CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Festivalul Internațional al Aforismului - Tecuci PALMARES - Ediția a V-a, 2021
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La concursul de aforisme din acest an, au participat un număr de 186 de concurenți. Participanții, atât la concurs, cât și hors concours sunt din România, Rep. Moldova, Serbia, Transnistria, Italia, Canada, Argentina, SUA. Din România au venit concurenți din 15 localități (Iași, Arad, Cluj, Piatra Neamț, Tg. Jiu, București, Vaslui, Tecuci, Constanța, Brăila, Văleni de Munte- Prahova, Sânnicolaul Mare, Viforâta-Dâmbovița, Țănțăreni-Gorj, Ștefănești-Argeș). Lucrările care nu au întrunit cerințele minime de calitate și nivel artistic, au fost excluse de la jurizare. 
  
Membrii juriului: 
  
- Teodor Parapiru, scriitor și critic literar; 
  
- Vasile Ghica, scriitor, eseist și autor de aforisme; 
  
- Traian D. Lazăr, istoric, scriitor și critic literar; 
  
- Constantin Tudorache, epigramist, eseist și critic literar. 
  
După analizarea tuturor lucrărilor, membrii juriului au stabilit laureații celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional de Aforisme - Tecuci, 2021, după cum urmează: 
  
TROFEUL SAPIENS PIROBORIDAVA, ex-aequo: Marian GRĂJDEANU, Iași 
  
TROFEUL SAPIENS PIROBORIDAVA, ex-aequo: Aleksandar COTRIĆ, Serbia (autor a 20 de volume traduse în 20 de limbi de circulație internațională, dar și a unei apreciate antologii internaționale de aforisme intitulată “Miere și otravă”) 
  
TROFEUL SAPIENS PIROBORIDAVA, ex-aequo: Ioan MARTA, Arad (cei trei laureați ai actualei ediții nu au putut fi departajați) 
  
PREMIUL I: Adina UNGUR, Cluj Napoca (autoare a două volume de poezie, dar cunoscută și pentru colaborările din diferite reviste cu texte de critică literară) 
  
PREMIUL al II-lea, ex-aequo: Mihai MERTICARU, Piatra Neamț (maestru al sonetului și rondelului) 
  
PREMIUL al II-lea, ex-aequo: George DRĂGHESCU, actor, Târgu Jiu (actor, care scoate și un ziar liliputan apreciat, gen Bilete de papagal) 
  
PREMIUL al III-lea: Nicolae SCHIȚCO, Chișinău, Republica Moldova (autor a 8 volume literare, dar și a unei impresionante Enciclopedii editată în 15 volume) 
  
PREMIUL SPECIAL ȘTEFAN PETICĂ: George BUDOI, București (profesor universitar la Politehnica București) 
  
PREMIUL SPECIAL MIHAIL MANOILESCU: Ștefan MÂRZAC, Iași 
  
PREMIUL SPECIAL ION PETROVICI: Goran MRAKIĆ, SÂNICOLAUL MARE (autor a trei volume, redactor al ziarelor sârbești) 
  
PREMIUL SPECIAL GHEORGHE PETRAȘCU: Nicolae VIZITEU, Vaslui (binecunoscut caricaturist care cochetează și cu aforismul) 
  
PREMIUL SPECIAL CALISTRAT HOGAȘ: Vasile LARCO, Iași 
  
PREMIUL SPECIAL HORTENSIA PAPADAT BENGESCU: Adrian RACARU, Tecuci (recent desemnat redactor șef adjunct la revista Tecuciului) 
  
PREMIUL SPECIAL ALEXANDRU PAPADOPOL CALIMAH: Cristian MORTICI, Viforâta, Dâmbovița (membru AOȘR, profesor universitar doctor, decan) 
  
PREMIUL SPECIAL COCUȚA CONACHI: Dana BREZEANU, Constanța (Dana este lector universitar doctor) 
  
PREMIUL SPECIAL DIONISIE DUMA: Adriana DRĂGOIANU, Țânțăreni, Gorj (regretatul Duma este poetul cel mai cunoscut tecucean din ultima jumătate de secol) 
  
PREMIUL SPECIAL IORGU IORDAN: Gheorghe HALET, Constanța (Iorgu Iordan a fost lingvist și filolog, vicepreședinte al Academiei Române, fondator și primul director al Institutului de Lingvistică al Academiei Române. S-a născut în Tecuci pe 11 octombrie 1888. Este, de exemplu, autorul unei cărți interesante pentru mine, Dicționar al numelor de familie românești, București, Editura Științifică și Enciclopedică, 1983 unde apare ca nume de familie Haleț ca fiind, deci, un nume românesc. Premiantul este cunoscut realizator TV. Câteva din aforismele cu care a concurat: Când văd unul mai prost ca mine întâi mă mir apoi mă bucur; Statul nu are bani dar plătește foarte bine; Să nu ai încredere în femei, spunea mama, tot femeie; Să nu bei apă când ți-e sete; Dacă undeva ești cel mai deștept, pleacă. Nu mai înveți nimic și îi enervezi pe ceilalți; Cine minte despre altul minte și despre tine; Copila mea, cine dansează bine dansează și cu alta; Prostul nu vrea să fie deștept. Vrea să fie șef; Numai un băiat deștept știe cât e de prost.) 
  
PREMIUL SPECIAL ALEXANDRU MIRONESCU: Ioan DIORDIEV, Slobozia, Transnistria (autor a 39 de volume) 
  
PREMIUL revistei PORTO-FRANCO-Galați: Julian RADU, București 
  
PREMIUL ziarului VIAȚA LIBERĂ-Galați: Aurelius BELEI, Brăila 
  
PREMIUL revistei SALONUL LITERAR-Odobești, Vrancea: Mihai-Sebastian ZIDARU, Ștefănești, Argeș 9supriza actualei ediției. Fiind vorba de un elev din clasa a X-a, în vârstă de 16 ani) 
  
PREMIUL revistei SPAȚII CULTURALE-Râmnicu Sărat: Adrian ITOAFĂ, Constanța 
  
PREMIUL revistei POEZIA-Iași: Ion CUZUIOC, Chișinău, Republica Moldova 
  
PREMIUL revistei ACADEMIA BÂRLĂDEANĂ: Elena PAPADOPOL, Constanța 
  
PREMIUL revistei PLUMB-Bacău: Elena STAN, Vălenii de Munte-Prahova 
  
De menționat c-au lipsit multe nume cunoscute ale domeniului, chiar o parte dintre laureații edițiilor trecute. 
  
Concluzia: La Tecuci, ca să te mai duci! 
  
POMPILIU COMȘA 
  
Referinţă Bibliografică:
Festivalul Internațional al Aforismului - Tecuci PALMARES - Ediția a V-a, 2021 / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3934, Anul XI, 08 octombrie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!