CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

Recenzie Asupra lucrarii “Drept comunitar european” avand ca autor pe Profesor universitar dr. Popa Dumitru Mirel
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recenzie  
 
Asupra lucrarii “Drept comunitar european” avand ca autor pe  
 
Profesor universitar dr. Popa Dumitru Mirel  
 
Autorul lucrarii, dl pofesor universitar dr. Popa Dumitru Mirel, isi valideaza calitatile sale de cercetator si cadru didactic cu vocatie si competenta, abordand un subiect de incontestabila semnificatie teoretica, stiintifica ata pentru gradul didactic cat si pentru cel comunitar european.  
 
Ca magistru al distinsului autor nu pot sa nu remarc faptul ca lucrarea reprezinta o continuare si totodata o abordare ampla si exigenta a studiului si a articolelor pe care le-a publicat pe aceasta tema in revistele de specialitate juridica recunoscute national si international .  
 
Autorul abordeaza in primul capitol primele concepţii privind unitatea europeană Si istoricul constituirii comunităţilor europene si se opreste aprofundat la principiile fundamentale ale dreptului comunitar (prioritatea, efectul direct, subsidiaritatea, proportionalitatea, cooperarii loiale, autonomiei statelor membre si principiul transparentei) dar si la principalele conventii si tratate adoptate de catre consiliul europei.  
 
In capitolul al II-lea autorul trateaza dreptul la libera circulatie a cetatenilor care apartin uniunii europene, subiect de mare actualitate in conditiile crizei economice, a globalizarii si contradictiilor interstatale euopene.  
 
In capitolul al III-lea autorul se opreste asupra unui subiect indispensabil si anume, dreptul  
 
la munca in spatiul comunitar care este strâns legat de dreptul la circulaţie, drept recunoscut  
 
cetăţenilor uniunii dar si mobilitatea fortei de munca in uniunea europeana.  
 
In capitolul al IV-lea autorul abordeaza o problematica noua putin abordata de literatura de specialitate si anume dreptul comunitar al afacerilor, respectiv libera circulaţie a mărfurilor, libera circulaţie a capitalurilor şi a plăţilor si libera circulaţie a serviciilor.  
 
In capitolul al V-lea este abordata foarte clar problema aplicarii legislatiei comunitare in spatiul comunitar european, constitutia europeana si managementul judiciar la nivelul dreptului comunitar  
 
In capitolul al VI-lea autorul trateaza instantele de judecata din spatiul comunitar si procedura privind adresarea cererilor, de judecata a acestora si problemele juridice privind Curtea Europeană de justiţie şi Curtea Europeană a drepturilor omului  
 
In ultimul capitol autorul abordeaza integrarea europeana a Romaniei – istoric, evolutie si realitati - factor de mare raspundere la statutul de membru al Uniuni Europene precum si demersurile facute de România la comunitatile europene in vederea integrarii.  
 
Concluzia noastra este ca, in peste 400 de pagini, autorul prezinta o carte de importanta stiintifica si metodologica incontestabila, recomandata nu numai specialistilor ci si lectorilor interesati de cunoasterea dreptului comunitar european.  
 
Academician prof. univ. dr . Constantin Marinescu  
 
Referinţă Bibliografică:
Recenzie Asupra lucrarii “Drept comunitar european” avand ca autor pe Profesor universitar dr. Popa Dumitru Mirel / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2796, Anul VIII, 27 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!