CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Ramona Berendea         Ediţia nr. 1689 din 16 august 2015        Toate Articolele Autorului

Ramona BERENDEA - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A STÂNGACILOR SĂRBĂTORITĂ ŞI ÎN ROMÂNIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În fiecare an, în data de 13 august, este sărbătorită, la nivel internaţional, Ziua Stângacilor, cu scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la dificultăţile şi frustrările cu care se confruntă stângacii în viaţa de zi cu zi. Ziua Internaţională a Stângacilor a fost pentru prima dată organizată de Lefthanders International, în anul 1976, iar de atunci este sărbătorită anual de cei aproximativ 10-15% dintre stângacii planetei. În România, primul pas pentru “repararea morală” a stângacilor a fost făcut acum câţiva ani de E-Stângaci (www.e-stangaci.ro), care a deschis primul şi singurul magazin din ţara noastră ce comercializează obiecte realizate special pentru stângaci şi care au menirea de a le face acestora viaţa mai uşoară. Până în prezent, aproximativ 10% dintre stângacii din România au început să folosească obiecte destinate lor, iar numărul acestora este în continuă creştere de la an la an.  
 
„Dacă în Roma Antică, Julius Caesar a decretat ca bărbaţii să scrie numai cu mâna dreaptă, stângacii fiind numiţi “ghinionişti” sau “neîndemânatici”, această formă de discriminare continuă până în zilele noastre. De la profesori care lovesc cu rigla peste palmă elevii stângaci, până la obiecte banale precum clanţa, foarfeca sau chiar mouse-ul, lumea este configurată după mecanismele de funcţionare ale dreptacilor. Este minunat că există o zi internaţională a stângacilor, iar E-Stângaci luptă de câţiva ani, în România, contra discriminării producătorilor mondiali, care au construit obiecte numai pentru uzul dreptacilor. Din ce în ce mai mulţi stângaci din România au început să cumpere obiecte destinate lor, iar viaţa li s-a uşurat considerabil”, declară Ramona Berendea, managerul singurului magazine românesc pentru stângaci.  
 
Dacă la nivel mondial, istoria a dat stângaci celebri precum, Napoleon, Alexandru Macedon, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Bill Gates, Prinţul Charles, Angelina Jolie, Jim Carrey, Barack Obama, Nicole Kidman, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Morgan Freeman, Brad Pitt etc., la nivel naţional ne putem mândri cu stângaci celebri, precum Mihai Viteazu, Majestatea Sa Regele Mihai I, Gheorghe Hagi sau Lucian Bute.  
 
Ramona BERENDEA  
Manager E-Stangaci  
Telefon: 0722369394  
 
Transmite,  
Dr. Tănase TASENŢE  
Director General  
Plus Communication  
 
Referinţă Bibliografică:
Ramona BERENDEA - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A STÂNGACILOR SĂRBĂTORITĂ ŞI ÎN ROMÂNIA / Ramona Berendea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1689, Anul V, 16 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ramona Berendea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ramona Berendea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!