CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

CE TICĂLOŞI ŞI CE NEMERNICI de POMPILIU COMSA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A scrie despre Ropmânia este egal cu a face reclamă, în mod gratuit, celor care fură şi şubrezuesc această ţară, aceste păpuşi numite politicieni, împreună, desigur, cu toată armata lor de susţinători şi preparatori. Nu pot să tac aşa cum mă îndeamnă mâncătorii de şaormă direct de sub coada calului. Am constatat că nu poţi să dai în judecată pe ăia care nu posedă creier. Asta în timp ce corupţia e prezentă încă din uter la unii. Educaţia doar o perfecţionează. Cărţile se fac la nivel internaţional iar noi admirăm sau suportăm doar consecinţele. În spatele Globalismului, atât de iubit de imbecilii care au condus ţara astra, liderii ţătilor puternice dau lupte grele pentru acapararea de noi pieţe de desfacere pentru economiile lor. Unii o fac prin diplomaţie, alţii prin forţă. Coloniile, cum suntem noi, România, nu trebuie să mişte. Nici să mârâie. Ele doar cumpără. Să nu uităm, aşadar, că am cumpărat Patriot şi suntem importanţi pe viitoarea hartă a operaţiunilor militare. În sfârşit poporul român are ocazia să arate lumii cât de eroic va dispărea în codru. Cum care codru? Păi al austriecilor, al italienilor, al nemţilor, că noi nu mai avem. 
  
Pe de altă parte, îmi pare rău dar nu poţi să aştepţi o viaţă întreagă să îţi înnozi banii în batistă pentru a avea ce să le pui copiilor pe masă sau cu ce să plăteşti facturile. Ce să mai vorbesc de dezvoltare personală sau profesională, de valorificare a potenţialului. Credeţi că dacă acum s-ar sta în ţară, ce s-ar întâmpla? Ai fi constrâns să accepţi să fii slugă supusă pe 2 lei pentru toate prostituatele şi toţi retarzii. Care ar fi beneficiul ţării în acest caz? Nici unul pentru că oamenii valoroşi nu sunt lăsaţi să îşi facă treaba. Cel puţin, în alte părţi îşi pot valorifica potenţialul şi să aducă un beneficiu comunităţii în care trăiesc. În România nu sunt lăsaţi să o facă. Plus că ar avea şanse destul de mari să ajungă pe la nebuni pentru că le-ar fi indusă nebunia. Şi să nu îmi spuneţi că securiştii sunt străini de toate aceste aspecte. Ştiu foarte bine ce se întâmplă şi cu ce scop se întâmplă că doar de-aia sunt securişti. Nu eu ascult telefoane, ci ei. Ştiu şi eu ce se întâmplă, dar nu ştiu pentru cine eliberează terenul securiştii, deşi bănuiesc. Cel mai probabil că vom afla pănă la urmă, doar că istorie care va fi din nou falsificată şi tot aşa. 
  
În 1992 un "pui de securist" mi-a spus să învăţ engleza şi să mă apuc de afaceri şi s-a oferit să mă introducă în mediul "mercantile agenţilor" dar am spus că nu e de mine, el şi-a luat apartament, maşină decapotabilă şi vacanţe în Canare în timp ce eu mă prăjeam la soare în curtea proprie, deci am avut o şansă dar am fost prost. Era a doua oară. Prima care m-a îndemnat să ducem rulmenţi în Turcia şi să ne întoarcem cu blugi a fost ex-nevasta care mă dăduse pe mâna securităţii. Şi pe asta, evident, am refuzat-o. Niciodată nu i-am reproşat gestul făcut şi poate de aceea a şi murit de cancer galopant. Mai târziu un alt amic mi-a propus prin facultate să ne apucăm de afaceri, eu nu m-am băgat, el acum e bogat şi ăstea nu au fost singurele momente de slăbiciune sau nu. Am preferat să fac ce ştiu mai bine, presă, deşi vă spun cu mâna pe inimă, nu mi-a fost deloc uşor. Mentorii mei ajunseseră patroni de presă independentă şi nici n-au mai vrut să audă de mine. M-am plimbat pe la câteva redacţii, dând nas în nas şi cu ţeparii bucureşteni, dar nu numai aici localizaţi, până ce, scârbit de cum se comportau noi mogulaşi, mi-am ridicat anevoios propriul meu trust de presă. Că n-am greşit, stau mărturie zecile de premii interne şi internaţionale primite, apoi timida mea activitate didactică universitară. Evide0t, la Iaşi, nu la mine acasă, aici nu am avut loc. Ba chiar împreună cu alţi doi distinşi colegi m-am zbătut să salvăm în instanţă o universitate particulară, iar drept mulţumire patronul, fost mahăr comunist, ne-a dat afară. Pentru unul din grup, gestul lui a fost fatal. Culmea, în afară am descoperit români care dacă ar munci în ţară cum o fac în afară ar fi milionari, am descoperit români care muncesc în fermele altora în timp ce fermele lor stau pârloagă şi terenurile sunt cumpărate de străini, am descoperit că dacă te angajezi nu devii bogat nicăieri nici măcar în New York sau Londra, am descoperit că nici o ţară nu oferă ce România oferă în câteva domenii, am descoperit că România nu e în urma nimânui şi că şansele sunt uriaşe. Trebuie doar să fii "omul potrivit la locul potrivit" nu să te crezi, am descoperit că dacă vrei doar "bani, maşini, femei şi manele" poţi fi cocalar oriunde, chiar şi în România, important este să te decizi dacă vrei să-ţi consumi tot timpul făcând bani şi/sau progresând profesional (medic, psiholog, sudor, tractorist) sau vrei mai mult, dar o să ai mai puţin timp pentru tine. E adevărat, România încă nu a scăpat de Coloana a V-a a Kremlinului, de agenţii ei de influenţă, care, printr-un accident al istoriei, conduc destinele ţării. Pesedeaua lui EdoDragnea este un pericol pentru România şi UE. Un cap de pod al Moscovei în interiorul spaţiului European. Regimul fanariot de la Bucureşti destabilizează unitatea UE.Cam atât pentru radiografia politică de astăzi. Voi reveni. 
  
Prof.univ.asoc. Pompiliu COMŞA 
  
Referinţă Bibliografică:
CE TICĂLOŞI ŞI CE NEMERNICI de POMPILIU COMSA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2870, Anul VIII, 09 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!