CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Radu Botiş         Ediţia nr. 1331 din 23 august 2014        Toate Articolele Autorului

La mulţi ani, „Slova creştină”!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prof. Gelu DRAGOŞ 
  
Cu părintele stravrofor iconom Radu Botiş mă ştiu de ceva vreme din cele ce le-am scris amândoi în diferite publicaţii, dar faţă în faţă ne-am întâlnit la Ulmeni, acum vreo cinci ani, la vizita academicianului Mihai Cimpoi din Republica Moldova la Zilele oraşului Ulmeni. De atunci, pot să spun cu mâna pe inimă că am rămas prieteni şi orice izbândă a Domniei sale m-a bucurat sincer, fie că vorbim de lucrări ştiinţifice, de volume de poezii, de albume video pe care le-a sponsorizat, de monografia pe care a realizat-o împreună cu fratele său Mircea. De fapt preotul Botiş este o personalitate a Transilvaniei, fiind inclus în Dicţionarul personalităţilor româneşti, recent, iar prin faptul că promovează tinerii şi îi aduce înspre cultură şi cunoaşterea istoriei neamului românesc nu poate decât să-i sporească “talantul” din toate punctele de vedere. Un mijloc pentru acest lucru este şi s-a dovedit a fi şi revista on-line, cu un nume atât de sugestiv numită “Slova creştină”, fondată într-un august, acum şase ani! Publicaţia „Slova creştină” deţine 12 secţiuni: „Chipuri de sfinţi”, „Poezie”, „Proză”, „Religie”, „Istorie”, „Literatură”, „Diaspora”, „Iubitori de slovă”, „Pictură”, „Românii de pretutindeni”, „Slova copiilor”, „Diverse”. Redactorul ei şef, părintele Radu Botiş s-a gândit la o paletă variată de domenii literare în care să atragă şi să cuprindă cât mai mulţi tineri înspre cultura neamului românesc. Alături de tinerele vlăstare, în cei şase ani au semnat scriitori contemporani de mare valoare, atât din ţară cât şi din străinătate. În acest sens vă invit să accesaţi revista la adresa www. http://slova-crestina.ro. Iată ce spune prof. dr. Elena Trifan despre această revistă - izvor de lumină: „De remarcat calitatea articolelor publicate, trecute prin filtrul de gândire, simţire şi exprimare demnă şi corectă a preotului Radu Botiş, ceea ce a făcut ca revista să devină şi o formă de salvare a spiritului uman într-o lume în care superficialitatea şi vulgaritatea, promovarea nonvalorii au atins cote îngrijorătoare.” 
  
Scriitorul Radu Botiş, în generiozitatea sa a publicat de-a lungul celor şase ani scriitori din arealul Codru-Chioar, dar şi elevi, în special din zona Ulmeni. Fiind „înfrăţită” cu revista tipărită şi blogul „Izvoare codrene”, noi îi dorim mult succes în continuare, colaborări fructuoase, să meargă pe aceeaşi linie privind calitatea şi subiectele abordate, iar în august 2018, cam pe la sfârşitul lunii gustar să ciocnim un pahar de şampanie! La mulţi ani! 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La mulţi ani, „Slova creştină”! / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1331, Anul IV, 23 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!