CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

JOS CU ELITA ȚĂRII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
România a devenit un areal de mercenari împuțiți, bipezi bardahan, sexe cu urechi. Se practică injustiția în draci pentru că păpușarii ne vor inculți și ușor de condus. Ne aliniază în preajma lui zero. Cred că națiunea e subalterna Europei. Țara cade din picioare asemenea animalelor lipsite de hrană. Țara asta e un izvor nesfârșit de prostie și obrăznicie. O țară de lingăi și slugi. Politicienii de la PNL sunt atât de lacomi că iau și muia de la gura celor de la PSD. Aș putea să vă dau mii de exemple în argumentarea afirmațiilor mele, dar mă voi opri doar la un singur caz, care a facut, face și va face multă vâlvă. Cazul profesorului Mircea Beuran, medicul curant a mai multor lideri PSD, dar și băiatul fostului prefect gălățean care la vremea sa nu a făcut prea multe, dar a lăsat o bună impresie celor din județul de la Dunăre. 
  
Din start vă spune: ceva pute, deși nu iese fum fără foc. Personal, cred că DNA are probe, nu riscau chiar degeaba. Deși instituția invocată este percepută de români nu prea roz. Dosarele DNA au fost soluționate de instanțe prin achitări pentru lipsă de probe, fapte care nu există, martori multiplicați sub acoperirea că sunt cu identitatea protejată sau fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Mulți au stat în pușcării degeaba, alegându-se cu familii și cariere distruse, de aceea nu percep unde a rămas fumul. Nici cine a răspuns pentru abuzurile respective. Revenind la cazul Beuran, m-a surprins maniera în care s-a montat noua acțiune de telejustiție. Cum vinovați de-ar fi, oamenii valoroși trebuie lăsați să fie utili societății, adică se pot aplica alte metode de pedepsire. La noi însă se dorește anihilarea valorilor. Multe dintre ele formate în ani grei de școală și practică acumulată în zeci de mii de cazuri. Până și aurul oxidează, dar e aur. Mircea Beuran e din altă tabără decât cea care i-a dictat arestarea. E arătat cu degetul pentru o presupusă mită de 10.000 euro când ministrul sănătății ia 4.500 pentru fiecare intervenție chirurgicală în privat. De aceea apar numai semne de întrebare. E similar cum a procedat regimul băsist cu acei caltaboși ai lui Remeș, fie-i țărâna ușoară. Din Parlamentul European sunt voci care speră să ajungem să vedem o justiție dreaptă, iar asta ar depinde doar de oameni. Dar justiția nu se face în stradă. Legea răspunderii magistraților depinde doar de aleși și de alianțele pe care le fac. Ar fi de dorit și modificarea Constituției pentru a prevedea clar ce înseamnă trădarea de țară. E bine de spus că alte țări au legea răspunderii magistraților, dar pulimea tot iese în stradă, căci nedreptatea e regină în lume. UE profită de toate avantajele, iar noi trăim în nesiguranță, veșnic amenințați. De 30 de ani suntem corigenți în toate domeniile. În curând vom cere voie să și respirăm. 
  
În dosarul profesorului dacă se referea numai la acea luare de mită, nu știu dacă punerea sub arest la domiciliu e tocmai justificată. Pute a linșaj politic, iar visul de a se face o anchetă corectă e departe. Cum, conform Codului Penal, ambele părți trebuiesc tratate în mod egal și legal. Nu unul înger și celălalt demon. Una e să pretinzi, alta este să inițiezi în interesul tău asemenea fapte. Cel puțin așa ne-au învățat pe noi la facultățile de drept absolvite până mai ieri. Doamna care vroia să fie cadru didactic pare, din acest unghi, abjectă. Cum în mod fals se asociază doctorul Beuran cu toate tarele sistemului medical și de învățământ. Pentru cei care nu știu, în învățământul superior postul de asistent se poate ocupa numai dacă ai obținut doctoratul și dacă ești confirmat de Consiliul Național de Acreditare a Titlurilor și Diplomelor Universitare. Doamna putea să dea eventual șpagă ca să i se dea doctoratul. Sunt reguli stabilite prin Legea Educației Naționale. Cazul Beuran ridică semne de întrebare dacă profesorul își merita faima sau beneficia doar de susținere politică. Sigur și la noi legea e lege, dar se aplică după ureche. Cum zicea confratele Socrate: banii vorbește. Beuran a operat pe tot mapamondul. Discreditarea elitelor devine o cutumă. Așa s-a procedat și cu doctorul Burnei și acum n-are cine să opereze la Budimex. Asta dacă nu vor procurorii să ia locul doctorilor. Denunțătoarea știa precis că se mânjește și ea. Dar era prea pornită împotriva lui. Imoralitatea șpăgii în sine a fost dublată de lăcomia și prostia lui, identică cu a altor colegi ca Bănișteanu, Streinu, Irinel Popescu. Procurorii își permit să fie proști. Sunt curios ce se întâmplă dacă e găsit nevinovat sau dacă fuge. 
  
Suntem un popor de mămăligi. Lucru pe care l-am remarcat de peste 45 de ani de când subsemnatul e cu bunghiul pe Divizia Presă, secția fătuci croșetând. România are nevoie de un reset. Stăm ca florile în ghivece doar pentru apă și lumină. Mă întâlnesc zilnic cu oameni fără cap. Crunte sunt dezamăgirile după așteptările de 30 de ani. Restul e gargară. Și nu comit ca alții tenative de glume. Chiar dacă efortul e mare, putere mai puțină, că așa e la bătrânețe. Nu sunt nici din cei care spun adevărul până la jumătate. Am luat lecții de la Eminescu, marele patron al gazetăriei românești. Până una-alta, vom actualiza plăcuța suedeză. 
  
Cu plecăciune, Pompiliu COMȘA 
  
Referinţă Bibliografică:
JOS CU ELITA ȚĂRII / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3334, Anul X, 16 februarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!