CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 1684 din 11 august 2015        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău - COMUNICAT DE PRESĂ – CAMPANIA „OAMENII TIMPULUI”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(11 august 2015) REF: La Chişinău a fost lansată Campania „Oamenii Timpului” 2015  
 
Primăria municipiului Chişinău în colaborare cu Primăria municipiului Iaşi, au lansat astăzi, 11 august 2015, Campania „Oamenii Timpului” 2015 în Republica Moldova, proiect realizat în baza Acordului trilateral de cooperare culturală dintre Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi.  
 
Campania „Oamenii Timpului” este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană „Timpul” (Iaşi, România) şi organizat de Asociaţia Revistei Timpul (ART, România), în parteneriat cu instituţii administrative şi culturale, precum şi cu instituţii academice şi economice de peste Prut. Manifestarea vizează recunoaşterea publică a acelor personalităţi şi organizaţii din plan local, naţional şi internaţional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2014-septembrie 2015) şi-au dovedit excelenţa în zece domenii ale vieţii culturale şi sociale.  
 
La eveniment au participat partenerii proiectului şi reprezentanţii Primăriei municipiului Iaşi, inclusiv Viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Chirică, Dr. Şandru Florin-Daniel, profesor universitar, Directorul Revistei Timpul, Dr. Tompea Doru, profesor universitar, Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi etc, conducerea Primăriei municipiului Chişinău, oameni de cultură din Republica Moldova, cetăţeni de onoare ai municipiului Chişinău: maestrul Eugeniu Doga, Mihail Munteanu, Ion Ungureanu etc.  
 
„Este un proiect frumos care vorbeşte despre oameni pe care trebuie sa-i recunoastem atunci când sunt lângă noi. Deobicei rămâne în recunoştinţa noastră doar gândul de după, iar gândul din prezent, este mai important decât ce se va întâmpla mai apoi. Şi dacă reuşim, ca tânără generaţie sa-i apreciem pentru faptele lor pe cei care, trăiesc alături de noi şi pe care, îi considerăm modele de viaţă, cred că reuşim să ne aducem recunoştinţa în timpul vieţii lor, atunci când mai pot primi aplauzele noastre cu sufletul deschis”, a declarat viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică.  
 
La rândul său, viceprimarul muncipiului Chişinău, Nistor Grozavu a ţinut să remarce importanţa acestui eveniment care, uneşete oraşele Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi şi care va deveni o tradiţie în timp pentru promovarea personalităţilor locale de pe ambele maluri ale Prutului. Identificarea valorilor timpului din aceste spaţii va duce la inevitabila unire, deziderat pe care îl avem noi cei de aici din Republica Moldova, a mai spus edilul capitalei.  
 
Proiectul se desfăşoară concomitent în Regiunea Nord – Est a României (6 judeţe) şi în oraşele Chişinău şi Cernăuţi. Evenimentul vizează identificarea şi premierea celor mai semnificative personalităţi din 10 domenii: Literatură, Arte, Educaţie şi Cercetare, Societate civilă, Diplomaţie publică, Memorie şi istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate şi Antreprenoriat. Publicul din oraşele participante la această acţiune, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma:  
nominalizări ale personalităţilor locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.  
 
În perioada premergătoare Galei „Oamenii Timpului”, care va avea loc la Iaşi (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 9 orașe incluse în Campanie va avea loc o mini-gală în cadrul căreia vor fi anunţaţi nominalizaţii locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleşi câştigătorii, care vor fi premiaţi în cadrul fastuos al Galei „Oamenii Timpului” care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.  
 
Proiectul „Oamenii Timpului”, presupune crearea unei pieţe pe termen lung şi transnaţional a valorilor din toate domeniile culturale româneşti dincolo de graniţele politice ale României pentru ca să integreze tot ce e valoros în limba română.  
 
11 august 2015  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md  
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău - COMUNICAT DE PRESĂ – CAMPANIA „OAMENII TIMPULUI” / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1684, Anul V, 11 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!