CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  
Autor: Raluca Bogdan         Ediţia nr. 2520 din 24 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Raluca BOGDAN - O AVENTURA LITERARĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ACTUL 1  
 
Scriitorul Liviu Antonesei, profesor la Universitatea din Iaşi a primit o solicitare interesantă. La Universitatea din Cracovia (Polonia) există o facultate de limba română, care se află în relaţii de colaborare strânse cu instituţia universitară ieşeană. Studenţii polonezi au la dispoziţie texte în limba română, dar cele mai bune rezultate le obţin când e vorba de povestiri umoristice. Volumul de umor cerut în mod special de universitatea poloneză este... „Chemaţi doctorul" de scriitorul israelian Dorel Schor!  
 
ACTUL 2  
 
Solicitarea a ajuns la Natania, al doctorul în umor, Dorel Schor. Textul respectiv trebuia sa fie in format P.D.F. pentru a putea fi multiplicat în Polonia. Odată ajuns la Iaşi el urma să fie trimis cât mai repede la Cracovia spre folosinţa studenţilor amatori de umor israelian pe... româneşte.  
 
ACTUL 3  
 
Mesajul a plecat imediat la Sydney, în Australia, către poetul şi scriitorul George Roca, naşul şi redactorul de carte al „Doctorului în umor”, la Mediagroup Rexlibris. Cu bunăvoinţă şi grijă prietenească, textul cărţii, inclusiv caricaturile şi coperta au fost expediate via e-mail la Natania. De subliniat faptul că în Europa şi în Israel era seara, iar în Australia ceasul arăta zorii celei de a doua zi. Fusele orare sfârâiau de atata activitate!  
 
De aici încolo este deja simplu!  
 
EPILOG  
 
De la Sydney, cartea a ajuns la Iaşi, de la Iaşi la Cracovia şi înapoi au venit mulţumirile poloneze. Totul nu a durat nici măcar o zi. Aşa cum remarca scriitorul Liviu Antonesei! În urmă cu doar câteva decenii, o asemenea "aventură" s-ar fi consumat în luni de zile. iar cu un secol şi mai mult înainte ar fi luat chiar ani.  
 
Stundenţi polonezi!  
Citiţi „Chemaţi doctorul”!  
--------------------------------  
Raluca BOGDAN  
Invercargill, Noua Zeelandă  
24 noiembrie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Raluca BOGDAN - O AVENTURA LITERARĂ / Raluca Bogdan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2520, Anul VII, 24 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Raluca Bogdan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Raluca Bogdan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!