CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

DE CE NE E FRICĂ, NU SCĂPAŢI! de POMPILIU COMSA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nici vise nu mai am. Când mă trezesc, plâng. Papagali ambulanţi îmi fac şmechereşte cu ochiul. Nici n-am cui să mă plâng. Locul ziariştilor e luat de securiştii care beau cerneala. Căldura e de vină. Omul politic mioritic are un tupeu uriaş. Sunt mulţi penali pe faţă care vor în Parlament. Alţii sunt doar neruşinaţi, iar traseiştii par doar mici oportunişti. Tupeul e bine distribuit pe regiuni geografice, harta cuprinzând atât zone fierbinţi coabitând cu altele de bun simţ. Cursa electorală va continua, urmând să depistaţi singuri axele răului. Astăzi, spre amuzament, vă ofer doar o parte a bulelor politicienilor gălăţeni. De pildă, Mircea Toader, pe vremuri parte a echipajului băsescian, cu o frază penibilă :’’Orice om este important pentru o activitate’’. Sau actualul europarlamentar Dan Nica cu ’’Obligaţia noastră este să avem aceste lucruri clarificate foarte clar’’. Viaţa vine şi pleacă. De aceea Iisus nu porunceşte, el comunică. Învăţaţii afirmă că particula lui Dumnezeu stă la baza materiei. Dumnezeu se preface că nu există, ca să nu-l bată toţi neisprăviţii la cap. Sper ca odihna să mă mai cunoască în propria viaţă abadonată de multă vreme. Pot pleca de aici doar către copilăriile altora. Fotografia mea arde mocnit şi nu încălzeşte verile. E un album vechi de familie care îmi spune că poporul când geme crede că se exprimă. Toată România este în vitrină şi în tranşee nu mai e nimeni. Ne lipsesc tragic toate şi-n cuie batem ultima speranţă. Te ia cu leşinul, te ia cu transpiraţia. Colcăie de lupi şi scufiţe, toate politice. Trebuie să învăţăm urgent aritmetica socotelilor corecte, dacă vrem să mai prindem un centenar pe aceste meleaguri. Dacă prostia nu este taxată ca un păcat, nici de religia creştină, ce ne facem cu hoţia şi aroganţa elitei politice îmbuibată de note mici? De-alde foamea-n gât, de-alde popa cu barba sură cel cu lovitura dură, ne plesnesc duru cu un DEX în plex. Precum cele patru berze de la Răsărit, venite la stâlpul lăudat cu dacu care se pişă pe Podul de Flori. Flota noastră nu-i a noastră nici la paişpele cailor. Nu vor nişte maţefripte de la bufetul din sat. Te fac să crezi c-ai fost abuzat în copilărie şi ai prins gustul perversităţii. Am ajuns de ceva vreme stat în disoluţie. De aceea mă fac că-i soare când plouă. Nu am stat să număr câte sâmbete ne-au purtat Puterile Centrale de la 1500 până sâmbăta asta. Multe subtilităţi sunt valabile şi azi. Oare după ce vom dispărea din astă lume, tot aşa va rămâne pe aici? Cu Mecena seventh hand din Slatina? Cu Dragnea care guvernează prin sclaveţi? E chiar de porc să-i băgăm la bulău. Asta în timp ce mulţi nu fac nimic decât să râgâie pe pagina mea de facebook. Tot felul de Antoni cu fabrica de beton. 
  
Referinţă Bibliografică:
DE CE NE E FRICĂ, NU SCĂPAŢI! de POMPILIU COMSA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2834, Anul VIII, 04 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!