CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Prodromos Bele Ieroschimonah         Ediţia nr. 1937 din 20 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Ieroschimonah PRODROMOS BELE - ANUNŢ DIN PARTEA MÂNĂSTIRII „SFÂNTUL GHEORGHE” - ŢIGĂNEŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vă reamintim că mănăstirea „Sfântul Gheorghe”, din comuna Ţigăneşti, judeţul Teleorman, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Galaction Stângă şi-a statornicit ca Sărbători de Prăznuire şi Hram următoarele zile:  
 
1. Buna Vestire, Hramul Paraclisului (25 martie)  
2. Sfântul Gheorghe, Hramul Katholikonului, sărbătorit în ziua târnosirii acesteia (6 mai)  
3. Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit în ultima duminică din luna noiembrie, odată cu aşa zisă ”Slujbă de mulţumire”.  
 
Urmând tipicul rânduieli slujbelor mănăstireşti, în ajunul acestor zile se face Priveghere începând cu ora 19[1]. Apoi, în ziua următoare Sfânta Liturghie începe în jurul orei 7, urmată de o agapă.  
Bucuria de a fi alături de noi la un ceas de rugăciune este oricând, dar mai cu seamă în aceste zile importante pentru mănăstirea „Sfântul Gheorghe”.  
Prezenţa frăţiilor voastre ar împlini frumoasele cuvinte al psalmistului ce spun (parafrazez): „bine şi frumos lucru este a fi fraţii împreună”; ne-ar întări în credinţă şi ne-ar îndemna la lupta cea duhovnicească pe toţi.  
Mulţumindu-vă pentru dragoste şi înţelegere,  
 
preot slujitor şi Stareţ  
ieroschim. Prodromos  
(Bele Vasile Constantin)  
________________________________________  
 
[1] Menţionăm că ora în mănăstirea ”Sfântul Gheorghe” nu se schimbă nici primăvara nici toamna, rămâne ora normală.  
 
Referinţă Bibliografică:
Ieroschimonah PRODROMOS BELE - ANUNŢ DIN PARTEA MÂNĂSTIRII „SFÂNTUL GHEORGHE” - ŢIGĂNEŞTI / Prodromos Bele Ieroschimonah : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1937, Anul VI, 20 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Prodromos Bele Ieroschimonah : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Prodromos Bele Ieroschimonah
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!