CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

QUO VADIS, ROMÂNIA? QUO VADIS, HOMINI?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto 
  
Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci 
  
STEVE JOBS 
  
Încep un Nou An rugându-mă: Doamne sunt la mâna Ta, ajută-mă. Sunt cernit, dar hotărât să mă ridic din sârma ghimpată în care mă vor învălutăcit chiar cei apropiați. Nu pot rămâne prizonier pe bucata de viață pe care mi-a hărăzit-o Cel de Sus. Îmi construiesc evadarea punct cu punct, virgulă cu virgulă. Nu cred în cuvinte, deși le construiesc mereu. Pentru mine și pentru alții. Nu pot asculta la infinit suflete false puse mișelește pe umărul meu. Le trimit la medicul psihiatru, iar ele refuză. Preferă doar să mă chinuie. Mă opresc aici din acest of pentru a pune o limită, nu de vrăjeală, ci de bun simț. Nu e prima oară când pierd, mai ales de la sexul opus. Probabil ăsta este destinul bărbaților din familia mea, ceva genetic coborât din podiumul tatălui meu. Cam puțin și cam târziu. Trăiesc viața unui om captiv între hârtii cu rază lungă de acțiune. Hârtii din laboratoarele secrete ale securității dintr-o Românie înfrântă care navighează în derivă. Un ziarist care e și scriitor e ca o lumânare care arde de la ambele capete. Efortul e uriaș, dar plec de la replică Leopoldinei Bălănuță din ‘’Care de dame’’: Nu mierâți! 
  
România a pornit la luptă împotriva corupției când țara era la mâna milițienilor și procurorilor. România geme de multitudinea generațiilor cu una, două, trei sau 4 stele. Nimeni nu gestionează acest dispecerat al habarului. Suntem o nație de agresați care agresează în contra partidă. E bine că mai păstrăm o idee în condiția unui neuron necăjit. Nu mai am puterea să privesc la cretini. Cocoșii uită de visul primăverii inclusiv să ne anunțe o deșteptare triumfătoare. Pe toți ne stăpânește sindromul teleMORMAN. Distrugem și ștergem tot, să nu mai rețină istoria nimic. Inculpatul face cros cu anchetatorii. Trăim pe diagonală. Ca la Cracal, unchiul țipă pe la toate televiziunile, iar pentru publicitate avocațiii își riscă profesia. Fără salariii mari și sigure România nu se va dezvolta. Suntem o nație de borfași. Bazinele de salariați sunt goale. Statul lacom și corupt obligă contribuabilul să fure. Mafia maoistă ne comandă marș afară din istorie. Nechifor Crainic scria într-o poezie: ’’Unde sunt cei care nu mai sunt?’’ Smog peste tot. Magistratura este sub cizma DNA. Degeaba țipăm că vrem unul de-l nostru în fruntea treburilor țării. Populația s-a obișnuit cu spectacole gratuite, organizate în stradă, unde sonorizarea este proastă, iar spectatorii mănâncă semințe, vorbesc între ei, fluieră, țipă. Universitățile seamănă cu o schimbare de sex: te duci acolo bou și te întorci vacă. Abundă mentalitățile demne de filmele de desene animate. Mi-aș dori o revoluție nouă, dar nu una cu sânge și gloanțe, ci una cu probe și adevăruri consemnate. Dar cretinoizii scatofili o ard cu spiritul Crăciunului. A dispărut proletariatul, a apărut neo-proletariatul care așteaptă bumerangul istoriei. Ne-am întors de unde am plecat cu coada între picioare și e păcat. Au murit niște oameni de pomană, pe care noi i-am asasinat a doua oară. Vorba și logica se dau huța. Forță pentru o Revoluție nu avem, decât s-o punem de mămăligă. Pentru asta românul e lăsat pe net la Bălăceanca. E ca un fel de avertisment: nu mănânci duminica de dulce. Sigur, adversarii, așa cum mărturiseam la început, se bucură c-a căzut măgăreața pe mine. Mi-a spus-o prima oară lătrăul lui Cristache, acum rătăcit prin secretariatul Guvernului. Se pare că e angajat ca superiorii cu juma’ de normă. Nu sunt rudă cu el, căci se trage din cercopitece. Boul să se ia de Cristoiu, ajuns Cato cel Bătrân. E mai aproape de putere. Poate intra abrupt în căcat, pardon în subiect. Deja se vede, între două pârțuri, că n-a mirosit pungile de căcat și a intrat în sevraj. Pentru gălățeni rămâne un pensionar din ăla cu priviri fixe care dă cu pumnul. Cum e prostul, și pistolul. Sub masca democrației poți trăda în continuare țara și poporul. Liniștește-te, românul iese în stradă doar pentru interesele altora. România e ca o junglă: scapă cine poate. 
  
Păstrarea laolaltă a păcăliților și păcălitorilor nu se face fără anumite apucături care se tot repetă. Pe scurt: stați pe fază fiindcă ne vom distra de minune. Pentru majoritatea politrucilor frauda e alianță electorală. Urmează războiul cu lumea de dincolo de credință. Purtată de un fel de funcționari cu diplomă. Fii bărbată, Zoe! 
  
POMPILIU COMȘA 
  
Referinţă Bibliografică:
QUO VADIS, ROMÂNIA? QUO VADIS, HOMINI? / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3292, Anul X, 05 ianuarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!