CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 2301 din 19 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău - LANSAREA CĂRŢII DE ARII ŞI ROMANŢE „DIALOGURILE DRAGOSTEI” DE EUGEN DOGA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru prima data la Chişinău va fi lansată cartea de arii şi romanţe „Dialogurile dragostei”, volumul I, muzică semnată de compozitorul Eugen Doga şi inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui nostru poet Mihai Eminescu şi Veronica Micle.  
 
Evenimentul va avea loc:  
 
Miercuri, 19 aprilie, 2017  
ora 18:00  
la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”  
din Chişinău  
 
Opera lui Mihai Eminescu şi dragostea zbuciumată dintre poet şi Veronica Micle a marcat întreaga creaţie a compozitorului Eugen Doga. Maestrul a scos muzica din poezie, întâietate având versul lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle. Iubirea ce i-a cuprins pe aceşti doi mari îndrăgostiţi în mrejele sale a coborât asupra lor nu doar chinul dragostei mistuitor, ci şi focul sacru al artei. Această iubire a dat naştere unui dialog poetic devenit în timp celebru.  
 
Volumul I „Dialogurile dragostei” conţine 25 de cântece şi romanţe, semnate de Eugen Doga, pe versuri de Veronica Micle şi Mihai Eminescu.  
 
În cadrul spectacolului vor evolua:  
 
Soprana Mariana Bulicanu, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Cristina Pintilie, Ana Cernicova, soprană TNOB, Marcel Roşca, elevii Liceului „Ciprian Porumbescu” şi Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru.  
 
Spectatorii vor avea parte de o seară cu dedicaţii, autografe şi surprize.  
 
„Eu cred că aceste două mari personalităţi din istoria culturii româneşti au fost create una pentru alta. Cred că multe lucrări nu ar fi apărut dacă cei doi nu se cunoşteau. Veronica era o poetă genială... Nişte poezii extraordinare, atâta dragoste, atâta căldură, atâta ură, devotament, pasiune, atâta spaţiu în aceste sentimente. Nu le găseşti la nimeni în literatură. Creaţia celor doi era legată. De exemplu în „Povestea cordului” găsim acest lucru şi la Eminescu dar şi la Veronica. Simţirile lor erau într-adevăr într-un dialog”, spunea într-un interviu maestrul Eugen Doga.  
 
Eugen Doga este cel mai mare compozitor contemporan al nostru, autorul valsului secolului XX – „Tandra şi gingaşa mea fiară”, care alături de altă lucrare – „Gramofon” - se află topul celor mai frumoase 100 de piese din toate timpurile. Creaţia sa este una vastă şi cuprinde cântece, melodii lirice, muzică de balet, pentru spectacole de teatru şi pentru 200 de filme.  
---------------------  
18 aprilie 2017  
Direcţia Relaţii Publice  
Primăria mun. Chişinău  
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md  
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău - LANSAREA CĂRŢII DE ARII ŞI ROMANŢE „DIALOGURILE DRAGOSTEI” DE EUGEN DOGA / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2301, Anul VII, 19 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!