CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  
Autor: Radu Botiş         Ediţia nr. 3190 din 25 septembrie 2019        Toate Articolele Autorului

„Izvoare codrene şi chiorene”, serie nouă, număr dublu, 16-17, 2019
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Izvoare codrene şi chiorene”, serie nouă, număr dublu, 16-17, 2019, revistă apărută sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi a Asociaţiei Ars Vivat.  
  
În cele peste 240 de pagini se propun teme de interes, precum: Simpozionul „Centenarul Marii Uniri” din cadrul Festivalului „Toamna someșeană” de la Ulmeni – Maramureș, Olimpia MUREŞAN; „Poezia este cel mai frumos punct de reîntâlnire”, Angela Monica JUCAN; Manifestare folclorică de tradiţie a Codrului, Vasile Dan MARCHIŞ; Istoria de lângă noi. Castelul Teleki din Pribileşti, comuna Satulung, Gelu DRAGOŞ; Festivalul codrenesc deturnat de la tradiţie, Ioan ANDREICA; Aspecte pedagogice și catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos, Mihaela ROTARU; PLAIURI CODRENEŞTI, Andreia Roxana BOTIŞ; Pe urmele ziaristului Pamfil Șeicaru la Mănăstirea Sfânta Ana de la Orșova, Ana Cristina POPESCU; Ţara Năsăudului, Constantin MARIN; Școala între motivație și motivare, Mircea BOTIŞ; Carte de învăţătură, Traian RUS; Claca și clăcașii din Chiuzbaia, Vasile BELE; Un an fără Dumitru Fărcaş, Andrei FĂRCAŞ; Reînvierea cenaclului literar „Petre Dulfu” de la Satulung, Mihai ZMICALĂ; Revista „Izvoare codrene și chiorene, Alexandru DUCAN; O amintire cioplită în suflet ca lemnul sub dalta lui Vida Gheza, Al. Fl. ŢENE; Din iubire pentru locul strămoşesc, Radu BOTIŞ; Picuri de înţelepciune, Ilie BUCUR; O eroare judiciară de aproape un milion de euro, Thomas CSINTA; Gala premiilor UZPR 2018. Proză şi poezii semnate de către: Ioan VOICU, Elena ARMENESCU, Ioan DRAGOŞ, Constanţa ABĂLAŞEI DONOSĂ, Petre RĂU, Daniel MARIAN, Marian MALCIU, Denisa LEPĂDATU, Romeo TARHON, Olguţa LUNCAŞU TRIFAN, Rândunica ANTON, Ştefania BURNEA, Carmena BĂINŢAN, Vasile BELE, Vasile Dan MARCHIŞ etc. Editorialul este semnat de către Maxim (Iuliu-Maxim) MORARIU, Universitatea Pontificală Angelicum, Roma, care afirmă cu privire la revistă: „Calitatea culturală a textelor publicate aici se reflectă în bogatele referinţe de care beneficiază ele în paginile periodicelor de specialitate din spaţiul românesc sau diaspora şi în abundenţa de cronici dedicate fie Izvoarelor, fie unora dintre autorii care le semnează. // În plus, conţinutul de calitate este dublat de veşmântul grafic aparte, elegant şi de ţinută, ce însoţeşte fiecare număr, transformându-l într-o unealtă culturală de real folos, atractivă ca design, ce se doreşte citită nu doar de cititorii din zonă, ci şi de iubitorii de cultură din întreaga ţară”. Revista este ilustrată cu lucrări realizate de Constanța ABĂLAȘEI-DONOSĂ; concepţie grafică Eugen MATZOTA.  
  
Referinţă Bibliografică:
„Izvoare codrene şi chiorene”, serie nouă, număr dublu, 16-17, 2019 / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3190, Anul IX, 25 septembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!