CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

BÂȘTI DE AICI - pamflet
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În parte, te aprob pozitiv, separatistule mic ce ești. Cum sictir este evident un alint de la gurile Dunării. Asta pentru că pe bune ești dus cu pluta, iar dacă-ți urmăresc logica, pari decompensat. Incredibil câte dobitoace pe metru pătrat poți întâlni, majoritatea etalon pentru esența proștilor. Normal ar fi fost să te anunț din start că mă piș pe tine și azi și mâine. Grobieni jegoși care put a praz și ciorbă de ștevie, am mai văzut. Ca și cum nu era de ajuns că ești tâmpit. Și nu împrumut pentru a te defini un termen din lumea de extracție proastă interlopic-țigănească. Asta în timp ce eu, locuitor al României paralele, după vizita Papei visez la mână nevăzută care să-i tragă de guler pe românii de pe marginea prăpastiei. Îți vorbesc cu amiciție, deși ești o scursură bolșevică ieșită din tomberonul istoriei. Și nu a spus asta vreo televiziune, care toate la un loc sunt un fel de stat în stat. Frica și minciuna la români au devenit adevărate mutații genetice. Ai avut șansa, amice, să arzi etapele. Din cauza semenilor tăi simțim cum pe zi ce trece ne pierdem identitatea națională. Vorbim mult de memoria colectivă, ignorând amnezia colectivă, Dăm diurn extemporal la nesimțire. Zosima vedea draci peste tot și închidea ușa ca să le prindă coada. Nu fac din exemplul dat propagandă panicoasă. Rămân însă siderat, maestre. Sfânta Ipocrizie mă îndeamnă să te întreb cum anume un sistem cam închis a fost penetrat din exterior, fără trădare națională. Habar n-am. Singurul lucru bun: am aflat că Dragnea se prețuiește prea mult. Poți să-mi răspunzi dacă nu cumva ești sub acoperire, acoperi-v-ar niște lut vreo doi metri. Sigur, se poate considera că e mult zgomot pentru un fleac. E ca și cum ni s-ar reaminti o zicală bufonardă: medical tratează, dar Dumnezeu vindecă. Nu e o poveste bună pentru mine care de când mă scol în zori, mă îmbrac în cuvinte. Chiar dacă, mai mereu, cădelnițatul meu nu e niciodată prea vesel. Dar nici pentru voi, celor picați în păcatul ascultării iraționale. Tu rămâi însă o pocnitoare centuristă, bădăran, oprtunist, securist, nu neapărat în ordinea asta.  
 
Noi suntem pdepsiți planetelor mai mari. Nu-i lumină nicăieri, cum zice poetul. Or murit toți martorii din industria grea a vieții aflată într-o căutare continuă. Cât e de fragilă ființa umană, din moment ce azi ești, iar mâine devii o amintire. Ești un fel de înțelegere a inteligenței înțeleasă ca arhetip. Asta în timp ce un vânt răzleț își șterge lacrimile reci de pe geamuri când plouă. O confirmă mulți dintre cei de astăzi care trăiesc cu iluzia ei s-ar afla la comanda evenimentelor. Așteptările mele au fost și sunt rare. Asta în timp ce suntem pe primul loc în lume la numărul de mitinguri electorale. De aceea, par a fi de nisip pe o plajă imensă. Facem socializare ca într-un joc de renume pe etalate. Bă, ej nebun? Sau un nimeni celebru? Crezi că mă impresioneză mult jocul tău de glezne? Zici că ești desenat cu stânga. De Baciu. De fapt, ești parte dintr-un dicționar de tăcere. Vărs pentru tine, în consecință, adevărul și o lacrimă în plus. Trebuie să ne întrebăm întotdeauna ce este curajul autentic și ce este bravura, vorba lui Marie Colbin. Lipsa culturii autentice poate juca adesea feste. Politicienii noștri aplică doctrina călcatului în rahat. Regretatul Constantin Cojocaru vorbea până mai ieri de cacealmaua repatrierii rezervelor de aur din România. Naționalismul este o fatalitate chiar și pentru omul de nicăieri. Vasile Pârvan spunea că școala noastră trebuie să pornească de la realitatea etno psihologică a sufletului românesc național. Dacă o țară nu-și poate plăti datoria, ea aparține de drept Fondului Monetar Internațional. Ultima redută a falsului profesionalism este ascunderea în fundul istoriei.  
 
Pompiliu Comșa  
 
Referinţă Bibliografică:
BÂȘTI DE AICI - pamflet / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3077, Anul IX, 04 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!