CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Radu Olinescu         Ediţia nr. 1969 din 22 mai 2016        Toate Articolele Autorului

PIRAMIDA ...MIT ȘI TĂMĂDUIRE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dintre toate figurile geometrice de bază, PIRAMIDA ocupă un loc deosebit. Și nu din cauza formei sau propietăților geometrice, ci ale celor paranormale, Desigur salba de piramide egiptene a jucat rolul inițiator. Redescoperite de Napoleon în secolul 19, celebritatea piramidelor a crescut aproape exponențial datorită descifrării hieroglifelor egiptene, dar și găsirii unor piramide în America Centrală, China, Balcani, etc.În plus, prin noi tehnici s-au identificat piramide îngropate în pământul cumulat dîn secole. Pe lîngă universalitatea piramidei, câțiva englezi curioși au măsurat cea mai celebră dintre aceste monumentele geometrice, desigur a lui Keops, construită în jurul 2570 î.H. din 2,3 milioane pietre șlefuite, aduse de la zeci de km depărtare și clădită în 20 de ani. Astfel, Piramida are un unghi uniform de 51 grade, iar piatra de bază șlefuită în greutate de 2,5 tone are dimensiunea biblică de 25 inches/100 cm, folosită și de Noe pentru celebra lui Barcă !!!. Dreptunghiul biblic se obține împărțind diametrul Pământului la 400.000. De unde știm acestea ? Răspuns de la egiptologi și piramidologi !! Desigur s-au mai făcut calcule și din dimensiunile Piramidei au reieșit calendare, horoscoape și chiar prezicerea Sfârșitului Lumii, amânată....din motive astronomice. 
  
Dar Piramida lui Keops și piramidologii revin în secolul 20 prin francezul Antoine Bovis, care, înaugurează moda piramidelor construite în mici dimensiuni. El observă că alimente sau cadavre puse în copii ale piramidei lui Keops....nu putrezesc, nu se alterează. Așa că în anii 40, inginerul electronist ceh, Karel Drbal obține un brevet pentru păstrarea lamelor de bărbierit ascuțite într-o copie a piramidei lui Keops. In continuare, dr. Carl Schleicher de la un institut din Washington, prin anii 50 a comunicat că plantele cultivate în interiorul unei piramide cresc de două ori mai repede. Rezultatele NU au fost confirmate de alți cercetători. Dar, în 1978, ezoteriștii din Occident au fost șocați. Apăruse o carte formidabilă scrisă de două ziariste americane Sheila Ostrander și Lynn Schroeder, care au relatat vizita la la cele peste 10 institute sovietice de cercetare ale paranormalului. Piramida era unul din subiecte. Cartea a fost tradusă și în România sub un titlu aiurit Experimente cutremurătoare și incredibile vindecări. Original, în engleză era Descoperiri psihice în spatele Cortinei de Fier 
  
S-a sfârșit cu mitul piramidei ? Nu se poate, căci intervin ...românii! Astfel, în 1985, Dr în Biologie Marioara Godeanu, cu sprijinul Ministerului Chimiei construiește o piramidă lîngă Pitești ce respectă proporțiile piramidei Keops 1/10. Titlul era Stație pilot pentru purificarea apelor reziduale și piramida de aproximativ 8 m înălțime se putea vedea de pe autostrada spre Pitești. Poanta construcției însă, erau efectele psihice. Cine se instala pe un scaun la 1/3 din înălțimea piramidei simțea efecte euforice, înlăturarea oboselii, stresului, etc, și de aceea, vizitarea construcției se efectua sub control, ca durată, maximum o oră. Proiectul piramidei de la Pitești a fost răsplătit cu medalii de aur și argint la Saloanele de Inventică de la Geneva, Nurenberg și Budapesta în anii 1992 – 1993! Apoi, nimic. Nici măcar menționat în Wikipedia ! 
  
Dr Marioara Godeanu nu era o necunoscută în acele vremuri. Realizase două filme documentare în 1981-2 despre inteligența plantelor și sensibilitatea lor la muzică, difuzate de TVR1 și expor- tate în opt țări. Dar, misterios, după 1995 s-a așternut tăcere. 
  
Dar românii nu se lasă! In 2015, un psiholog din Galați, după ce a vizitat în jur de 80 de piramide din lume, a construit în curs de patru ani o piramidă dublă. Cum poate fi o piramidă dublă ? Inspirat de Coloana Infinitului construită de C. Brâncuși, formată din mai multe piramide mici lipite câte două la bază. Detaliile piramidei din Galați nu sunt clare, pare o coloană din 12 piramide duble, inegale, cea mai mare având o suprafață de 49 m !Construcția mai conține 210.000 cristale cu rol amplificator, cât și numeroase oglinzi. Știrea despre această construcție originală a apărut într-o revistă de popularizare. Nu dau mai multe date datorită noului cod de defăimare discutat în Parlament. 
  
Piramidologia este o ramură a Parapsihologiei ce se bazează pe măsurătorile efectuate la piramida Keops, a coincidențelor rezultate, dar mai ales pe efectele psihice, mult individualizate pe care le resimt unii oameni aflați în interiorul unei piramide sau a unei peșteri. Suita de morți misterioase ale celor implicați în descoperirea mormântului lui Tutankhamon (de fapt datorită unei bacterii anaerobe) a contribuit la legendă, așa cum am arătat în cartea Știința contra Paranormal ? (Ed. Amalteea, 2003). Oricum, eventualii cititori interesați de acest subiect pot accesa Wikipedia (vor fi dezamăgiți) sau un film de pe YouTube http //www.YouTube.com/y/8Jky6KiKp-A . Desigur nu putem omite piramida frântă și ochiul magic anexat, existent pe bancnota de 1 dolar SUA, cu o explicație pe care niciun american nu o știe, decât dacă este francmason. Dar francmasonii....nu se ocupă de tămăduire prin piramide ! 
  
Referinţă Bibliografică:
PIRAMIDA ...MIT ȘI TĂMĂDUIRE / Radu Olinescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1969, Anul VI, 22 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Radu Olinescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Olinescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!