CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Raul Anchel         Ediţia nr. 3560 din 29 septembrie 2020        Toate Articolele Autorului

Fălti reîntâlnirea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FĂLTI REÎNTÂLNIREA – LA BAL!!

Fiecare dintre noi e un amestec, un rezultat al genelor lui și ale familiei lui al educației și al prezentului, a vieții care o trăiește acum. De fapt a modului în care prezentul prelucrează toate informațiile trecutului. Suntem o mașină complicată în care rezultatul analizei unui gest poate fi bazat pe date acumulate în , câteva sute de ani.
Foarte rar ești pus în situația de a judecata trecutul. Aceasta este o operație grea și duală pentru ca te folosești de trecut ca să fi tu, același tu care judecă în prezent trecutul. Sper ca voi să înțelegeți mai multe ca mine...
 
  
Cineva încerca să explice adevărul din horoscop, de ce să crezi în stele, pretinzând ca precum luna influențează pământul (vezi fluxul și refluxul) așa stelele influențează aerul pe care-l inspirăm la naștere. Și aerul acesta ,din plămâni luat la naștere rămâne cu noi până în ultima clipă.  
  
Nu știu cât e de științific demonstrată teoria asta, dar mie îmi place idea și eu scriu doar idei care-mi plac, exactitatea are mai puțină importanță.
Asta ne leagă veșnic de locurile natale.
In 2009 după mulți ani de Israel m-am întors în România pentru prima dată, În Fălticeni.
La hotelul de lângă poliție de lângă piață mi-au venit în cap zeci de poezii învățate în liceu, sute de locuri.
Fälti îmi apărea în porții mici stradă după stradă , colț după colț , casă după casă. Apoi au apărut fețele, chipurile. Fețe de colegi, de profesori și de prieteni. Prieteni de atunci, prieteni vechi regăsiți. Nu păstrasem cu ei nici o legătură. Unii m-au așteptat la hotel ore în șir până a ajuns taxiul din Suceava.
Toți m-au făcut să mă simt ACASĂ:
 
  

În orașu-n care plouă de trei ori pe săptămână,
Oamenii ce trec pe stradă neatza bună îți îngâna.
În orașul dintre dealuri când priviri se întâlnesc,
De te-nvăluie căldura, simți căminul părintesc.
Și când soarele apare ,iar bătrânii se-ncălzesc
Simți din nou destine care se-mpleteau si se-mpletesc.
Si când noaptea ce coboară după bal, povești ne toarce,
Fiecare-n taină la destinu-și se întoarce.
 
  
Din volumul  
  
Călător cu gândurile mele  
  
Editura Saga October 2019  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Fălti reîntâlnirea / Raul Anchel : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3560, Anul X, 29 septembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Raul Anchel : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Raul Anchel
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!