CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

ESEUL DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ AICI GLOBALISMUL, DE AICI ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aș putea azi să vă detailez cum a devenit Iohannis șeful lagărului nazist România. Sau despre flegmarea în presă a unor nevinovați, situație care, pe zi ce trece, devine tradiție. Sau cum m-am întâlnit la proteste doar cu steagul Uniunii Europene. De fapt, cu nici un alt steag în afară de tricolorul românesc. Și asta îi doare pe păpușari: au fost protestele românilor pentru români. Dar, deocamdată, mă doare la acarici. Sunt un om fericit din 599 de motive, unele dintre ele adevărate sentințe, altele amintiri, altele portrete, întâmplări trăite sau auzite, mărturii și mărturisiri, gânduri, sentimente profunde, mustrări sau reproșuri adresate celor bolnavi de ură. Peste tot și mereu se vorbește. Lacrimile devin urmele noastre pe zăpadă, ‘’urma sângelui tău pe zăpadă’’, cum scria genialul Marquez, Eu și frații mei, din ce în ce mai puțini, care mai suntem în acest spațiu de gazetărie adevărată, scriem și după ce am fost tăiați de lama durerii. Scriem Țara noastră supraviețuiește doar în cuvinte, nu mai este nimic palpabil. Am pierdut totul. Și vina este în întregime a noastră. Vorba poetului: ’’Am fost prea solidari în suferință/ Și prea curați, pe când eram săraci,/ Ca să reziste căsnicia noastră’’. 
  
Numai la noi se poate să înființezi o instituție menită să divulge fosta Securitate și să ridici în acelați timp adevărate statui unor reprezentanți ai ceea ce numești poliție politică. Totul este iarăși de neînțeles. Omul nostru din Parlament a trăit și continuă să trăiască în afara lumii. De aceea privim absenți cum ziarizdele își mută și fâțâie capetele de colo-colo prin studiouri și nimeni nu le spune că e naibii necesar să le pună deasupra umerilor, ca să nu le plouă în gât. Dar în țările mai mici și mai furnici totul este posibil. Manipularea este mater studiorum. Parcă suntem atât de dornici să redevenim maimuțe pe o planetă a maimuțelor. Fiecare vrea să se simtă bine în propria piesă, vrea să aibă o imagine care să îi ridice stima de sine. Vom continua să ne photoshopăm imaginile. Majoritaatea puilor sunt născuți vii de cloța lui Slugoi. Dacă simțiți așa o energie, luați cu aspirine din ălea germane și vă trece. Câtă vreme unii beau pipilică, alții mănâncă căcuță cu convingerea că se mai fac bine și cei care prescriu asta pacienților nu sunt legați, nu am de ce să mă bag. Bucureștiul are pe alocuri multă provincie. O situație identică ca și la Chișinău. De aceea trebuiesc arahații azvârliți peste bord. Guvernul de ‘’fetițe’’ USR-PNL are deja 50 % grad de îndatorare la străini, de la 35 % acum un an și jumătate când au preluat guvernarea. Bașca tăieri de salarii, peste un milion de locuri de muncă pierdute, colectări de taxe și impozite la buget mai mici ca oricând, un an de școală pierdut de elevi, plus bomboana de pe colivă, rata de infectare Covid mai mare ca oricând și sănătatea praf, cu toate restricțiile luate. Au în schimb prostie și aroganță cât cuprinde, cu un team fără nici o autoritate, guvern complet dispărut. Ca bonus au adus presa într-o stare de aservire fără precedent. S-a mers pe premiza: mai bine să fim agenții altora decât în slujba propriilor cetățeni. Comandantul acțiunii, ambulanțierul Raed Arafat. Nimeni nu-i spune că aici este România, țara în care a venit vremea ca arahații să cânte la altă masă. Așteptăm un Nurnberg românesc. Deocamdată avem măsuri idioate luate de idioți, iar Câțu este varianta feminină a jokerului. Ufff, gata. Cu plecăciune, 
  
Referinţă Bibliografică:
ESEUL DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ AICI GLOBALISMUL, DE AICI ROMÂNIA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3752, Anul XI, 09 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!