CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Radu Botiş         Ediţia nr. 3062 din 20 mai 2019        Toate Articolele Autorului

Editorial `Izvoare codrene şi chiorene`
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pr.drd. Maxim (Iuliu-Maxim) Morariu 
  
Devenită deja periodic de tradiţie a nordului cultural românesc, revista Izvoare codrene şi chiorene reprezintă cu certitudine o revistă importantă pentru publicistica literară, cea istorică, etnografică, filosofică sau teologică. 
  
Prezenţa culturală clericală în rândurile autorilor, coordonată şi direcţionată de preotul-cărturar Radu Botiş, arhicunoscut pentru activitatea intensă ce împleteşte calităţile de slujitor al altarului cu cele de mânuitor al condeiului , reprezintă garanţia unui conţinut ce mizează pe promovarea valorilor morale şi estetice ale istoriei neamului, dar şi a unor profunde investigaţii teologice, în timp ce, cercetările filologice sau etnologice dau la iveală bogăţia şi valoarea perenă a culturii române şi varietatea de forme sub care poate fi ea regăsită în acest areal geografic. 
  
Calitatea culturală a textelor publicate aici se reflectă în bogatele referinţe de care beneficiază ele în paginile periodicelor de specialitate din spaţiul românesc sau diaspora şi în abundenţa de cronici dedicate fie Izvoarelor, fie unora dintre autorii care le semnează. 
  
În plus, conţinutul de calitate este dublat de veşmântul grafic aparte, elegant şi de ţinută, ce însoţeşte fiecare număr, transformându-l într-o unealtă culturală de real folos, atractivă ca design, ce se doreşte citită nu doar de cititorii din zonă, ci şi de iubitorii de cultură din întreaga ţară. 
  
Toate aceste aspecte, alături de altele de acest fel, explică de ce marile biblioteci din spaţiul românesc îşi doresc să aibă în patrimoniu revista pe care o avem în vedere, iar cercetătorii de seamă din diferite arii de competenţă sunt interesaţi de conţinutul ei, ca sursă a investigaţiilor lor. 
  
În acest context, nu putem decât să-i felicităm pe cei care au avut iniţiativa editării unui astfel de periodic valoros şi pe cei care s-au ocupat şi se ocupă de creşterea lui culturală, aprovizionându-l cu poeme, texte religioase, eseuri cu valoare literară sau etnografică şi să dorim Izvoarelor codrene şi chiorene ani mulţi şi încununaţi de cititori! 
  
Pr.drd. Maxim (Iuliu-Maxim) Morariu 
  
Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, 
  
Universitatea Pontificală Angelicum, Roma 
  
Referinţă Bibliografică:
Editorial `Izvoare codrene şi chiorene` / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3062, Anul IX, 20 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!