CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

IN GURA PRESEI Intelectuali și oameni de cultură, la raport !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De câteva luni de zile, nu m-am mai întâlnit cu bunul meu prieten Constantin FROSIN, Profesor Emerit, adică Profesor Universitar Doctor la pensie, cu care mă mai întâlneam la un pahar de vorbă, mai puneam țara la cale în domeniul culturii, al publicisticii de gen etc. Interesându-mă, am aflat cu stupoare și tristețe că suferă de o maladie incurabilă și că nu dispune de mijloacele financiare necesare pentru a-și procura medicația de ultimă oră, complementară celei de tip oncologic.  
 
L-am întrebat la telefon de ce nu solicită Indemnizația de Merit, pe care știu că o merită cu prisosință, și am fost indignat să aflu că de trei ani de zile a făcut cerere în acest sens, dar că nu i s-a aprobat de către "onor" consiliul director al USR, pe motiv că dânșii nu au auzit de el... RUSINE !!!  
 
E ceva putred în Danemarca aia de la USR, plagă localizată la nivelul Consiliului Director, unde fiecare reprezentant de filială își propune și susține proprii candidați. Dacă nici în situații limită, caz de forță majoră – de viață și de moarte, nu se mai respectă nici un fel de criterii valorice, cu atât mai puțin cele care țin de omenie, unde ajungem, domnilor ? România, încotro ? Vorbim de solidaritate în cazul pandemiei ăsteia nenoricite, dar ignorăm, băgăm sub preș maladiile incurabile, lăsăm oamenii de valoare să moară fără sprijinul financiar care li se cuvine ?!  
 
Sper sincer ca în urma publicării acestui material, situația să revină la normal, și această MARE PERSONALITATE A CULTURII ȘI LITERATURII ROMÂNE ȘI EUROPENE să primească ce i se cuvine. Altfel, vom trage alte concluzii. Nu e posibil ca prezentat și susținut de excepționalul critic literar care este Academicianul NICOLAE MANOLESCU, însuși Președintele USR, să nu obții decât un vot, iar din sală să se audă vociferări de genul:"Da’cine-i ăsta, că n-am auzit de el..."  
 
Puneți mâna și citiți, domnilor, omul ăsta publică din 1990 încoace, în sute de reviste românești și străine. Și a primit zeci de recunoașteri naționale și internaționale (la care mulți dintre dvs. nici nu puteți visa...), aducând un uriaș plus de imagine României. Luați-vă o zi liberă sau mai multe, și dați click pe numele lui pe GOOGLE !Cinste lui !  
 
Aș vrea să spun același lucru și despre Domniile-Voastre, dar numai după ce-i faceți dreptate !  
 
POMPILIU COMȘA  
 
Referinţă Bibliografică:
IN GURA PRESEI Intelectuali și oameni de cultură, la raport ! / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3396, Anul X, 18 aprilie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!