CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

PAMFLET * DEMOCRAȚIA SACRILEGIULUI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aș vrea să scriu cu sodă caustică despre ei, dar nu reușesc. Fac parte dintr-un grup de complexați, resetați complet de la realitate. Un fel de roboți bolnavi repetând la infinit un adevăr închipuit de ei. Asta pentru că avem instituții blegite de politic. Capo di tutti e unul care a trăit doar din pensia babană a mamei. Când a fost să se țină pe planetarele lui a dat greș. Provine dintr-un mediu cenușiu spre negru tăciune. Moș limbist în devenire, a adunat în preajmă personaje similare. Îi mână în luptă cu îndemnul bășinist ‘’Băi, nea cetățene’’. Cum istoria îi ajunge din urmă pe torționari, grupul atacă doar vârful. Pe cel mai bun din lume. Culmea, concetățean, încă, pe plaiurile mioritice. În budele în care se întâlnesc fac planuri de război și au senzația că trăiesc viața ca o lampă cu flacăra dată la maximum. Asta pentru că suntem la ora când nu se pune acea bandă izolatoare între atâția gură-cască și câmpul infracțional. Toată lumea se ține de procese, dar nu și de zidit ceva. Degeaba vârful face bine, fiindcă acel bine nu le aparține lor, celor născuți printr-un colț al lumii. Nu le pasă de teama de penibil sau de ipocrizie. Altul scoate volum după volum, toate cu același conținut, doar cu coperți schimbate. Se pișă pe cititori. A venit lângă mustăcios pentru că au ce specula de dimineață până seara, plus la loc comanda. Prostimea nu trebuie să afle nimic esențial. Printre scuipături și înjurături, ei le fixează zeii. Critica, dacă o putem cataloga astfel la noi, este o zonă exagerat de liberă. Biata țărișoară a devenit un tărâm al ororilor. Umbrele lui Farfuridi sunt completate de un sibian și un vrâncean, altminteri talentați, dar cu boală în ei. Corul nemulțumiților intonează aria ‘’Din această dilemă nu puteți ieși. Am zis’’. Ne-am săturat de jocurile lor de culise. În ultimiii ani România a devenit un imens teren de joacă pentru unii care duc în derizoriu orice valoare. Comuniunea lor veninoasă e ca o păpușă defectă și plină de praf. 
  
V-am suportat destul, veneticilor. Chiar dacă româniii au vocația autodenigrăriii. Fotografiați-vă sufletul înainte de a ataca haotic. Litera, în cazul vostru, se visează amantă. La noi e rost mereu de învoială. Nu e nevoie pentru asta de un revelion la Urziceni. Bucurați-vă că e cald în acest pântec de toamnă. Chiar dacă sprâncenele caută motiv să stea arcuite. De ce el și nu noi? E toamnă și suntem singuri. Cu toții însă suntem fii celui mai frumos grai din lume. Deși avem o clasă conducătoare adunată pe repede înainte. Fiecare veți repeta în gând că vă urmați pretinsul mareșal de mucava. Dar nu vedeți, deși e clar și din avion, că mustăciosul este un epileptoid cu personalitate greoaie, cu porniri afective foarte puternice, caracteristică brutelor. Ca el sunt mulți care din cauza strălucirii banului nu-l mai văd pe Dumnezeu. Dar el există și are grijă de fiecare. Mă mir cum membrii grupului autoflagelaților n-au un minim simț al ridcolului, preferând să dețină valoarea unui ban găurit. Acești paraziți trebuie eliminați prin gazare. Asta dacă nu mă vor reclama și pe mine la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Nu m-ar mira de această nouă faptă a demagogilor lătrători. Păi să nu le spui acestor nimeni de nicăieri una ca alde’ Cocoșilă? Măcar Moromete și prietenul lui aveau umor. Paștele mă-siii de treabă. A dracului boală scenarita asta se întinde ca pecinginea și e foarte bine împănată și cu o doză mare de conspiraționism. Boborul e mulțumit, tace și înghite. 
  
Aș aminti în final versurile-sentință ale lui Adrian Păunescu, dar dacă nici acestea nu o să le placă? Viscolește sufletul meu, pe sub masă, deși toamna de afară e mai toamnă decât oricând. Detectorul de fum detectează, se pare, tristeți. Vivat jungla! 
  
Pompiliu Comșa 
  
șeful Biroului de Presă al lui Ștefan Popa POPA’S 
  
Referinţă Bibliografică:
PAMFLET * DEMOCRAȚIA SACRILEGIULUI / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3224, Anul IX, 29 octombrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!