CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

TE APUCĂ GREAȚA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cucerit de întâmplările diurne din bantustantul mioritic, cineva mă îndeamnă să urlăm stereo când ne apucă greața, stare de acum permanentă pentru intelectualitatea, câtă mai e, a acestei țări. Numai uitându-ne la Valer Dorneanu, acest Ali Baba al Curții Constituționale Române, gestul ar avea motivație. Dar e plin peisajul de imbecili cu burtă cât mansarda. Seamănă fiecare cu cel care trage un pârț la o masă și apoi râde de fapta lui, considerând-o o vitejie cu rating. În comunism, totul era incredibil și banal de posibil. Viața nu valora nici cât o ceapă degerată. Acum se merge după o idée la fel de păguboasă: a furat, dar a și făcut. Sau varianta: nu obosi, ești tânăr, viața merge înainte. Câțiva romantici, grup din care fac parte cu onoare, susțin o Uniune Europeană cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii. Succesul, deocamdată, al acestui grup nu e final, cum eșecul nu e fatal. Vorba lui Churchill: ceea ce contează e curajul de a continua. Asta dacă nu ești cumva un poltron căcat pe tine de frică. Sau ai văzut filmul ‘’Bubosul și Bestia’’. Atunci doar dricul, popa și tămâia te mai vindecă. Devii înger pe pământ. Un fel de cel mai iubit dintre pământeni, erdogan de teleormanistan. Mai ales că unii judecători aplică principiul simetric de fiecare dată când este în avantajul borfașilor. Bate vânt rece dinspre Răsărit, ca atunci în 1946. Pentru consolidarea statului de drept promit să golească pușcăriile. Mi-am pregătit pentru acel moment o biografie alternativă. Numai naivii cred că s-au oprit în 1989. Trăim în România infractorilor. Testamentul filozofic în titlu masonic. Culpa metafizică operează în prostie. Cer exil interior. Omul mai și povestește, cazurile au devenit statistice. 
  
Dragnea este încă unul din capii sistemului cu rol esențial în menținerea haosului. Chiar dacă e la bulău momentan. În țara lui, pentru că de vreo doi ani nu mai e a noastră. Românul de rând să meargă în altă țară dacă nu-i place vreun paragraf de lege. Asta pentru că, gașca infractorului a făcut din actul de justiție un circ. De la Târgul de vechituri de la Vitan se pot lua, cu 100 de euro, o duzină de caziere curate. România, next? 
  
Pompiliu Comșa 
  
Referinţă Bibliografică:
TE APUCĂ GREAȚA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3086, Anul IX, 13 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!