CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

ESEUL DE SÂMBĂTĂ AFERIM EFENDI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ni se tot amână dreptul la destin. E plină piața de madame ‘’Pac la războiu’’. Le recomand să ia cu lămâie ca să le treacă. Ți se strepezesc formele de acreală. Țin ochiul la lunetă să nu pierd moțu’ din cătare. Mai ales că nu sunt mare admirator al rozetei lui. Deși e din aceiași specie, aceiași rasă, același miros, dar nu aceeași inteligență. Pe vremuri se spunea: cu cât ești mai în vârstă, ești mai înțelept. Acum nu mai e așa, 95 la sută suntem proști. Dacă nu-ți convine ce gavaresc, este prea suptilică pentru mine. Mătăluță nu prin minte ți-ai netezit drumul, ci prin țățe. Una peste alta, ne simțim fără apărare în țara noastră. Suntem o societate schizoidă de vânători și vânați. Asta în loc să ne adunăm în jurul unor idei în micile comunități. Să nu uităm că suntem singura țară în care procurorii sunt magistrați. Un fel de Secția Sociopaților cu Robe, care când spui ceva de ei sar ca orezul umflat pentru sarmale. Au translatat în masă spre Grupul Infracțional Organizat ‘’Mafia Inc.’’, uitând că sunt bieți derbedei ai moralei sociale. Nimic nou sub soare. Nu avem nici o instituție serioasă, în afara serviciilor ofcourse. Sigur, neomarxiștii afirmă că justiția de azi este o instituție de gașcă. De aceea pelagra este generalizată. O aplică toți pooleții neterminați/nedeterminați, genii în derivă. Nu, nu mi-a spus-o Călin Georgescu, cel din spatele AUR. Le simt personal diurn. De aceeea proximele alegeri parlamentare le văd extrem de curând. E adevărat și că personajele în cestiune sunt de scuipat și huiduit. Dar nepoții își revendică dreptul la poveste. Poveste care, până de curând, făcea ochii și canci să doarmă. Ceasurile s-au oprit în casa în care există brad de Crăciun. Cei cu răspunsurile trebuie să stea pe banca acuzaților. Nu uitați: istoria este un dialog cu viitorul. De aceea un Mircea Dinescu, par ezamplu, face acum, la bătrânețe, pereche perfectă cu domnul Cur de Maimuță de la România 9. Este un frustat limitat mintal, dar arogant și obraznic. Din păcate, nu este singurul. Toți sunt un nimeni în drum. 
  
Îmi rânjește un gând cu coarne. În această lume înecată în mediocritate simandicoasă poate veni o rază de soare cât o macaroană. Am niște sinapse care funcționează foarte ciudat. Dar năravul e nărav, indiferent de culoarea politică. Până și la mine acasă, pe bichon îl las să mai dospească un pic în anonimat. Majorității românilor li s-a pus ceață pe ochi și nu doar acolo. Sunt mii de cazuri de ipocrizie combinată cu memorie selectivă. Poate de aceea un nenea cu halat alb chemat să se uite pe o ecografie făcută de altcineva mi-a cerut 330 de lei. Iată cum se comportă unii când nouă ne trebuie oameni iubitori de țară, nu mafioți șmecheri. Dacă ești prost sau beat, stai acasă. Și nu uita: diaspora a fost construită cu migală de comuniști. Numai așa în casa megasecuristului Felix se vorbește azi de securiști. În rest, multă ‘’la revedere’’. Cu plecăciune, Pompiliu Comșa 
  
Referinţă Bibliografică:
ESEUL DE SÂMBĂTĂ AFERIM EFENDI / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3725, Anul XI, 13 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!