CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Prodromos Bele Pr.         Ediţia nr. 3653 din 31 decembrie 2020        Toate Articolele Autorului

NOUL AN CU POCĂINȚĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Doamne ajută,  
Dragii mei părinți, frați și surori în Domnul,  
 
Acum, când fiecare dintre noi își face socotelile pentru a păși, din mila lui Dumnezeu, într-un alt an, ne alăturăm și noi obștii creștine și vă rugăm să ne iertați pentru toate vorbele, faptele sau intențiile smintitoare, săvârșite fără intenție și care ne aparțin.  
Știm că omul este neputincios, doar atunci când este singur (fără Dumnezeu) - atunci când se încredere în propriile forțe, în inteligență, în știință etc. Din păcate această stare ne-a fost mai la îndemână multora dintre noi, ... și de multe ori L-am neglijat, L-am uitat, sau L-am alungat pe Bunul Dumnezeu din viața noastră.  
Dumnezeu însă, care „nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu", lucrează atât de frumos, tocmai prin potrivnici Lui! (vorba părintelui Arsenie Papacioc: „ce ne-am face fără dracu?").  
Toate aceste pretexte, constrângeri, restricți, pedepse sau chiar uciderea trupului, (îngăduite de Dumnezeu -Tatăl nostru), ne sunt de folos, ne apropie mai mult de El. Acestea fac (fie că vrem sau nu vrem):  
*-* să trăim un "an nou" în fiecare zi;  
*-* în fiecare zi să ne facem socoteala pentru următoarea zi;  
*-* să ne străduim să fim mai buni decât am fost ieri, atât față de semenii noștri cât și față de Dumnezeu;  
*-* să fim pregătiți a lua cu asalt Împărăția lui Dumnezeu atunci când se va spune "START" (vino suflete drag la Acasă).  
 
În Anul nou (care începe pe 1 ianuarie), rugăm pe Bunul Dumnezeu, să vă împlinească toate lipsurile și golurile spre a-L cunoaște mai bine, a-L iubi mai mult și a-L vedea în fiecare semen al nostru pe El, ..., pe Dumnezeu -Tatăl nostru.  
Să avem starea cea bună, (împreună cu Dumnezeu):  
*-* să spunem DA atunci când este Da și Nu, atunci când este Nu;  
*-* să spunem binelui Bine și răului Rău;  
*-* să fim statornici în credința ortodoxă, singura mântuitoare;  
*-* să nu ne fie frică de nimeni și de nimic, decât de păcat (spre care suntem împinși sau pe care îl facem benevol), care ne îndepărtează de Dumnezeu.  
 
Iar dacă totuși am căzut, Dumnezeu ne-a dat ce-a mai frumoasă și puternică „armă": *POCĂINȚA*, cu care putem învinge; ne putem ridica din orice cădere. Putem cuceri „cetatea cerească".  
Aceasta este Anul nou.  
POCĂINȚA=ANUL NOU!!!  
Urarea noastră adresată vouă este:  
„Vă dorim să aveți POCĂINȚĂ!!  
Întru mulți ani, până la sfârșit.  
Cu frățească și părintească dragoste, în Domnul,  
 
Pr. PRPDROMOS BELE  
Mânăstirea „Sfântu Gheorghe”  
Țigănesti, Teleorman  
31 Decembrie 2020  
 
Referinţă Bibliografică:
NOUL AN CU POCĂINȚĂ / Prodromos Bele Pr. : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3653, Anul X, 31 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Prodromos Bele Pr. : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Prodromos Bele Pr.
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!