ai Arabiei Saudite, Argentinei, Franţei, Iordaniei, Irlandei. Potrivit cutumei diplomatice locale, toastul pentru Preşedintele României şi poporul român a fost rostit de Ambasadoarea Lyndhall Sachs, şefa protocolului Departamentului pentru Afaceri Externe şi Comerţului (DFAT) din Australia. Au participat reprezentanţi ai DFAT şi ai Departamentului Imigraţiei, membrii ai mediului academic, de afaceri şi artistic din Canberra, Melbourne şi Sydney.  
 
Mesajul ES Doamnei Ambasador Nineta Bărbulescu cu ocazia  
Zilei Naţionale a României  
 
Stimaţi şi dragi români de la Antipozi,  
 
1 Decembrie este un prilej excepţional de comemorare a jertfei celor aproape 500.000 eroi români căzuţi pe fronturile Primului Război Mondial, România având cea mai lungă linie de front dintre toate statele beligerante. În egală măsură, eroismul tragic al acestor români, pe care îi cunoaştem poate prea puţin din cărţile de istorie, din literatură, din picturile şi fotografiile păstrate peste veac, a creat condiţiile istorice şi divine ale Marii Uniri şi ale recunoaşterii acesteia de capitalele europene.  
 
Pentru fiecare dintre noi, peste timp şi atât de departe de ţară, este important să cunoaştem, să preţuim şi să lăsăm moştenire tinerelor generaţii această lecţie aspră a sacrificiului deplin pentru neam şi ţară. În ceea ce mă priveşte, an de an încerc să adaug sau să progresez câteva dintre cele mai importante proiecte în beneficiul românilor care trăiesc în această parte a lumii: anul acesta am continuat şi finalizat sau am început şi se află în stadii avansate de finalizare câteva proiecte referitoare la o bună parte a românilor din Australia şi din Noua Zeelandă: am numit primul consul onorific de origine română în Noua Zeelandă, domnul Marian Ioan de la Auckland, am avansat proiectele înfiinţării primelor consulate onorifice româneşti în Australia de Sud, la Adelaide şi în Australia de Vest, la Perth. În octombrie 2016 Guvernul României a decis înfiinţarea unui birou consular permanent la Melbourne, în statul Victoria, răspunzând astfel celei mai vechi şi mai îndreptăţite doleanţe a peste jumătate dintre românii care trăiesc în Australia.  
 
Dintre evenimentele importante care jalonează acest an menţionez semnarea, la 28 aprilie 2016, la Hobart, în Tasmania, a contractului pentru construirea viitorului spărgător de gheaţă al Australiei la Şantierul Naval Damen din oraşul meu Galaţi!  
 
Anul 2016 este Anul Brâncuşi şi l-am marcat în câteva oraşe mari din Australia şi din Noua Zeelandă cu evenimente culturale care conţin crâmpeie din viaţa tumultuoasă şi din capodoperele brâncuşiene: la Canberra, la 19 februarie, de ziua naşterii genialului Brâncuşi, la Melbourne, pe 2 mai, la Adelaide, pe 17 iunie şi la Auckland în toată luna august 2016, împrună cu inimoasa Asociaţie Doina, am organizat simpozioane digitale despre autorul Păsării în spaţiu; această sculptură este apreciată în Australia ca fiind cea mai valoroasă operă de artă străină din această ţară, se află în custodia Galeriilor Naţionale Australiene din Canberra şi o fericită coincidenţă a fost aceea că aprobarea construirii în inima metropolei Melbourne, la 295 King Street, a unui zgârâie-nori inspirat din sublimul păsării brâncuşiene s-a anunţat chiar de ziua de naştere a artistului!  
 
În perioada 1 -2 august 2016 am organizat, la Ambasada din Canberra, cel de-al doilea simpozion dedicat diasporei româneşti din Australia şi din Noua Zeelandă, la care au participat co-naţionali din multe bresle academice şi de afaceri, veniţi din aproape toate statele australiene şi din Noua Zeelandă, precum şi australieni care lucrează cu români şi au vizitat de multe ori ţara noastră, despre care au respect, admiraţie pentru inventivitate, laude şi deplină încredere în destinul nostru ca naţie.  
 
Astăzi, 1 Decembrie 2016, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României şi a marcării a 98 de ani de la actul istoric din 1 Decembrie 1918, doresc să transmit tututor Românilor şi celor de origine română care trăiesc în Australia şi în Noua Zeelandă cele mai calde urări de sănătate, spor în toate întreprinderile profesionale şi să continuaţi să gândiţi, să vorbiţi, să cântaţi, să scrieţi şi să vă manifestaţi în limba română. Bucuraţi-vă de 1 Decembrie pentru sufletul românesc, oriunde s-ar afla el!  
 
La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, Români!  
 
Vă aştept la Ambasadă mâine, 2 Decembrie, începând cu ora 17:00, la recepţia pentru Ziua Naţională a României şi a tuturor Românilor!  
 
------------------------------------------------  
Mai multe detalii pe:  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Rexlibris Media Group - ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI LA CANBERRA / Rexlibris Media Group : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2167, Anul VI, 06 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Rexlibris Media Group : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rexlibris Media Group
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!