CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Despre găști, interese și incompetență
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aminteam în numărul trecut despre unele aspecte care se petrec în Poliția română și fac instituția de râs, dincolo de faptul că există și oameni care îmbracă această uniformă și își văd de treabă, fiind buni profesioniști. Mă uitam la televizor și am văzut un polițist din nordul țării care era implicat în mafia transporturilor ilegale de țigări din Ucraina. Pe acesta nu-l putem numi altfel decât tâlhar, hoț îmbrăcat în uniformă militară. Și ca el sunt foarte, foarte mulți în Poliția română. Foarte mulți dintre ei nu cunosc legile țării, nu le respectă și de cele mai multe ori nu știu altceva decât să dea amenzi. Or, Poliția nu este numai pentru a da amenzi, ci pentru a veghea respectarea legilor. Acest lucru trebuie făcut de oameni competenți, care cunosc legislația și care o aplică așa cum trebuie. Au trecut opt zile de când a sărit în aer acea mașină în Arad. S-a mințit că s-a făcut un cerc de suspecți, dar, la o privire mai atentă, băieții au văzut că nu există un astfel de cerc. Din partea ministrului de Interne a venit o echipă de control și a găsit totul vraiște și a constatat că totul e o minciună. Nu știu ce fac instituțiile abilitate (pentru că sunt mai multe) să rezolve odată acest caz. Opt zile au trecut degeaba, lucru care denotă diletantism și incapacitatea de a rezolva probleme grave. Această situație ne dă de gândit. În instituțiile de forță, de la procurori, la judecători și respectiv Poliție și SRI, nu este ceva în regulă. Eu, în calitate de cetățean al acestei țări, nu pot să dorm liniștit când știu că se întâmplă asemenea fapte, iar timpul trece și aceste lucruri, care sunt foarte importante, nu sunt rezolvate. Eu tot spun, pentru că mai scot caricaturi și pe gură, că ar trebui ceva mai mult creier în instituțiile respective, pentru că nu știu dacă este suficient la cei care se ocupă de asemenea probleme. Mulți dintre acești polițiști, puși pe diferite funcții, își doresc grade, nu să rezolve problemele populației. Visează să devină chestori, subchestori, minichestori, miniștri și mai știu eu ce. Nu putem trece cu vederea și nici tăcea când vedem ce lucruri se petrece la noi în țară. Și ne mai mirăm de ce o luăm în direcții greșite. 
  
Mă voi referi în continuare la aspectul cultural timișorean, care lasă de dorit. În jurul actului cultural este o adunătură de șmecheri, de oameni care nu au nimic comun cu cultura. Pui cofetar, veterinar, șofer să evalueze instituțiile de cultură din Timișoara... Partidele acestea, indiferent care sunt ele, fac totul în bătaie de joc. Nu poți pune pe cineva din partid să se ocupe de latura culturală dacă nu are nici măcar cunoștințe elementare în domeniu. Marketingul cultural este cu totul și cu totul aparte, trebuie să ai o anumită pregătire. Timișoara a ales să pună rersponsabilă pe o individă care nu a făcut altceva decât să declanșeze un mare scandal internațional, promovând expoziția aceea cu zvastica. Acela este evenimentul internațional care o definește. Iar ceilalți din jurul ei sunt niște ciuri-buri, oameni care habar nu au pe ce lume trăiesc. Fac așa-zise proiecte, spală sau iau bani de la această gașcă. Pentru că asta este în Primărie în domeniul cultural: o mafie care își bate joc de orașul meu. Totul este dirijat de către acest penibil primar, care nu știu ce caută aici. Ar trebui să se ducă de unde a venit, să-și vadă de treburile lui și să ne lase pe noi în pace, pentru a ne pregăti așa cum trebuie pentru capitala culturală europeană, nu cum dorește el. Adică, să distrugă, de fapt, conceptul de Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Gândiți-vă că există festivaluri sau saloane artistice în Timișoara, aflate la ediții respectabile, și care fac din oraș capitală mondială a acestor fenomene. Cum este, de exemplu, salonul de artă satirică, care are loc în fiecare lună octombrie din fiecare an și care adună peste 800 de artiști de pe toate continentele, din peste 80 de țări. Puteți să-mi arătați un alt festival în România care are o asemenea anvergură și participare, când Timișoara devine capitala umoristică a globului? El nici nu-l bagă în seamă, se face că plouă, se ocupă de porcării și prostii, de tâmpenii și cretinătăți, cheltuind banii de pomană și bătându-și joc de orașul acesta, la care eu cel puțin țin foarte mult. Nu mă pot opri și nici tăcea când văd asemenea jaf cultural care se face în Timișoara, produs de tot felul de mafii și găști. Dacă dumneavoastră, domnule primar, considerați că dintre cei la care fac referire este cineva cu valoare internațională, să mi-l arătați și mă duc să mă apuc de agricultură. Nu sunt, vă spun eu. Iar cei care sunt, stau deoparte, deși eu cred că și ei ar trebui să spună ceva, pentru că nu poți lăsa o gașcă de nemernici, care doar cheltuie bani, să spună că pregătește Timișoara pentru capitala culturală. Domnule primar, ai cea mai mare vină și eu îți cer să-ți dai demisia și să te duci de unde ai venit, că ești în plus în acest oraș. Îl rog pe bunul Dumnezeu să-i lumineze mintea și calea și să-l trimită de unde a venit! 
  
Ștefan POPA POPA’S 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre găști, interese și incompetență / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3813, Anul XI, 09 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!