CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  

NU AȘA SE VA SCHIMBA ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt fericit că Dumnezeu mi-a oferit șansa de a lucra în această profesie, gazetăria, care înseamnă viața și dragostea mea. Și asta nu de ieri, de azi, Am întălnit sute de colegi, atât în presa centrală, cât mai ales în cea locală. Ce-i drept, mulți sunt pentru mine amintiri vinovate. Asta pentru că falsul la ei e ridicat la rang de cinste. Ca și societatea, în mare parte idiotizată și dispersată cu intenție, mulți par opiniei publice vi(r)gilenți. Impostura lor e naturală. Nici dacă ar fi secretarul de servici(i), ‘’profesorul de istorie’’, aud și pretins mare critic plastic, TIBERIU CIOBANU, de la Tele Europa Nova din Timișoara, nu ar fi trebuit, de pildă, să se comporte ca pe propria tarla în emisiunea sa, ‘’Convergențe’’, așa cum a făcut-o pe 17 iulie cu marele artist vizual POPA’S. Aflat în coaliția proștilor, individului îi place să pozeze în victimă. Doar așa se va uita un telespectator în plus la ce produce. Suferind de Handicap Intelectual Sever, vorba unui coleg profesor universitar din Franța și important jurnalist de investigație, Thomas Csinta, ochelaristul croncănește, după cum se bârfește prin târg, influențat de anturajul unui om pe care-l interesează doar banii alocați pentru pregătirea Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeasnă în 2021. Gașca veselă aduce pe Bega circul din Suedia, flendurind deja pe astfel de reprezentații deja două milioane de euro. Bossul face parte dintre cei 27-28 de mercenari pe care îi trimite Comunitatea Europeană, iar Tibiscum face parte din echipa de șmecheri. Lor li se alătură, tot conform unei bârfe similare din târg, studioul de familie zis Televiziunea Timișoara. Mai nou lotului de ciuri-buri li s-a lipit și învățăcelul școlit sub îndrumarea președintelui actual al Academiei Române. Ciudată în toate aceste cazuri pentru cetățeanul de pe zebră, plătitor de taxe, este tăcerea DNA-ului.  
 
Din cele 53 de minute ale emisiunii amintite, după borna 47:49 am văzut la băiatul ce avea ticul de a învârti pixul degeaba între degete și de a se uita da’n boulea într-o agendă minusculă, un absurd absolut, față de care Kafka e doar un copil de țâță, iar Orwell dă în icter, pălind și îngălbenindu-se de invidie. S-a văzut pe dată nemernicia trompetelor democratice și așa-zis paranoide. Dacă e circ, circ să fie monșer.  
 
POPA’S, nu s-a ridicat să plece, așa cum ar fi făcut subsemnatul, poate și pentru că era convins că are printre drepturi, libertatea de a gândi și vorbi despre ce gândește, arătând cu degetul acuzator spre nereușita profesorilor de la Facultatea de Arte Plastice care fac doar ajutori de bucătari. Plus faptul că avem doar comentatori, nu profesioniști. Poate de aceea premiile din România nu sunt recunoscute afară. Poate așa se explică de ce POPA’S nu a primit niciodată la Timișoara, așa cum ar fi meritat din plin, un titlu de DHC. Totul s-a transformat, încetul cu încetul, într-o bălăcăreală continuată în mediul online, pe Adevărul, Ziua de Vest, Știri pe surse, ziua.news.ro. Decupând din context părerile despre olteni ale artistului vizual de talie mondială, care, printre altele, a desenat portretele tuturor celor 263 de Papi din istorie, unii așa-ziși ‘’gazetari’’, speriați că le moare presa scrisă, au stârnit valuri de ‘’indignare’’ ale unor necunoscuți care, în umbra anonimatului majoritatea, au proferat înjurături ca la ușa cortului. Degeaba olteanul POPA’S, dar bănățean adevărat după cum se comportă, i-a spus că nu ne trebuie Brâncuși, mai ales că tot ce spune artistul n-o afirmă cu răutate. Gașca contaminată cu HIS a turat motoarele, gratulându-l ca nesimțit, gras, fudul, prost, spălat pe creier, chiar jihadist, ciuruc care-și reneagă originile. Să ne mai mirăm că toatele casele de eroi la ora asta se dărâmă, sau să nu ne sperie lipsa unei normalități care s-ar putea petrece într-o iubire permanentă? De aceea, cred, că artiștii din Timișoara sunt ignorați în totalitate, de aceea nu se face nimic constructiv. Lumea a uitat, de pildă, de un Ilie Stepan. Ba chiar ’’marele’’ teleast concluziona sec: ’’De aceeea pierdeți’’. Iar răspunsul lui POPAS, a fost mai mult decât o replică: ’’Nu am venit la această televiziune să câștig, cum nu suntem la o oră de istorie’’. Mă opresc, deocamdată, aici, dar promit să revin curând, pe același subiect, după ce-mi trece greața.  
 
Pompiliu COMȘA  
 
Referinţă Bibliografică:
NU AȘA SE VA SCHIMBA ROMÂNIA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3123, Anul IX, 20 iulie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!