CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  

ESEUL DE SÂMBĂTĂ * PLĂCINTĂ PE CAP
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt identic în privința mentalităților ca Ștefan Popa Popa’S, cetățean ca și mine al acestei țări. Nu pot dormi liniștit când observ găștile ce acționează în propriul interes cu o incompetență crasă. De aceea nu trebuie să ne mirăm de ce o și luăm în direcții greșite. Dar pentru că mi-a ridicat mingea la fileu mai sus numitul, mă voi opri și eu în intervenția de față la aspectul cultural timișorean, stăpânit de o adunătură de șmecheri, fără nici o legătură cu fenomenul. Dar să trecem la ex exemplificări, mai ales că avem „marfă” proaspătă. 
  
După Vlad Alexandrescu, premierul de atunci Dacian Cioloș, amețit de damful emanat în preajmă, a numit-o ministru al Culturii în perioada 4 mai 2016-4 ianuarie 2017, înaintea lui Ioan Vulpescu, pe o tanti venită de la un liceu din Făgăraș. Pe vremea lui Ceașcă fata editase revista „Teatrul”, ajungând prin această portiță comunistă, ca aproape trei ani să se încoțopănească în fotoliul de lider al Uniunii Teatrale din România. S-a mai „jucat” profesional prin cele străinătățuri și pentru c-a început să-i placă aerul, din 2006 preț de fix șase ani, a condus biroul din New York al Institutului Cultural Român. 
  
Creștea fătuca precum cozonacul bunicii, ajutată și de unii confrați cointeresați, a căror “săgeată” a fost mereu. Când - spune ea - s-a ‘’lepădat” de politică și-a tras propria firmă, Insula 42, care nu duce lipsă de fonduri grase din partea oamenilor politici contemporani. Numai „tovarășul” Dominic Fritz i-a băgat în conturi 132.000 lei. Invitată mai întâi să dea lecții jurnaliștilor care s-au străflocat tare pe cestiune, mai ales că, necunoscând prea bine datele din teritoriu, a afirmat ritos c-a găsit proiectul Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii în stare de colaps. Fusese implicată doar într-un proiect similar pentru București 2021. 
  
Deocamdată, doar jumătate dintre membrii Consiliului Director sunt titularizați, dar la vorbe meșteșugite pe baza unor proiecte SF, suntem toți meșteri. Tanti CORINA ȘUTEU este individa care a declanșat un mare scandal internațional, promovând expoziția aceea cu zvastică. Este evenimentul internațional care o definește și dacă am fi cârcotași, nimic nu este întâmplător, vizavi de “prietenia” cu edilul șăf. Gașca e darnică, spală sau dă bani la o sumedenie de ciuri-buri, cu toții alimentați pentru distrugerea conceptului de Timișoară Capitală Europeană a Culturii. Înlocuirea directorului artistic cu un consorțiu este doar o glumă răsuflată, ca și actualizarea programului artistic din bidbook. Infim, totuși, pentru valoarea contractului de consultanță- încheiat prin Casa de Cultură a Tmișoarei. Se încearcă transpunerea în realitate a conceptului fluturat de fosta ministăreasă: “Noi generații vor construi noi realități”. Până acum, “mama Poneiului Roz cu zvastică” a cam zbârcit-o în august 2008, fiind catalogată drept „cea mai sinistră numire din Guvernul Meu”. Protectorul ei, Patapievici, cel care urla să-l demolăm pe Eminescu, știe mai multe. Când a plecat din post, în iunie 2012, duduia a dus cu ea logistica și unele programe ale instituției, aspect știut de foarte puțini. Dacă va fi nevoie, la o adică, îl vom cita pe Grigore L. Culianu cu un articol plin de informații exacte în ce o privește, publicat în ‘’New York Magazin”, nr.581. Titlul unui articol din acele vremuri ne scutește însă de comentarii suplimentare: „Zvastică și sex în vitrina ICR-New York.” Tanti Corina a uitat că în America te poți exprima liber numai pe banii tăi, nu în instituțiile statului, dar pentru că i-a ținut figura o dată, vrea să repete povestea la Timișoara. Dar la ce să te aștepți la o ciracă a celui pentru care “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei?” Nu demult, Corinuța își scria singură scrisori de apreciere și apoi își ruga „clienții’’ să le semneze. Oara așa va face și la Timișoara? 
  
După penibilul Cristian Ghinea („vreau să mă vadă mama că mă pup cu Monica Macovei”), Cioloș ne bagă pe gât cu forța și pe Corina Șuteu, căreia i se oferă 9.000 de euro pe lună timp de un trimestru. Autodeclarată expert cultură, duduia are o firmă de apartament, cu performanțe minore, aleasă partener de administrația Fritz fără licitație publică. 
  
Sigur, avem și alte informații despre “expertul” ales. Dacă va fi cazul, le vom da și pe acestea publicității. Prea ne iau toți de fraieri. Acum îmi pare rău că nu a fost ea cea aleasă la șefia TVR și ne-a venit nouă plăcintă pe cap. Din două rele, am optat pentru cea mai rea, păstrând tradiția mioritică de la alegeri. Poate Fritz, omul în plus pentru Timișoara, nu se va mai face că plouă, ignorând tot ce s-a întreprins bun pe aceste meleaguri. Să-i dăm cuvântul, dacă mai deține onoare. 
  
POMPILIU COMSA 
  
Referinţă Bibliografică:
ESEUL DE SÂMBĂTĂ * PLĂCINTĂ PE CAP / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3823, Anul XI, 19 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!