CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  

PLECĂM
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: ’’Râzând, biciuim moravurile’’ 
  
Plec de la niște vorbe ale lui Caragiale: pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie. Suntem un popor de aproape 34 de milioane de români, câți existăm în lume, dintre care aproape 12 milioane se află răspândiți absolut pe toate meridianele globului, ceea ce înseamnă că încă o jumătate din populația de astăzi ai țării trăiește și contribuie valoric la dezvoltarea civilizației lumii. Sensul unei eventuale mari aniversări nu este cel de a fi o elegie a trecutului, ci de a stimula viitorul. Să nu ne uităm menirea și să nu uităm niciodată cine suntem. Cât de importantă este Diapora am văzur recent la alegerile europarlamentare, când s-au risipit toate scenariile. Plus că Uniunea Europeană nu va accepta raptul teritorial, chiar dacă ne vizitează inclusiv Papa. Să nu uităm un adevăr istoric: Cadrilaterul nu a fost niciodată al nostru, niciodată. Suntem în momentul când Occidentul se islamizează intens și voit.Noi să trăim, cum a zis ChioruȚ Este ca și cum ne-am întreba de când au și sclavii valahi drepturi. Probabil știti că torționarii au murit, trăiască noii torționari. Numai că aceia care pleacă definitiv nu sunt români. Uitați-vă la Ponta, acest Kim Jong Un de România și o să-mi dați dreptate. Personal nu vreau să mai aud Muie PSD, vreau să aud soluții. Dar asta nu vine de la boociliștii sau de la cei 42 % analfabeți funcționali. Cum sunt convins că PSD nu va mai câștiga alegeri cel puțin o generație. Am o frică cruntă de ce va fi. Nu vom mai deține repere fără urmași. Se va năpusti peste noi catastrofa nimicului. Nu ne va spăla nici măcar lacrimile ploilor. Suntem prea grăbiți, prea superficiali, apoape că nici nu obserăvăm cum trec toate pe lângă noi. România e o țară amărâtă ca destin, Continuă acum și cu sprijinul trotinetariilor barbari moderni. De pe facebook care este un grup sanitar al internetului observ diurn albia cadavrelor politice. Se zice că Bismark a clasificat oamenii în 4 tipuri: deștepți și activi – trebuie doar încadrați , deștepți, dar leneși –trebuie îmboldiți, proști și leneși –lăsați în plata lor să nu facă vreo nefăcută și proști și activi-trebuie să fie neutralizați. Bismark a fost mai dur, dar mă rog, erau alte vremuri. In 26 mai proștii s-au activat. Asta e. Ceea ce place unora, pe mine mă dezgustă. 
  
"Țara e plină de imbecili care cred că dacă mâine le spunem americanilor că nu mai suntem proștii lor, Rusia o să ne ocupe, iar dacă ne vom rățoi la bruxellezi, o să ne ia ungurii Ardealul...", pițigăia cineva cu mult temei pe FB. Într un fel, pe raționamentul dramei ce o trăesc românii: sunteți sub vremi, depindeți de tiranii ce frâng conștiințele, coloanele vertebrale le-nconvoaie vremurile republikoaye. Doar unii, precum Maniu&Coposu și ar fi păstrat verticalitatea, demnitatea de a muri ca-n simbolul literar COPACII MOR ÎN PICIOARE. Acest lucru e imposibil la românii noi cu ADN-ul de acum. Decrețeii neclonați sunt nădejdea. Nu am încredere în majoritatea șoimilor patriei ajunși la maturitate, deoarece nu se mai pot declona. Propaganda și manipulările prin fake news, promovate prin eforturi directe sau indirecte de Moscova în Europa de Est, inclusiv în România și Republica Moldova, diferă foarte mult în funcție de țară, pentru că trebuie să țină cont de doi factori foarte importanți: deschiderea mediului socio-cultural la Rusia și voința politică locală de a contracara propaganda, conform raportului anual al organizației Expert Forum. 
  
La nivel guvernamental, fake news este unul dintre principalele instrumente de guvernare. Nu e prea greu de găsit un network de trolli, de conturi care aveau un comportament coordonat inautentic, adică pretindeau că sunt altcineva decât sunt și, pe baza aceasta, s-au suspendat pagini. Normal, îți pui întrebarea firească: cât de răspândite sunt fabricile de trolli în România? Să ne aducem aminte de operațiunea recentă a Facebook, din februarie 2019, când peste 360 de conturi de pe rețeaua socială, care aveau în total peste 800.000 de urmăritori, au fost dezactivate, pentru că erau false. În România, au fost închise 31 de pagini și profile de Facebook, organizate în jurul PSD, arată raportul Expert Forum pe anul 2019. Din nefericire este adevărat, România este colonizată pașnic cu zăhărelu. Forțele imbecilității sunt mult prea puternice. În mare ăsta e electoratul. Ce naiba poți face cu el? Absolut nimic, doar să constați și să nu te mai miri când vezi câți nevrotici pedalează în jurul tău. Niciunul dintre cei bucuroși că „au scăpat țara de ciuma roșie” nu-și imaginează ce-l așteaptă. Se bucură din realitatea paralelă în care viermuiesc precum copilul căruia tatăl i-a spus că sunt participanți la un mega-joc pe care urmează să-l câștige și că cei care-i leagă la ochi o fac pentru că urmează să joace „baba oarba”. Copilul nu știe că-n scurt timp plutonul de execuție își va descărca plumbii în ei. Asta e situația României. Azi sunt ferm convins că poporul nu mai e popor, ci doar o adunătură. Gândiți-vă bine la cele pe care vi le spun pentru că ele vor face diferența dintre supraviețuitori și victime. Totul este arnjat de cei care ne vor plecați de acasă. Nu prea e marfă în eșalonul comunist al securității. Da, pentru că ei domină. 
  
De ultimă oră ascult ascult un material difuzat de Europa Libera. Cu sediul la Munchen Germania. Wer ? Wie ? Was ? Warum ? Wann ? Cei 5 W de la War. De ce face public acum Europa Libera acest interviu ? De ce apare în preajma alegerilor prezidențiale ? Cu Johannis candidat. Cui îi servește acest material ? De ce Germania care găzduiește sediul Europa Libera, tace de asurzim ? Etc. Etc. Părerea mea. Ca și la 1854, cumva suntem ca o fleoașcă în calea alianței ruso-germane și a celui de al 4 lea Reich. În teren, în prezent, investiții zero în Moldova și în Republica Moldova. De ce ? Când vin concernele rusești, chinezești, americane, să facem zona asta ca o floare? De aceea e mare lucru să trăiești Românește și să mori Românește. Oare suntem sortiți pieirii? Trist și adevărat. Vai de urmașii noștri. Sau pur și simplu trebuie să plecăm. Suntem mai mult decât invitați pentru asta. Cu plecăciune, Pompiliu COMȘA 
  
Referinţă Bibliografică:
PLECĂM / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3074, Anul IX, 01 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!