CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 1407 din 07 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: DORIN CHIRTOACĂ NU VA CEDA ÎN FAŢA PROTESTATARILOR CARE AU OCUPAT ABUZIV SEDIUL PRIMARIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(5 noiembrie 2014)  
 
Primăria municipiului Chişinău nu va purta niciun fel de discuţii şi nu va accepta revendicările grupului de persoane ce au pătruns cu forţa în cadrul instituţiei pe data de 3 noiembrie 2014, în timpul şedinţei operative şi ocupă abuziv deja de 3 zile sala de şedinţe a Consiliului municipal Chişinău. Declaraţia aparţine primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.  
 
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, edilul Chişinăului a calificat drept „furt şi escrocherie” solicitările grupului de persoane ce au ocupat sediul Primăriei. În acest sens, Dorin Chirtoacă, a prezentat actele ce atestă că, pe parcursul anilor, persoanele ce astăzi se află ilegal în incinta instituţiei, au primit de la Primărie apartamente sau loturi de pământ.  
 
Potrivit documentelor prezentate de primar, Valeriu Ciobanu, care nici nu este veteran de război, fapt confirmat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova, deţine un apartament cu 4 camere, pe str. Igor Vieru. De asemenea, în calitate de preşedinte al unei întovărăşiri, a primit 2,2 hectare de teren pentru construcţia caselor individuale de locuit în comuna Stăuceni pentru membrii asociaţiei.  
 
De asemenea, Anatol Bâzgu, locuieşte într-un apartament cu 3 camere de pe str. Ginta Latină, 11/3. De-a lungul anilor, dânsul a mai a obţinut un apartament, în blocul din bd. Mircea cel Bătrân, 5/3 şi un lot de teren în centrul Chişinăului, pe str. Moara Roşie, pe care le-a vândut.  
 
Un alt protestatar, Fedco Valeriu, locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 42/1.  
 
La fel, Ion Coropat a obţinut un lot de teren în comuna Stăuceni. Locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere. Mai deţine un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, iar fosta sa soţie, Coropat Liliana, a primit un apartament în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5.  
 
Protestatarul Chetruş Vasile, a primit apartament cu 3 camere în blocul de locuinţe din str. Ginta Latină, 11/3, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, transmis în proprietate soacrei sale.  
 
Potrivit lui Dorin Chirtoacă, aceste documente confirmă că protestatarii nu au dreptate şi fac trafic de influenţă sau abuz, pentru a privatiza gratuit apartamentele din blocurile de locuinţe din str. Ginta Latină, 11/3 şi str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, contrar acordului internaţional semnat de Primăria municipiului Chişinău şi Guvernul Republicii Moldova. Pentru acţiunile lor, acest grup de persoane trebuie tras la răspundere penală, or, ei comit în continuare o infracţiune, consideră şeful administraţiei municipale.  
 
În altă ordine de idei, primarul de Chişinău a solicitat repetat instituţiilor de drept întreprinderea acţiunilor ce se impun pentru a restabili ordinea şi a elibera sediul instituţiei. „Faptul că poliţia nu intervine pentru a restabili ordinea publică, de moment ce pe acest fapt a fost intentat un dosar penal, atestă complicitatea organelor de forţă la această ilegalitate”, a conchis primarul Dorin Chirtoacă.  
 
05.11.2014  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md  
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: DORIN CHIRTOACĂ NU VA CEDA ÎN FAŢA PROTESTATARILOR CARE AU OCUPAT ABUZIV SEDIUL PRIMARIEI / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1407, Anul IV, 07 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!