CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

ȚARĂ FĂRĂ ROST
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se tot vorbește de marea dorința naționala de a afla adevarul și a pedepsi vinovații. Am putea-o lua de la razboaiele punice, căderea Bastliei și trucidarea indienilor americani pornind din Ushuaia până in Ontario ajungând la revoluția din ‘89 in România. Sau lovitura de Stat? Ce rezolvam cu ideea asta de RĂZBUNARE? Vrem ca după ‘89 sa nu mai fi fost niciun fost comunist (ca penaliiazi) in funcții publice? Oameni nevinovați stau in puscarii și unii chiar MOR. Mă întreb: oare avem toate limpezi și vrem să fie procesați cei ce au făcut ca azi să ne bucurăm de toate libertățile? Este chiar ABSURD să pierdem timp cu vânătoarea vrăjitorilor când avem o țara care cade in bucăți. Adevăratul PROCES contra vinovaților este acela contra a noi înșine. Suntem răzbunători, deținem numai noi adevărul absolut. În plus, justiția noastră democratică nu are origini pure. Și, pătată fiind, nici azi nu oferă temei pentru încrederea noastră. Amestecul de trufie, lăcomie, impertinență, mediocritatea întâlnite la magistrații noștri nu sunt motive să ne schimbăm părerea. Dar atâta timp cât nu morala, ci interesele meschine ale unor troglodiți conduc România, va ploua mocănește. Ca acum, în final de decembrie. Cine știa ceva, a murit, iar cei care trăiesc, au fost cumpărați sau sunt sub observație. Dacă calcă strâmb, se îmbolnăvesc subit de deces. 99% vor vinovați octogenari și poate centenari pedepsiți. Așa se face România modernă? Cu demenți răzbunători și dați dracului de afurisiți? Cine suntem ca să judecăm? Pe minciuni și jumătăți de adevăr? Paiațe, aia suntem, cu gura plină de sânge și inima de ură. Mai ușor cu pianul pe scări. Cine o dă în Lambada cu lovitura de stat e în afara legii. A fost Revoluție, că ulterior, unii au profitat, e partea a doua. Dacă un tribunal, oricare ar fi el, spune ca a fost lovitură de stat, martirii devin teroriști. Tot ce e stat de la acel moment este ilegitim, inclusiv mult iubiții ilici, emil, petrov, johanis. Mizeria vieții sociale erau insuportabile de popor sub dictatura ceaușiștilor. Clica Ceaușistă trebuia să plătească ca Musolini. Cum dosarul judecății din 25 decembrie a fost nu numai o mascaradă, ci o rușine, care și-a pus amprenta asupra sistemului judiciar din țara noastră. Singurul care recunoaște mascarada este avocat Lucescu. 
  
Cu oameni vechi la timpuri noi, apar dinastii orientale. Oricât de tardiv ar fi, fără asanarea mocirlei, respirând miasme nu se poate clădi ceva sănătos. Preocuparea medicală pentru igiena, chiar și mentală, este esențiala pentru toți cei care mai speră la democrație în România. Și asta nu se face cu aceia care au redus justiția la un job tip loterie, fiindcă au permis injustiție după injustiție. Oamenii din sistem însă se unesc doar când vor bani. Vorba unui ziarist cunoscut: Să moară și magistratul vecinului. 
  
România o ia cu totul la vale! Valul de ură injectat acestui popor pentru a fi dezbinat, stăpânit și în final dislocat teritorial, așa cum se dorește, atinge paroxismul. În fața valului de ură, clasa politică, parte din ea părtașă la subminarea națională, pare că se predă în totalitate, sau cel puțin partea sănătoasă la cap nu are curajul să spună lucrurilor pe nume. Ne mai facem oare bine? Când terminăm cu fariseismul ăsta? Trebuie să ne situăm în limitele rezonabilului, să avem măsură în toate. Nu toate darurile se acceptă, nici dacă vin de la zei. Degeaba ai carte, dacă partea ta nu-i dreaptă, ci sursa fundamentală a corupției. Aș introduce în școli ca discipline obligatorii studierea Constituției, a noțiunilor elementare de drept și de economie, dar și două materiii absolut obligatorii, PROVERBE și DEMNITATE. 
  
Să vă dau un alt exemplu. DNA, Guvernul României, Primul Ministru Ludovic Orban nu au habar care este totalul suprafețelor înscrise în toate Titlurile de Proprietate emise în 30 de ani, cronologic, în fiecare an după 1990, de către Prefecții României în fiecare județ și localitate-potrivit arhivelor cu titluri de proprietate deținute de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) prin Oficiile Județene de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Parlamentul și Guvernul Alianței DA au avut grijă să constituie Fondul Proprietatea și să modifice Legile Proprietății în anul 2005 astfel încât să se retrocedeze terenuri fără control. În 2004 s-a înființat ANCPI și s-a centralizat controlul hărților, cărților funciare și evidențelor cadastrale, subordonată Ministerului Administrației și Internelor (MAI înființat în 2003) și de atunci, ori de câte ori ajung la Putere cei de la PNL revin austeritatea, îndatorarea și despăgubirile amețitoare. Ministerul Public, exceptându-l pe valorosul procuror general Gheorghe Robu, a fost condus de oameni obedienți politicului care i-a numit (înainte nu ar fi fost puși nici procurori șefi de procuratură locală). Aceeași situație dezastruoasă este la nivelul secțiilor/direcțiilor/unităților de parchet locale (judecătorie/tribunal/curte de apel). Așa se explică și lipsa unor anchete serioase vizând distrugerea economiei naționale. Reforma în justiție trebuie să înceapă cu modificarea Constituției. Dacă un observator serios ar analiza lucrările procurorilor cu grad de judecătorie (unii detașați la așa zise unități de elită) s-ar îngrozi; dacă mai fac odată facultatea la INM tot nu învață. Da, dar aceste lucruri le știu puțini oameni, puțini citesc știrea din spatele titlului. 
  
Nici nu știu cum să închei de data asta: cu sau fără plecăciune? 
  
Pompiliu Comșa 
  
Referinţă Bibliografică:
ȚARĂ FĂRĂ ROST / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3278, Anul IX, 22 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!